Hyppää pääsisältöön

Yhteishaku alkaa – Tampereen yliopisto lisää aloituspaikkoja

Julkaistu 15.3.2022
Tampereen yliopisto
Opiskelijoita Tampereella.
Tampereen yliopistolla on yli 120 hakukohdetta korkeakoulujen toisessa yhteishaussa. Haettavana on yliopiston suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia. Aloituspaikkoja on lisätty viime vuodesta ja opiskelupaikkoja on tarjolla yli 3 500.

Haku korkeakouluihin alkaa keskiviikkona 16.3. kello 8.00 ja päättyy keskiviikkona 30.3. kello 15.00. Tampereen yliopistoon haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 30.5. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 8.7.  

Tampereen yliopisto järjestää touko- ja kesäkuun aikana kampuksillaan lähes 30 valintakoetta. Digitaalisten valintakokeiden määrä kasvaa ja viisi valintakoetta järjestetään digitaalisina valintakokeina. Valintakokeiden turvallisuus hoidetaan noudattaen kansallisia valintakokeita koskevia turvallisuussuosituksia sekä terveysviranomaisten ohjeita. 

Tarjolla myös vaihtoehtoisia valintaväyliä 

Todistus- ja valintakoevalinnan lisäksi on muitakin tapoja päästä opiskelijaksi: valinta näyttöreitin tai kilpailumenestyksen perusteella. Saman kevään aikana voi hakea tutkinto-opiskelijaksi eri tavoilla, eri valintatavat eivät siis sulje toisiaan pois. Aloituspaikkoja on lisätty myös vaihtoehtoisiin valintaväyliin.  

Tampereen yliopiston uusista opiskelijoista osa valitaan kevään toisessa yhteishaussa näyttöreitin (MOOC-kurssin) kautta. Opintojakson suorittaminen osana valintaväylää on maksutonta. Kevään yhteishaussa on ensimmäistä kertaa mukana elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen näyttöreitti. Viime vuoden tapaan on mahdollista hakea näyttöreittien kautta myös matematiikan ja tilastollisen data-analyysin koulutukseen, tietojenkäsittelytieteiden koulutukseen ja tietotekniikan koulutukseen sekä yhteiskuntatutkimuksen koulutukseen.  

Joihinkin Tampereen yliopiston koulutuksiin on mahdollista hakea yhteishaussa lukion tiedekilpailussa menestymisen perusteella. 

Lisäksi on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylän kautta. Haku avoimien yliopisto-opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi järjestetään myöhemmin keväällä Tampereen yliopiston erillishakuna (2.5.–16.5.2022 klo 15:00). 

Maisteriohjelmia Tampereella, Porissa ja Seinäjoella 

Soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea suorittamaan ylempiä korkeakoulututkintoja, joita on tarjolla kaikilla Tampereen yliopiston koulutusaloilla. 

Tampereen lisäksi maisteriohjelmia on tarjolla myös Porin ja Seinäjoen toimipisteissä. Uusina hakukohteina ovat tietotekniikan DI-ohjelma sekä tietojenkäsittelyopin maisteriohjelma Porin ja Seinäjoen toimipisteissä. Porin toimipisteen hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriohjelmaan järjestetään haku joka toinen vuosi, ja hakukohde on tänä keväänä mukana toisessa yhteishaussa.  

Lisätietoja hakijoille hakemisesta ja valintakokeista antaa Tampereen yliopiston hakijapalvelut:
hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14) 

Lisätietoa Tampereen yliopiston valintakokeista 

Lisätietoa vaihtoehtoisista valintaväylistä 

Lisätietoja:
Tampereen yliopiston opiskelija- ja hakijapalvelut, hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi
palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus [at] tuni.fi 


Kuva: Rami Hanafi