Hyppää pääsisältöön

Heidi Kiuru: Harjoittelun kautta opettajaksi

Julkaistu 13.9.2019
,
päivitetty 13.12.2019
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuvassa TAOKin opiskelija Heidi Kiuru
Kauhajoella asuva Heidi Kiuru hakeutui ammatilliseen opettajankoulutukseen, sillä hän halusi kohdata urallaan uusia tavoitteita ja kiinnostavia haasteita.

Olen Heidi Kiuru, asun Kauhajoella ja perheeseeni kuuluu aviomies, 6-vuotias poika ja 4-vuotias tyttö. Olen tehnyt pitkän työuran julkisella sektorilla Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymällä aluksi laitoshuollon työtehtävissä ja myöhemmin välinehuoltajana sekä siivoustyönohjaajana ja erilaisten kehittämisprojektien parissa. Hakeuduin jatkokoulutukseen, sillä halusin saavuttaa uusia tavoitteita ja voittaa haasteita. Erityisesti opettaminen on lähellä sydäntäni.

Olen opiskellut TAMKissa ennenkin, valmistuin restonomiksi vuonna 2017. Ammatillisesta opettajankoulutuksesta valmistuin toukokuussa 2019. Opiskelin verkko-opetusryhmässä, mikä oli aivan täydellinen ratkaisu hyvin toimivien järjestelmien sekä ammattitaitoisten opettajien ansiosta. Verkko-opiskelu sopii myös pienten lasten äidille erityisesti siksi, että kontaktitunteihin pystyi osallistumaan etänä. Erityinen kiitos lehtori Marja Keräselle, jonka osaaminen ja ohjaustaidot ovat vertaansa vailla. Opiskelut oli mahdollista suorittaa työn ja perheen ohella vuodessa. 

Opettajankoulutuksessa muodostettavat pienryhmät antoivat potkua opiskeluun, ja tiiviin yhteistyön ansiosta opiskelutovereista voikin saada elinikäisiä ystäviä. Niin kävi minulle. Lisäksi opetusharjoittelut tukivat hyvin opetettuja asioita ja auttoivat syventämään jo opittua tietoa. 

Harjoitteluihin valitaan ohjaava opettaja, joka on tukena harjoitteluprosessin ajan. Onnekseni löysin moniosaajan siihenkin. Pääsin opetusharjoitteluun Satakunnan koulutuskuntayhtymään. Tunnenkin olevani erityisen onnekas, sillä sain harjoittelupaikastani myös töitä. Toimin nyt vastuuopettajana välinehuoltoalan perustutkinnossa. Se kantaa ehdottomasti eteenpäin, kun tietää, että omaa osaamista arvostetaan, minuun luotetaan ja työhöni ollaan tyytyväisiä. Sataedu on erittäin hyvä paikka tehdä töitä kannustavan ilmapiirinsä ansiosta.

Työelämästä opettajaksi siirtyminen aluksi, totta kai, jännitti, mutta työntekijätaustasta on ollut valtavasti hyötyä substanssiasioiden opetuksessa. Uusi työ antaa valtavasti energiaa. Haluankin tsempata kaikkia opettajaopiskelijoita, että se oma työ kyllä löytyy, täytyy vain uskoa itseensä ja unelmiinsa. Kannattaa myös muistaa, että opetusharjoittelujaksot ovat ensiluokkainen tapa verkostoitua. 

Olen varmasti myös sellainen ”elinkautinen” opiskelija, sillä jatkan opiskeluja tradenomin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon parissa – tällä kertaa vaikutan Satakunnan avoimessa ammattikorkeakoulussa. Vierivä kivi ei sammaloidu ja aina kannattaa yrittää eteenpäin!

Lue lisää ammatillisesta opettajankoulutuksesta