Hyppää pääsisältöön

Lasten akatemia 26.3.: Sarjakuvan sivuilta irti – harrastuksena cosplay

Tampereen yliopisto
SijaintiYliopistotnkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talo, Sopraano-sali
Ajankohta26.3.2023 8.00–9.00
Tamere Kuplii -festivaalin cosplaykisan voittajat
Lasten akatemia kutsuu sinut, 7–10 –vuotias, jälleen opiskelijaksi oikeaan yliopistoon.

Mitä cosplay –eli suomalaisittain pukuilu– on ja miksi sitä harrastetaan? Mitä kaikkea voidaan cosplayata? Mitä harrastus vaatii ja miten siihen voi lähteä mukaan? Kyuu Eturautti ja Tiina ”Chiina” Uusi-Rasi valottavat omaa tietään cosplayn parissa ja esittelevät harrastusta kuvien kera. 

Cosplay mielletään usein japanilaiseen sarjakuvaan (mangaan) tai japanilaiseen piirrosanimaatioon (animeen) liittyväksi harrastukseksi, mutta onko tämä koko totuus? Kuinka paljon Suomessa on harrastajia ja kuka cosplayta voi harrastaa? Onko harrastuksessa jotain sääntöjä tai ylä- tai alaikärajaa? Mikä cosplayssa on parasta? Maaliskuun Lasten akatemiassa kuulet vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin!

Tiina on harrastanut pitkään cosplayta ja toiminut aktiivisesti esimerkiksi tapahtumien järjestäjänä ja conikuvat.fi:ssä. Tiina on ollut mukana valokuvaamassa, järjestämässä kisoja, puhumassa aiheesta ja tietenkin myös pukuilemassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Kyuu on suomalaisen cosplayharrastuksen monitoimimies. Hän on toiminut 2000-luvun alusta sarjakuva-, anime- ja cosplay-tapahtumien järjestäjänä sekä yhtenä Anime- ja Japan Pop -lehtien perustajista. Kyuu on myös Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin perustajajäsen. 

Tiina Uusi-Rasi

Kuvassa hahmo C. C. sarjasta Code Geass, kuva: Tiina Uusi-Rasi 

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri, jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen Lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin aikuisten yliopistossa! 

Järjestäjä

Tampereen yliopisto Juniversity ja Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali

Lisätietoja

tapahtumatuottaja Kyösti Koskela, 050 318 6621, kyosti.koskela@tuni.fi