Hyppää pääsisältöön

SuomiAreenan keskustelu, ratkaisudialogi: Luonto tiivistyvässä kaupungissa

PaikkakuntaSuomiAreenan MTV-lava, Pori, 28100 Pori
SuomiAreena, MTV-lava
12.7.2022 10.00–10.45
PääsymaksuMaksuton tapahtuma
SuomiAreenan kuva
Tervetuloa seuraamaan, kun neljä asiantuntijaa luo ratkaisuja SuomiAreena-festivaalilla! Voit seurata keskustelua niin paikan päällä Porissa kuin kotisohvaltasi tai mökkilaiturisi nokasta MTV Katsomon kautta. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Niittyjä, kimalaisia, metsiä, sammalmättäitä, tiaisia, jokia, taimenia… monipuolinen kaupunkiluonto on ilo mielelle sekä välttämätöntä hyvinvoinnillemme, luontokadon pysäyttämiselle ja ilmastonmuutokseen sopeutumiselle. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että luontoympäristöjen katoaminen on todellinen haaste kasvavissa kaupungeissa. Kestävyystavoitteita yritetään usein edistää tiivistämällä rakennuksia kaupungeissa, mikä voi päinvastoin aiheuttaa monia ongelmia kaupunkimetsien ja muun luonnon vähentyessä. Miten voimme turvata lähiluonnon tiivistyvässä kaupungissa? Miten kaupungit pystyvät estämään luontokatoa ja tarjoamaan elinmahdollisuuksia monipuoliselle luonnolle?

Näiden haasteiden ratkaisu vaatii erilaisten näkökulmien yhdistelyä, tutkimustiedon ja päätöksenteon kohtaamista sekä laadukasta keskustelua, dialogia. Tervetuloa seuraamaan, kun neljä asiantuntijaa luo ratkaisuja SuomiAreenan MTV-lavalla! Voit seurata keskustelua niin paikan päällä Porissa kuin kotisohvaltasi tai mökkilaiturisi nokasta MTV Katsomon kautta. Ratkaisijoina: Kestävyysratkaisujen vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen/Sitra, tutkijatohtori Nina Nygren/Tampereen yliopisto, kestävän kehityksen vanhempi asiantuntija Heli Nukki/Sitowice Oy ja tutkijatohtori Antti Wallin/Tampereen yliopisto. Juontajana Iltalehden toimittaja Kreeta Karvala

Keskustelun järjestää Tampereen yliopiston kestävään kaupunkikehitykseen liittyvä profilaatioala Sustainable Transformation of Urban Environments (STUE). STUE edistää tutkimusta, yhteisötoimintaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista, tavoitteena luoda ratkaisuja kaupunkien kestävyysmurrokseen. 

SuomiAreenan keskustelut välitetään suorana lähetyksenä MTV Katsomoon: Ratkaisudialogi: Luonto tiivistyvässä kaupungissa 

Kaikki keskustelut näkyvät myös SuomiAreenan sivuilla  

Järjestäjä

Tampereen yliopisto

Lisätietoja

Alisa Vänttinen alisa.vanttinen@tuni.fi Kristiina Tattari kristiina.tattari@tuni.fi