Hyppää pääsisältöön

Strateginen oppiminen Forum 2023

Tampereen yliopisto
SijaintiKansikatu 3, 33100 Tampere
Nokia Arena, Paidia
Ajankohta9.11.2023 7.00–15.00
Ilmoittautumisaika päättyy 8.11.2023,21.55
Kielisuomi
PääsymaksuMaksullinen tapahtuma
Strateginen oppiminen on työelämän nouseva ja merkittävä ilmiö sekä vastaus aikamme polttaviin haasteisiin. Se on työtämme syvällisesti ja ratkaisevasti muuttava tekijä, inhimillisten ja aikaansaavien työyhteisöjen rakentaja ja kestävän kilpailuedun lähde. Se on tulevaisuuden strategista johtajuutta!

Tavoite ja hyödyt

Strateginen oppiminen Forum 2023 auttaa oivaltamaan, miten nostamme oppimisen avulla inhimillisen potentiaalimme kukoistamaan työelämässä. Päivän aikana opimme ja verkostoidumme monialaisesti.

Aika ja paikka

Suomalaisen työelämän uudistajat kohtaavat Tampereella Nokia Arenalla torstaina 9.11.2023 klo 9–16 (after work klo 17 saakka). Päivän hinta on 690 euroa (+ alv 24 %). Hinta sisältää tapahtuman materiaalin ja tarjoilut.

Osallistujat

Päivä on tarkoitettu hyvästä johtajuudesta, strategisuudesta ja työelämässä olevien hyvinvoinnista kiinnostuneille edelläkävijöille. Osallistumalla tapahtumaan rikastutat ajatteluasi tuoreilla näkökulmilla ja inspiroivilla kohtaamisilla. Saat uusia eväitä ja työkaluja oman ja työyhteisösi strategisen oppimisen poluille. Nautit energisoivasta ja rennosta päivästä.

Ohjelma 9.11.2023 klo 9–16 + after work

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

9.00 Tilaisuuden avaus Anne Gustafsson-Pesonen, juontajat Anne Korhonen ja Juha Koskinen

Strateginen oppiminen menestyksen avaimena

 • Oppimisen ratkaiseva merkitys elämässämme, Juha Koskinen
 • Tulevaisuuden strateginen johtaminen ja oppiminen, Jouni Flyktman
 • Tunnetoimijuus ja strateginen muutos, Päivi Hökkä

10.00 Ryhmäpohdinnat – Strategisen oppimisen herättämät ajatukset ja kysymykset, fasilitoija Seléne Marckwort

10.30 Tauko

10.45 Pohdintojen tulosten esittely

11.15 Johtajuus yhteisen oppimisen ytimessä

 • Hyvinvoivan työyhteisön oppimisen johtaminen, Anne Korhonen
 • Oppimisen infrastruktuurin johtaminen ja työntekijäkokemus, Karoliina Jarenko
 • Oppimisen johtaja strategia- ja uudistamistyön tukena, Ari Lahdenkauppi

12.15 Lounas

13.15 Oppivan työyhteisön ABC

 • Tärkeät työelämätaidot, Annette Marckwort-Lindgren
 • Digiajan muutosoppiminen, Susanna Sankala
 • Hyvinvointia työstä – oppimisen näkökulma, Maarit Hildén

14.00 Verkostoitumistauko ja iltapäiväkahvit

14.30 Työelämän oppimiskokemuksia – varasta ja parasta!

 • Mäkelä Alu Oy – kolmannen polven perheyrittäjyys, epälineaarinen kehittäminen ja ikuinen oppiminen, Petri Mäkelä
 • ABO Wind Oy – Tuulivoimakehittäjän oppimismatka pikkutekijästä raskaaseen sarjaan, Aapo Koivuniemi
 • EMU Growth Partners Oy – Tilitoimistoalan uudistajan kulttuuri ja strategisen oppimisen kokemukset, Anna Savilampi

15.30 Päivän yhteenveto: Mitä opimme tänään ja miten tästä kohti inhimillistä ja aikaansaavaa työelämää?

16.00 After work, strategisen oppimisen lähettiläät kohtaavat

17.00 Kotia kohti reppu täynnä uusia ajatuksia

Järjestäjät

Strateginen oppiminen Forum 2023 on työelämän todellisista tarpeista kumpuava tapahtuma. Sen sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa strategisen oppimisen osaajaverkostomme. Tapahtuman tuottavat Ajantieto Oy sekä Tampereen yliopiston Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut.

Toteutus

Gurujen sijaan tapahtumassa kaikki ovat key note -esiintyjiä ja muutosten avainhenkilöitä. Saamme voimaa yhteistyöstä ja opimme toisiltamme.

Päivän ohjelma on vuorovaikutteinen ja innostava. Moderaattoreina toimivat Anne Korhonen, oppimisen johtaja, henkilöstöpäällikkö ja sekä Juha Koskinen, tietokirjailija ja strategisen oppimisen tienraivaaja.

