Hyppää pääsisältöön
Empowering Migrants for Employment

Empowering Migrants for Employment EME

Kansainvälisessä Empowering Migrants for Employment EME -hankkeessa arvioidaan ja testataan hyviä käytäntöjä maahanmuuttajien osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa sekä työllistymisen tukemisessa. Hyviin käytäntöihin perehdytään tutustumalla kumppaniorganisaatioiden toimintaan Suomessa, Ruotsissa ja Belgiassa.  EME-hankkeen tavoitteena on arvioida ja dokumentoida eri maiden toteuttamia hyviä käytänteitä ja koota niiden pohjalta menetelmäopas.  Hankkeen pääkumppanina toimii Suomen Työväen Sivistysliitto TSL.

Tausta

Tampereen yliopiston toteuttaman tutkimuksen tavoitteena on tutkia ja arvioida hankkeessa tunnistettuja ja jaettuja kansallisia hyviä käytäntöjä, eri maista tulevien yhteistyökumppaneiden jaettua oppimisprosessia sekä hankkeen vaikuttavuutta kansallisella tasolla. Tampereen yliopisto osallistuu EME-hankkeen kansainvälisiin seminaareihin ja kerää aineistoa havainnoinnin, kyselyiden ja ohjatun ryhmätyöskentelyn kautta. Tutkimusta toteutetaan yhteistyössä Belgian ja Ruotsin tutkijoiden ja arvioijien kanssa.

Yhteistyötahot

Työväen sivistysliitto (TSL) toimii hankkeen hallinnoijana ja kansainvälisen yhteistyön koordinoijana. Kansainväliset kumppanit ovat Emancipatie Via Arbeid EVA -järjestö Belgiassa, Arbetarnas Bildningsförbund ABF Ruotsissa sekä Piteån kunta Ruotsissa. Kansalliset osatoteuttajat Suomessa ovat Helsingin aikuisopisto, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, Tampereen yliopisto sekä Silta-Valmennusyhdistys ry.

Yhteyshenkilöt

Anja Heikkinen

anja.heikkinen [at] tuni.fi

+358 (0)40 190 1464

 

Katriina Tapanila

katriina.tapanila [at] tuni.fi