Hyppää pääsisältöön

Haku varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antaviin opintoihin syksyllä 2021

Julkaistu 3.3.2021
Tampereen yliopisto
Opettajankoulutus
Mahdollisuus hakea varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antaviin opintoihin kasvatustieteiden kandidaatin tai kasvatustieteiden maisterin tutkinnon suorittaneille aukeaa syksyllä 2021 Tampereen yliopistossa.

Mahdollisuus hakea varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antaviin opintoihin kasvatustieteiden kandidaatin tai kasvatustieteiden maisterin tutkinnon suorittaneille aukeaa syksyll 2021 Tampereen yliopistossa. Opinnot alkavat tammikuussa 2022. Opinnot sisältävät  60 opintopistettä Varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antavia opintoja sekä 15 opintopistettä työssäoppimisjaksoja. Koulutus toteutetaan Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman mukaisesti. Opinnot järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän erityisavustuksen avulla.  

 

Tampereella on järjestetty monimuotoista varhaiskasvatuksen opettajan koulutusta vuodesta 2018.  Kokemusten perusteella käytäntöjä kehitetään edelleen. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua ja oppimistehtäviä. Lähiopetusta Tampereella on noin 3 päivänä kuukaudessa 

 

Opintoihin kuuluu ohjattu työssäoppiminen varhaiskasvatuksen koulutuksen kumppanuusverkoston päiväkodeissa, joissa ohjaajana toimii koulutuksen saanut mentori. Kumppanuusverkoston päiväkoteja on Pirkanmaan lisäksi Hämeenlinnassa ja Seinäjoella. 

 

Opinnot on mahdollista suorittaa nopeimmillaan 1,5 vuoden aikana. Opintoja on mahdollista tehdä osittain työn ohessa, jos työssäoppimisjaksojen sekä lähiopetuspäivien ajaksi pystyy järjestämään vapaata. Ohjattuja työssäoppimisjaksoja on kaksi. Ensimmäisen työssäoppimisjakson kesto on 4 viikkoa ja toisen 7 viikkoa.

 

Haku on käynnissä 23.8.-27.9.2021 klo 15.00.

Tarkemmat tiedot hakemisesta ja valintaperusteet täällä.

 

Lisätietoja:

varhaiskasvatus.opiskelu.tau [at] tuni.fi (varhaiskasvatus[dot]opiskelu[dot]tau[at]tuni[dot]fi)