Hyppää pääsisältöön

Smart Digi - Älyteollisuuden uudet digitaaliset työkalut

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

30 op

Toteutusaika

Syyskuu 2024 - toukokuu 2025

Hakuaika

1.3.2024-30.4.2024

Kaupunki

Tampere

Oletko kiinnostunut kehittämään osaamistasi valmistavan teollisuuden digitaalisessa vihreässä siirtymässä? Älyteollisuuden uudet digitaaliset työkalut (Smart Digi) on 30 opintopisteen kokonaisuus, joka on suunniteltu tukemaan valmistavan teollisuuden siirtymistä kohti digitaalista vihreää teknologiaa, erityisesti painottaen vähähiilisiä ratkaisuja. 


Data- ja automaatiopohjaisen valmistuksen osaajaksi 

Sisältö 

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena ja koostuu kuudesta kurssista, jotka kouluttavat asiantuntijoita data- ja automaatiopohjaiseen valmistukseen. Kurssivalikoima on suunnattu tarjoamaan insinööritason osaamista työntekijöille, jolla on esimerkiksi taustaa ammattikoulutuksessa. Koulutuksesta on mahdollista suorittaa koko tarjonta tai valita itseä kiinnostavat osuudet. Osa koulutuksesta toteutetaan pienryhmissä Tamkin FieldLAB kokeilu- ja oppimisympäristössä, josta löytyy mm. robotiikan, teollisuusdatan sekä 3D-tulostustuksen huipputeknologiaa. 

Älyteollisuuden uudet digitaaliset työkalut sisältää seuraavat kurssit: 

  1. Digitalinen ja resurssiviisas malliperustainen suunnittelu 

  1. Digitalisen ja kestävän valmistuksen perusteet (+ IoT, 5G) 

  1. Joustavat ja materiaalitehokkaat valmistusmenetelmät ml. 3D-tulostus 

  1. Teollisuusdatan visualisointi ja hyödyntäminen 

  1. Automaatiolla tehokkuutta: Käsihitsarista robottioperaattori 

  1. Kestävä yhteistyörobotiikka 

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmä ovat työssä olevat ammattikoulututkinnon varassa olevat työntekijät tai toimihenkilöt. Koulutukseen voidaan ottaa myös työvoiman ulkopuolisia tai muita vanhentuneella tutkinnolla työskenteleviä henkilöitä, joiden pitäisi päivittää osaamistaan vastaamaan nykyaikaisia tuotantoympäristöjä. 

Koulutukseen valitaan 25 henkilöä. Hakuprosessi toteutetaan kevään 2024 aikana. Koulutuksen toteutus alkaa syksyllä 2024 ja jatkuu keväällä 2025. Valmistuneille ja yhteistyötahoille järjestetään loppuseminaari syksyllä 2025. Koulutus kestää yhteensä alle vuoden, ja siihen osallistuminen on mahdollista työn ohella. 

Hae koulutukseen sähköisellä lomakkeella, joka päivitetään tähän viimeistään haun alkaessa 1.3.2024.

Lisätietoja

Tero Haapakoski, projektipäällikkö
tero.haapakoski [at] tuni.fi
puh. +358505670153

 

Koulutus on osallistujille maksuton. Rahoituksen koulutukselle on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Rahoittaja Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus