Laura Koivusalo pitchaa voitokkaasti sarveiskalvon kantasolututkimusta

Diplomi-insinööri Koivusalo tekee sarveiskalvon kudosteknologiaan liittyvää väitöstutkimusta professori Heli Skottmanin silmäryhmässä lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa.
Skottmanin ryhmän tutkimuksen tavoitteena on parantaa sarveiskalvosokeus kantasolusiirteen avulla. Tutkimusryhmä kehittää monikykyisiin kantasoluihin perustuvaa sarveiskalvosiirrettä. Potilaan sokeaan silmään biomateriaalikalvolla siirrettävät kantasolut jatkavat kasvuaan silmässä ja pystyvät lopulta palauttamaan näön.
Koivusalo esittelee pitchauksessaan tätä tutkimusta. Otsikkona on Breaking the Wall of Corneal Blindness.
– Kilpailussa on kaksi ja puoli minuuttia aikaa kertoa tärkeimmät asiat.
Koivusalo harrasti opiskeluaikoinaan improvisaatioteatteria, mutta pitchausta on pitänyt harjoitella ja lauseita opetella ulkoa, ettei kalliita esiintymissekunteja menisi hukkaan.

Berliiniin Suomen edustajaksi Koivusalo päätyi voitettuaan Falling Walls Lab Finlandin pitcauskilpailun, jonka järjestivät Tekniikan Akatemia ja Aalto Design Factory. Falling Walls -säätiö perustettiin Berliinin muurin murtumisen 20-vuotisjuhlan kunniaksi 2009, ja sen tarkoituksena on tuoda esiin tutkimusta ja innovaatioita.
– Toinen voittamani kilpailu oli BioFinlandin, Suomen Bioteollisuuden, järjestämä kilpailu, josta palkintona oli kuvani Nasdaqin mainosseinälle New Yorkin Times Squarelle, Koivusalo kertoo.
– Yksi tämän kilpailun tuomareista sanoi pitchini jälkeen, etten taida olla aivan ensimmäistä kertaa asialla. Vastasin, että ei, tämä oli toinen kilpailuni, Koivusalo nauraa.
Berliinissä on edessä sadan laidasta laitaan eri aloja edustavien pitchaajien kilpailu. Sen voittaja pääsee esiintymään myös kansainväliseen Falling Walls -kongressiin, joka pidetään Berliinissä seuraavina päivinä.
– Jännityksellä odotetaan kilpailua. Mutta julkisuus palvelee projektia, Koivusalo toteaa.