Strategisen oppimisen Forumin puhujat yhteiskuvassa.

Key note -esiintyjät ja muutoksen avainhenkilöt

 • Aapo Koivuniemi, toimitusjohtaja, ABO Wind Oy
  Aapo on työskennellyt ja vaikuttanut tuulivoima-alalla vuodesta 2010 lähtien, jolloin ala lähti toden teolla käyntiin Suomessa. Aapo on ollut rakentamassa ABO Windin Suomen toimintaa alusta asti, ensin projektijohtajana, hankekehitysjohtajana ja sittemmin toimitusjohtajana luoden inhimillistä, innostavaa ja aikaansaavaa työyhteisöä. Hän on kokenut tuulivoima-alan vaikuttaja, joka on kiinnostunut myös hyvästä johtamisesta ja työyhteisön kehittämisestä. Taustaltaan Koivuniemi on matemaatikko, DI ja MBA
   
 • Anna Savilampi, CPO, EMU Growth Partners Oy
  Anna on lämminsydäminen ja systemaattinen EMU-perheen luotsaaja, jota innostaa huipputyöpaikan ja -kulttuurin rakentaminen yhdessä ihmisten kanssa. Hänelle on karttunut vaihtelevien työtehtävien sekä opintojen myötä monisävyinen kokonaiskuva organisaatiokulttuurin ja oppimisen merkityksestä kasvuyrityksen menestystekijänä.
   
 • Jouni Flyktman, Strategy Manager at IQM Quantum Computers, Suomen strategisen johtamisen seuran puheenjohtaja
  Jouni on IQM Quantum Computersin strategiajohtaja ja johtaa yrityksen strategista kehittämishanketta. Aikaisemmin IQM:llä hän on johtanut kvanttitietokoneiden tuotekehitys- ja asiakastoimitusprojekteja. Ennen IQM:lle siirtymistä Jouni palveli noin 20 vuotta Puolustusvoimissa ja viimeisessä tehtävässään hän johti merkittävää suorituskyvyn kehittämishanketta sekä osallistui kansallisen kyberturvallisuuden ja tiedustelulainsäädännön kehittämiseen Puolustusvoimien edustajana. Jouni toimii Suomen Strategisen Johtamisen Seuran puheenjohtajana ja suorittaa Executive MBA-opintoja Jyväskylän yliopistossa. DI, KTM, YE.
   
 • Päivi Hökkä, professori, jatkuva oppiminen, Tampereen yliopisto
  Päivi työskentelee jatkuvan oppimisen professorina (tenure) Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa. Hän on tutkinut laajasti työssä oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen liittyviä kysymyksiä ammatillisen identiteetin ja toimijuuden näkökulmista. Viimeisimmissä tutkimuksissaan hän on tarkastellut myös tunteiden ja tunnetoimijuuden merkitystä työssä. KT, dos.
   
 • Petri Mäkelä, hallituksen puheenjohtaja, Mäkelä Alu Oy
  Petri on kolmannen polven yrittäjä, ekonomi, koneinsinööri, kahden pojan isä ja ikuinen oppija. Tällä hetkellä hän opiskelee Harvard Business Schoolin OPM-opintokokonaisuutta. Hän työskentelee perheen konserniyhtiön toimitusjohtajana sekä eri hallituspositioissa niin perheen yrityksissä kuin ulkopuolella.
  Petri uskoo, että vain rakentamalla tietoisesti epälineaarisuutta voi pitää niin itsensä kuin organisaatiot kyvykkäänä muutokseen. Se ei ole helppoa, sillä se vaatii aina enemmän energiaa kuin olemassa olevan lineaarinen kehittäminen. Tästä johtuen uusien avauksien ja uuden oppimisen pitää olla strategista, ei sattumanvaraista. Petri suhtautuu tähän haasteeseen tuntemattoman savolaisen kanssalaskettelijan lanseeraamaa viisautta siteeraten: ”Onko helppo hauskaa?” Ei se ole. Jatkuva oppiminen sen sijaan on.
   
 • Karoliina Jarenko, HandyMandy of Future Worklife, kehitysjohtaja, Vibemetrics
  Karoliina on Vibemetrics Oy:n kehitysjohtaja, yrittäjä, puhuja, tietokirjailija ja organisaatiokonsultti. Hänen kirjansa työelämän murroksesta, sisäisen motivaation johtamisesta, itseohjautuvuudesta ja oman oppimisen johtamisesta ovat nostaneet nämä teemat organisaatioiden kehittämisen agendalle. Hän sai innon ja näkemyksen työelämän kehittämiseen jo äidiltään Leenamaija Otalalta, joka tunnetaan työstään osaamisen johtamisen parissa.  He ovat yhdessä mallintaneet ”digiajan oppivia organisaatioita” ja uudistaneet käsitystämme osaamisen johtamisesta.
   
