Hyppää pääsisältöön

Kardiologi ja fysiologian professori Katriina Aalto-Setälä

Julkaistu 12.11.2019
,
päivitetty 3.3.2021
Tampereen korkeakouluyhteisö
varainhankinta_katriinaaalto-setala

Katriina Aalto-Setälä on kardiologi ja fysiologian professori lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa. Hän opettaa lääketieteen opiskelijoita ja tutkii niin sanottuja uudelleen ohjelmoituja kantasoluja, iPS soluja, erilaisten sydänsairauksien ymmärtämisessä. Tavoitteena kehittää uusia hoitoja sydänsairauksiin.

Tiedeyhteisön merkitys omassa elämässä

- Tärkeää ajatusten vaihdon kannalta. Tiedonvälitys uusista tutkimushavainnoista täällä Suomessa ja maailmalla sekä tieto uusien menetelmien mahdollisuuksista kulkee tiedeyhteisön sisällä. Erittäin tärkeä yhteisö minulle!

Mitä odotan tulevaisuudelta?

- Tavoitteenani on olla mukana kehittämässä lääkitystä eritysesti vaikeisiin rytmihäiriöihin perinnöllisissä sydänsairauksissa.

Henkilöprofiili tuni.fi-sivulla

Kannata meitä -teema nostaa esiin monialaisuutemme sekä laajat yhteistyöverkostomme

Varainhankintaa tehdään Tampereen yliopistossa tänä syksynä Kannata meitä -teemalla. Lahjoitukset mahdollistavat uusien tutkimusavausten tekemisen sekä antavat pitkäjänteistä tukea koulutukselle. Teema nostaa valokeilaan tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan kärkialat ja tutkijat. Monialaisuuden lisäksi vahvuuksiamme ovat laajat yhteistyöverkostot ja tahtotilamme rakentaa kestävää maailmaa yhdessä ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

Lahjoita yliopistolle -sivuille