Hyppää pääsisältöön
Varhaiskasvatuksen kumppanuusverkosto

Varhaiskasvatuksen kumppanuusverkosto

Varhaiskasvatuksen kumppanuusverkosto on Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan koordinoima varhaiskasvatuksen tutkimus- ja kehittämisverkosto. Verkoston kantavana ajatuksena on kehittää sellaisia toiminnan areenoita, joilla mahdollistuu varhaiskasvatuksen kentän ammattilaisten ja yliopiston varhaiskasvatuksen tutkijoiden, opettajien sekä opiskelijoiden yhteinen, kumppanuusperustainen tutkiminen ja oppiminen. Näiden tutkimus- ja oppimisprosessien kautta mahdollistuu niin varhaiskasvatuksen kuin koulutuksenkin käytäntöjen kehittäminen. Kyse siis on koulutuksen ja työelämän rajapinnat ylittävän tutkivan ja oppivan yhteisön rakentamisesta kumppanuuden hengessä.

Vuonna 2013 käynnistyneeseen verkostoon kuuluu Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan lisäksi Tampereen seutukunnan kuuden kunnan varhaiskasvatusorganisaatiot (Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala ja Ylöjärvi), Hämeenlinnan ja Seinäjoen varhaiskasvatusorganisaatiot liittyivät mukaan vuoden 2019 alusta. Yhteensä verkostoon kuuluu 149 päiväkotia ja esiopetusyksikköä. Varhaiskasvatuksen kumppanuusverkoston toimintaa ohjaa, arvioi ja kehittää kuntien edustajista, opiskelijoista ja yliopiston opettajista ja tutkijoista koostuva ohjausryhmä.

Toiminnan konkreettisiksi sisällöiksi ovat muotoutuneet yhteinen tutkimus- ja kehittämistoiminta, opiskelijoiden päiväkodeissa ja esiopetuksessa tapahtuvan työssäoppimisen kehittäminen sekä ohjaavien mentoreiden koulutuksen järjestäminen.

Yhteyshenkilöt

Päivi Kupila

Varhaiskasvatuksen kumppanuusverkoston ohjausryhmän puheenjohtaja, mentor-koulutus

Tampereen yliopisto

paivi.kupila [at] tuni.fi

p. 050 318 6970

 

Mari Saha

Varhaiskasvatuksen kumppanuusverkoston tutkimusvastaava

Tampereen yliopisto

mari.saha [at] tuni.fi

 

Heini Niinimäki

Harjoittelupäiväkotitoiminnan kehittämishankkeen projektitutkija

Tampereen yliopisto

Yhteydenotot mm. verkkosivujen blogikirjoituksiin liittyen

heini.niinimaki [at] tuni.fi

p. 050 318 2586

 

Kirsti Karila

Varhaiskasvatuksen professori

Tampereen yliopisto

kirsti.karila [at] tuni.fi

p.050 396 9675