Opinnot

Visuaalisen journalismin opiskelijat työskentelevät opinnoissaan useiden eri julkaisujen parissa.

Kuvajournalistikoulutus jatkaa uudistuneena Tampereen korkeakouluyhteisössä. Se on osa journalistiikan opintosuuntaa. Lue lisää kandidaatin ja maisterin tutkintoon oikeuttavista opinnoista ja hausta täältä!

Uudistuneen koulutuksen lähtökohta on se, että journalistien pitää nykyään hallita hyvin sekä tekstien että visuaalisen sisällön tuottaminen medioiden eri alustoille. Siksi koulutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, miten sanat, kuvat, ääni ja graafiset elementit rakentuvat puhuttelevaksi journalistiseksi esitykseksi.

Sekä kirjoittavaksi journalistiksi että kuva- tai visuaaliseksi journalistiksi tähtäävät osallistuvat samaan valintakokeeseen. Kaikki valitut opiskelijat aloittavat opintonsa samoilla kursseilla. Kuvajournalistiksi tähtäävät voivat hakea kuvajournalismin erikoistumisopintoihin ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä. Erikoistumisopintojen haku järjestetään joka toinen vuosi. Seuraava haku on syksyllä 2021. Kuvajournalismin erikoistumisopintojen kokonaisuuteen liittyvät kurssit löytyvät täältä. (klikkaa ”opintopolkukohtaiset opinnot”)

Henkilökuvauskurssin näyttely pystytettiin Yliopiston Cafe Toivoon syksyllä 2019. Kuva: Tanja Koskinen

Kandidaatin tutkinnon jälkeen kuvajournalismiin erikoistuneet opiskelijat voivat jatkaa opintoja Visuaalisen journalismin maisteriohjelmassa.

Voit hakea myös suoraa kaksivuotiseen visuaalisen journalismin maisteriohjelmaan. Lue lisää maisteriopinnoista ja -hausta täältä!

Seuraa meitä Instagramissa
Seuraa meitä Facebookissa

Vuoden 2019 hakuohjeet kuvajournalismin erikoistumisopintoihin

Yhteystiedot
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4, Tampere
33014 Tampereen yliopisto

Kysyttävää visuaalisen journalismin
opinnoista Tampereen yliopistolla?

Professori Janne Seppänen
janne.seppanen@tuni.fi
0407377320