Hyppää pääsisältöön

Syksyn yhteishaussa TAMKissa tarjolla 27 hakukohdetta

Julkaistu 27.8.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampere_kuvituskuva_lehdenalla_Jonne Renvall
Tampereen ammattikorkeakouluun voi syksyn yhteishaussa hakea 27 hakukohteeseen, joihin on yhteensä noin 550 aloituspaikka. Hakuaika on 2.–16. syyskuuta 2020, opinnot alkavat tammikuussa 2021.

Päivätoteutuksiin TAMKiin otetaan biotuotetekniikan ja sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin, rakennusmestarin sekä sairaanhoitajan AMK-tutkintoihin. 

Monimuotototeutuksena, esimerkiksi työn ohessa suoritettavaksi, ovat tarjolla konetekniikan insinöörin ja metsätalousinsinöörin tutkinnot. Rakennustekniikan insinöörin AMK-tutkinnon monimuotototeutus suuntautuu infrarakentamiseen. Muita haussa olevia monimuotototeutuksia ovat sairaanhoitajan ja sosionomin tutkinto-ohjelmat. 

Sosiaali- ja terveysalan opistotutkinto AMK-tutkinnoksi muuntokoulutuksella 

Sosiaali- ja terveysalan muuntokoulutus on tarkoitettu ns. vanhan opistoasteen sosiaali- tai terveysalan tutkinnon suorittaneille, jotka voivat nyt täydentää tutkintonsa ajantasaiseksi AMK-tutkinnoksi.  Muuntokoulutuksen voi suorittaa yhden vuoden aikana näissä AMK-tutkinnoissa: bioanalyytikko, fysioterapeutti, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi ja terveydenhoitaja. 

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa tarjolla seitsemän tutkinto-ohjelmaa 

Ylempi AMK-koulutus tuottaa työelämän muutoksissa tarvittavaa asiantuntijaosaamista. Koulutuksessa keskitytään aiemmin työssä hankitun kokemuksen pohjalta syventämään omaa asiantuntijuutta, tavoitteena vahva käytännön kehittämisosaaminen.  

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon valintaperusteet muuttuivat hieman keväällä 2020. Aiemman kolmen työkokemusvuoden sijaan hakukelpoisuuden antaa nyt kahden vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Myös ns. vanhan opistotason tutkinnon suorittaneet voivat hakea YAMK-opintoihin. Pohjakoulutusvaatimukset vaihtelevat hakukohteittain. 

Ylempään AMK-tutkintoon tarjolla olevia tutkinto-ohjelmia TAMKissa on seitsemän, joista yksi on uusi. Älyteollisuuden automaatioratkaisut on uusi tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka on kehitetty vastaamaan teknologiateollisuuden osaamistarpeisiin. Tutkinto on suunnattu insinööreille ja teollisuuden ammattilaisille.  

Palveluliiketoiminnan johtamisen ylemmästä tutkinto-ohjelmasta valmistuvien restonomien (ylempi AMK) päätyöllistäjinä ovat sekä kansainväliset että kotimaiset yritykset, jotka keskittyvät matkailu- ja majoituspalveluihin, ravitsemis- ja ruokapalveluihin sekä elämystuotantoon. Tämä tutkinto-ohjelma on tarkoitettu henkilöille, joilla on palvelualan pohjakoulutus ja/tai vankka työkokemus palveluiden parista. 

Terveyden edistämisen ylempi tutkinto-ohjelma sisältää kokonaisuuden, jossa pureudutaan geenitiedon ja ns. big datan käyttöön terveyden edistämisen suunnittelussa. Muita YAMK-hakukohteita ovat hyvinvointiteknologian, musiikkipedagogiikan, kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen sekä dataosaamisen ja tekoälyn ylemmät tutkinto-ohjelmat. 

 
Korkeakoulujen syksyn yhteishaku järjestetään 2.–16.9.2020. Hakulomake aukeaa haun ensimmäisenä päivänä kello 8.00 ja sulkeutuu haun viimeisenä päivänä kello 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2021. Koulutuksiin haetaan osoitteessa Opintopolku.fi  

Tutustu tutkintoihin:https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamkin-hakukohteet-syksy 

Kysy lisätietoa hakemisesta: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi (), p. 029 452 0444 (arkisin klo 12–14)