Hyppää pääsisältöön

Kampus 2030

Tampereen yliopisto
Projektin kesto1.10.2023–30.11.2024
KärkialueYhteiskunta

Hankkeen tavoitteena on Seinäjoen kaupunkikampuksen saavutettavuuden edistäminen, jatkuvan oppimisen vahvistaminen, opiskelijoiden ja osaajien houkuttelu sekä pitovoiman lisääminen.

Hankkeen tuloksena syntyy kampuksen kehittämissuunnitelma 2030, joka antaa suositukset kampuksen kehittämisen resursointia, toimintojen toteuttamista sekä alueen päätöksentekoa ja yhteistä sitoutumista varten. Kehittämissuunnitelma on Seinäjoen ja koko maakunnan vuoden 2030 yhteinen näkymä kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisesta kampuksesta. 

Hankkeen hakijaorganisaatio on Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja sitä osatoteuttavat Seinäjoen kaupunki, Seinäjoen yliopistokeskus UCS/Tampereen yliopisto ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys. Hankeaika on   1.10.2023 – 30.11.2024. Hanke rahoitetaan Etelä-Pohjanmaan liiton myöntämällä noin 250 000 euron AKKE-rahoituksella. 
 

Kampus 2030 -hankkeen logoSeinäjoen Ammattikorkeakoulu_SeAMK logo_mustaEtelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys -logoSeinäjoen kaupungin logo

Tausta

Globaalissa kilpailussa kampusalueet ovat keskeisiä aluekehityksen moottoreita. Ne vaikuttavat myönteisesti alueen väestökehitykseen, työllisyyteen, yritysten määrään ja menestykseen sekä alueen osaamistasoon. Myös Seinäjoen kampus toimii Etelä-Pohjanmaalla optimaalisella sijainnilla korkeakoulujen ja maakunnan toimijoiden kohtaamispaikkana. Digitalisaatio on lisännyt etäopetus- ja työskentelymahdollisuuksia, jolloin Seinäjoen kampuksen roolia, palveluita ja vetovoimaa on opiskelijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten näkökulmasta ajateltava uudelleen.

Tavoite ja tehtävät

Kampus 2030 -hankkeen tavoitteena on Seinäjoen kaupunkikampuksen saavutettavuuden edistäminen, jatkuvan oppimisen vahvistaminen sekä opiskelijoiden ja osaajien houkuttelu ja pitovoiman lisääminen. Hankkeen tuloksena syntyy kampuksen kehittämissuunnitelma 2030, joka antaa suositukset kampuksen kehittämisen resurssoinnista ja toimintojen toteuttamista alueen päätöksentekoa ja yhteistä sitoutumista varten. Kehittämissuunnitelma on Seinäjoen ja koko maakunnan vuoden 2030 yhteinen näkymä kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisesta kampuksesta.

Vaikuttavuus

Hankkeen toimenpiteissä suunnitellaan ja pilotoidaan Seinäjoen korkeakoulukampuksen korkeakoulutuksen saatavuuden edistäminen, jatkuvan oppimisen vahvistaminen sekä opiskelijoiden ja osaajien houkuttelu ja pitovoima. Näiden osa-alueiden toimenpiteet toteutetaan seuraavissa vaiheissa: 1) Tarve- ja tavoiteanalyysin tekeminen, 2) pilotoinnit ja kokeilut, 3) resurssoinnin ja toimenpiteiden suunnittelu ja 4) arviointi ja jatkuvuuden suunnittelu ja 5) kampus 2030 -kehittämissuunnitelman kokoaminen. Hankkeessa toteutetaan kuusi pilottia ja digitaalisuus on toimenpiteiden läpileikkaava teema. 


Hanke toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Seinäjoen yliopistokeskuksen, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen sekä Seinäjoen kaupungin kesken. Toimenpiteisiin osallistuvat myös eri alojen asiantuntijat, julkisen hallinnon toimijat, kansalaiset, opiskelijat sekä yritykset.
 

Rahoituslähde

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahaa (AKKE), Etelä-Pohjanmaan liitto

Koordinoiva organisaatio

Partnerit

Seinäjoen kaupunki; www.seinajoki.fi

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys; www.epky.fi

Seinäjoen yliopistokeskus UCS/Tampereen yliopisto; www.ucs.fi