 • Annette Marckwort-Lindgren, toimitusjohtaja ja Seléne Marckwort, koulutuspäällikkö, kehittäjä ja oivalluttaja, Marckwort Koulutusyhtiöt Oy
  Seléne ja Annette ovat tunnettuja koulutusalan konkareita ja arvostettuja alan ammattilaisia. He jatkavat vuonna 1977 perustetun perheyrityksen, Marckwort Oy:n, toimintaa ja ovat olleet mukana kehittämässä lukuisten suomalaisten yritysten koulutuksia toimiviksi. Marckwortin johtavana ajatuksena on ilolla oppiminen ja vuorovaikutteisuus opetuksen tukena.
   
 • Ari Lahdenkauppi, johtaja, Taloushallintoliitto
  Ari on tilitoimistoalan ja yrityskehityksen moniottelija. Hän on toiminut johtajana, konsulttina ja kouluttajana pk-yrityksissä, taloushallinnon palveluntuottajissa sekä toimialan kattojärjestössä. Organisaatioiden strategia- sekä uudistamistyö ovat aiheita, jotka saavat Arin innostumaan. DI ja KLT.
   
 • Maarit Hildén, kehittämispäällikkö, Työterveyslaitos
  Maarit toimii projektipäällikkönä Työterveyslaitoksen strategisen osaamisen ja jatkuvan työssä oppimisen projektissa. Hän on työskennellyt henkilöstö- ja hallintojohdossa, kehittäjänä ja valmentajana jatkuvan oppimisen, työelämän kehittämisen ja työhyvinvoinnin alueilla. Maaritin ajattelussa korostuvat tulevaisuuden mahdollisuudet, tutkittu tieto ja yhteisöllistä oppimista tukevat toimintatavat.
   
 • Susanna Sankala, oppimisen johtaja, koulutusfuturisti, Sunfish Finland Oy
  Susanna on oppimisen johtaja, digitaalisen oppimisen erikoisopettaja ja verkkokurssikouluttaja. Hän on toiminut julkishallinnossa aikuiskoulutuksen projekti- ja strategia tehtävissä, mm.korkeakoulun tulosohjaajana, täydennyskoulutuksen prosessiomistajana, koulutusuudistuksen vetäjänä ja aloittamassa valtion verkko-oppimistoimintaa. Yrittäjänä Sankala auttaa pk-yrittäjiä tekemään pedagogisesti laadukkaita verkkokursseja sekä pitää inspiroivia puheita oppimisen tulevaisuudesta työelämässä. VTM.
   
 • Jaana Koskinen, toimitusjohtaja, Ajantieto Oy
  Jaana toimii taloushallinnon asiantuntijoiden ja organisaatioiden oppimisen avittajana. Tulevaisuuden oppimistarpeet, ennakointi ja asiakkaiden kanssa yhdessä oppimisen potentiaali kiinnostavat. Jaana on itsekin toiminut asiantuntijatehtävissä valtakunnallisessa taloushallinnon palvelualan yrityksessä. Esihenkilönä toimimisesta ja johtajuudesta on hänellä kokemusta yli 20 vuoden ajan. Jaanalle oppiminen on merkittävä osa työhyvinvointia. Jaana on toimitusjohtajana koulutusalan perheyrityksessä Ajantieto Oy. Jaanalla on arvostettu laskentatoimen tutkinto KLT, lisäsi hän on suorittanut hallitustyön HHJ puheenjohtajan tutkinnon. Kiitosta vuosien varrelta on tullut innostavasta ja kannustavasta mukanaolosta.
   
 • Anne Korhonen, oppimisen johtaja, henkilöstöpäällikkö, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  Anne kokenut HR-ammattilainen, johtaja ja strategisen oppimisen edistäjä. Hän on työskennellyt pitkään oppilaitoksissa, yliopistoissa ja ammatillisen koulutuksen alalla, joissa oppiminen ja sen mahdollistaminen on koko organisaation ydintehtävä. Anne on kiinnostunut myös tunteiden ja hyvinvoinnin vaikutuksesta oppimiseen. Strateginen oppiminen on hänen mielestään erityisesti oleelliseen keskittymistä ja yhteisten oivallusten mahdollistamista. Parhautta on, kun työyhteisön piilopotentiaalia saadaan parempaan hyötykäyttöön.
   
 • Juha Koskinen, tietokirjailija ja strategisen oppimisen tienraivaaja, Ajantieto Oy
  Juha on tietokirjailija ja strategisen oppimisen tienraivaaja. Hän on toiminut johtajana, strategina, yrittäjänä, työelämätaitojen kouluttajana ja konsulttina kansainvälisistä korporaatioista startup-yrityksiin, julkisen sektorin toimijoista taideorganisaatioihin. Juha on nykyajan metsästäjä-keräilijä, monien liemien kokki ja Ajantiedon perheyrittäjä, DI ja VTM.

Tule mukaan edellä kulkevien vaikuttajien joukkoon, niin tiedät ajoissa missä mennään!