Hyppää pääsisältöön

Mitä jos korkeakoulutus rakennettaisiin uudelleen nollasta?

Julkaistu 16.9.2019
Tampereen korkeakouluyhteisö
Jatkuva oppiminenKatri Viitanen (vas.), Heli Harrikari, Katariina Yrjönkoski ja edessä Clémentine Arpiainen. Tampereen korkeakouluyhteisön jatkuvan oppimisen asiantuntijat haastavat perinteiset rakenteet ja tavat.
Dare to Learn -tapahtuma Helsingin Korjaamolla 19.–20.9. tarjoaa Tampereen korkeakouluyhteisön jatkuvan oppimisen hankkeelle hienon mahdollisuuden kertoa osaamisen kehittämisen tulevaisuuden visioista ja osallistaa tapahtuman kävijöitä yhteiskehittämiseen. Jatkuvanoppimisen uudistus on laaja yhteiskunnallinen muutos, ja siihen tarvitaan eri sidosryhmien yhteistyötä ja eri alojen näkemystä ja kokemusta.

- Yksi tavoitteistamme Dare to Learnissa on verkottua.
Etsimme kumppaneita, joilla on rohkeutta ja tahtoa ajatella toisin ja
uskallusta astua epämukavuuteen. Olemme innolla mukana myös Hacking Higher Education -kisassa ja haastamme kuulijoita Dare Talk –osuudessa, painottaa johtaja Heli Harrikari.

- Haluamme tapahtumassa haastaa osallistujia pohtimaan, millainen on tulevaisuuden korkeakoulutuksen maailma. Työpajassa pääsemme räjäyttelemään nykyisiä totuttuja ajatusmalleja, kun pohdimme asiakaslähtöisesti sitä, miltä korkeakoulutus näyttäisi, jos se nyt rakennettaisiin nollasta. 

Suomen korkeakoulukenttä ei voi yksin muuttaa totuttuja malleja, asenteita tai rakenteita. Muutokseen tarvitaan perinteiset siilot
ylittävää ennakkoluulotonta yhteistyötä yhteiskunnan eri puolilla. Mitä korkeakoulutuksessa siirtyminen organisaatiolähtöisyydestä siakaslähtöisyyteen tarkoittaa käytännössä? Miltä näyttää osaamisen kehittäminen ilman tutkintoja? Entä korkeakoulutus ilman seiniä? Nämä ja monet muut kysymykset esitetään varmasti myös Dare to learn –tapahtumassa. Tampereen korkekouluyhteisö kutsuukin niin korkeakoulutuksen, julkisen sektorin kuin työnantajakentän toimijoita laajasti mukaan etsimään vastauksia yhdessä.  

Tapahtumaosallistumisen suunnittelu- ja toteutustyöryhmään
Tampereen korkeakouluyhteisössä kuuluvat Mira Valkonen, Katri Viitanen, Katariina Yrjönkoski, Heli Harrikari, Taru Pilvi, Minna Puntila, Lauha Peltonen, Tiina Koskiranta, Clémentine Arpiainen, Timo Nevalainen ja Maria Kasdaglis.

Dare to learn –tapahtuma

Dare Talk torstaina 19.9. kello 10–10.30 

Workshop: What if higher education was built from scratch? torstaina 19.9 kello 14.00–15.30 

Hacking Higher Education - finaali perjantaina 20.9. kello 14–15.30