Hyppää pääsisältöön

Kyberturvaaja

Tampereen ammattikorkeakoulu
Projektin kesto1.4.2018–31.12.2020

Projektin tavoitteena on parantaa kyberturvallisuusosaamista luomalla olemassa olevien tutkintokoulutusten osista pk-yrityksien henkilostöille sekä suurempien yritysten avainhenkilöille soveltuvaa työelämäkoulutusta.

Tavoite 1. Yhteistyöverkoston rakentaminen
Tavoite 2. Työelämäkoulutusten suunnitelman tekeminen
Tavoite 3. Kyberturvallisuuden testaus- ja pilotointiympäristöjen hyödyntäminen

Tavoite ja tehtävät

Kyberturvaaja on viiden korkeakoulun (TAMK, TurkuAMK, Metropolia, Tampereen teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto) yhteishanke, jossa kehitetään työelämälle sopivaa koulutusta kyberturvallisuuden alalta.

Suomi on tietoyhteiskuntana riippuvainen tietoverkkojen ja -järjestelmien toiminnasta ja erittäin haavoittuvainen niihin kohdistuville häiriöille. Perinteisesti kyberturvallisuuteen liittyvät asiat käsitetään yritysten ICT-asioista vastaavien tahojen toiminnoiksi. Digitaalisuuden muuttaessa toimintaympäristä oleellisesti näin ei kuitenkaan enää tulisi olla. Kyberturvallisuudesta pitää tulla kaikkien yhteinen asia, ja ICT-toimijoiden ja muiden alojen asiantuntijoiden välistä kyberturvallisuuteen liittyvää osaamiskuilua tulee kaventaa. Kyberturvallisuus mielletään yrityksissä jatkuvaksi prosessiksi, jota pitää kehittää ja ylläpitää jatkuvasti.

Kyberturvallisuus on nopeasti kehittyvä ala, jonka osaaminen tarvitsee työelämälähtöistä, ketterästi uudistettavissa olevaa ja ajankohtaista työelämäkoulutusta. Osaamisvaje yrityksissä on valtava. Kyberturvaaja-hankkeen keskeisenä tavoitteena on vastata tähän osaamistarpeeseen luomalla verkostona olemassa olevista tutkintokoulutusten osista yrityksien henkillöstöille soveltuvaa työelämäkoulutusta. Työelämäkoulutukset rakennetaan toteutustavoiltaan pk-yrityksille sopiviksi ja sisällöltään suoraan tukemaan alaan liittyviä työtehtäviä.

Rahoituslähde

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) 2014-2020

Yhteyshenkilöt

Ville Haapakangas
ville.haapakangas [at] tuni.fi