Hyppää pääsisältöön

Development of Energy Education in the Mekong Area (DEEM)

Tampereen yliopisto

Hankkeen tavoitteena on Myanmarin, Laosin ja Kambodzan yliopistojen opetushenkilökunnan tietotaidon kasvattaminen sekä uusiutuvaan energiaan liittyvien opetusohjelmien ja -menetelmien uudistaminen.

Tausta

Hankkeen koordinaattorina Turun Yliopiston Tulevaisuuden Tutkimuskeskus. Tampereen yliopistolta mukana Sähköenergiatekniikka sekä Automaatio ja Hydrauliikka.

Tavoite ja tehtävät

Ilmastonmuutoksen kiihtyvien vaikutusten rajoittamiseksi kestävää kehitystä ja uusiutuvaa energiantuotantoa on tuettava erityisesti kehittyvissä maissa. Yliopistojen lisäksi hankkeissa on vahva linkki myös valtiontoimijoihin sekä kansalaisyhteiskunta- ja yksityissektorin toimijoihin. Tematiikkana energiatekniikat ja energiasuunnittelu, energiatalous ja energiatehokkuus, ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ja energiaopetuksen pedagogiset menetelmät. Vahvalla paikallisella energia-alan osaamisella tuetaan maiden sähköistymistä ja teknistaloudellista kehittymistä samalla rajoittaen ilmastonmuutoksen etenemistä.

Rahoituslähde

EU, EU Erasmus + Capacity Buiding in Higher Education

Koordinoiva organisaatio

Future Research Center (University of Turku), Wageningen University, Europa-Universität Flensburg, Yangon Technological University, University of Yangon.

Yhteyshenkilöt

Mika Korkeakoski

Project manager

mika.korkeakoski [at] utu.fi

+358 44 333 3275