Hyppää pääsisältöön
Musiikin harjoitusoppilaat

Musiikin harjoitusoppilaat

Tampereen ammattikorkeakoulu

Hakuaika

Jatkuva haku

Kaupunki

Tampere

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri

Koulutusala

Kulttuuri ja kielet

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Musiikin harjoitusoppilaat

Aloita uusi harrastus, herätä vanha eloon tai kehitä osaamistasi vielä pidemmälle!

Aloita uusi harrastus, herätä vanha eloon tai kehitä osaamistasi vielä pidemmälle!

Musiikkipedagogiopiskelijat kaipaavat oppilaita sekä instrumenttiopintoihin, musiikin hahmotusopintoihin sekä sävellysopetukseen. Instrumenttiopetusta tarjoamme pianossa, laulussa, jousisoittimissa, puupuhaltimissa, vaskipuhaltimissa, lyömäsoittimissa, kitarassa, ja harmonikassa. Musiikin hahmotusopinnot sisältävät teoriaa, säveltapailua, musiikkianalyysiä ja musiikin historiaa. Uutena mahdollisuutena on opiskella sävellystä! Voit olla aloittelija tai jo pöytälaatikkoon sävellyksiä tehnyt henkilö.

Opetuksen toteuttamisesta vastaavat ammattikorkeakoulun opiskelijat. Opetusharjoitteluita ohjaavat TAMKin yliopettajat ja lehtorit sekä kunkin substanssin tuntiopettajat. He ovat mukana osalla opetustunneista.

Opetus tapahtuu TAMKin pääkampuksella, jonne on helppo tulla, ja parkkitilaa löytyy esim. klo 16 jälkeen hyvin. Yksilöopetuksessa tuntiajat sovitaan yhdessä opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Musiikin hahmotusopintojen ryhmät ovat lukuvuonna 2021-2022 ollut maanantai-iltaisin. Aikaa voidaan vielä sovittaa syksyn alussa.

Voit olla vasta-alkaja tai jo pidemmällä oleva musiikin harrastaja – sopivia opetusharjoittelijoita löytyy kumpaankin tarpeeseen.

Saat osallistumisestasi todistuksen. Jos opiskelet Tampereen korkeakouluyhteisössä, voit saada opinnoista opintopisteitä (mikäli koulutuksesi hyväksyy ne tutkintoosi). 

Tervetuloa oppimaan!

Tarjoamme viisi erilaista vaihtoehtoa musiikin oppimiselle:

1. 10 x 30 min opetuskertaa 1. vuoden instrumenttipedagogiopiskelijan johdolla kevätlukukaudella. Tämä opetus on tarkoitettu vasta-alkajille. Yksilöopetus.
Lukukausimaksu 125 euroa.

2. Syksyllä 12 x 60 min opetuskertaa sekä konsertti tai esiintyminen, ja keväällä 14 x 60 min opetuskertaa 2.–3. vuoden instrumenttipedagogiopiskelijan johdolla. Tämä opetus on tarkoitettu jonkin verran musiikkia harrastaneille. Yksilöopetus.
Lukukausimaksu syyslukukaudelta 300 euroa ja kevätlukukaudelta 300 euroa. 

3. 10 x 45 min opetuskertaa 4. vuoden instrumenttipedagogiopiskelijan johdolla syyslukukaudella. Opettajana toimii lähes valmis musiikkipedagogi. Tämä opetus on tarkoitettu henkilöille, joilla on muutaman vuoden opinnot takanaan musiikkiopistossa tai vastaavassa. Yksilöopetus.
Lukukausimaksu 175 euroa.

4. Syksyllä 12 x 60 min ja keväällä 12 x 60 min opetusta 1.vuoden musiikinteoriapedagogien johdolla. Opettajina toimivat sekä laaja-alaista musiikinteoriapedagogiikkaa että sävellystä opiskelevat opiskelijat. Tämä opetus sisältää musiikinteorian, säveltapailun, musiikin historian, säveltämisen ja improvisaation ilmiöitä toiminnallisesti lähestyen. Opetukseen osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista ja sopii n. 9–12-vuotiaista lapsista aikuisiin asti. Ryhmäopetus.

Lukukausimaksu syyslukukaudelta 100 euroa ja kevätlukukaudelta 100 euroa.

5. Syksyllä 12 x 60 min ja keväällä 12 x 60 min opetusta 2. vuoden musiikinteoriapedagogiopiskelijoiden (sekä laaja-alainen musiikkipedagogiikka että säveltäminen) ja ohjaavan opettajan johdolla. Tarkoituksena on käydä kokemuksellisesti ja elämyksellisesti eri teoreettisia ilmiöitä, säveltapailua, musiikin historiaa, harmoniaa sekä improvisointia. Materiaalit teemme itse ja huomioimme sisällöissä osallistuvien oppilaiden lähtötaso. Vaatimuksena on jonkin verran musiikin harrastusta ja nuotinlukutaito. Opetus soveltuu parhaiten yli 10-vuotiaille, yläikärajaa opetukseen ei ole. Ryhmäopetus.
Lukukausimaksu syyslukukaudelta 100 euroa ja kevätlukukaudelta 100 euroa.

6. Syksyllä 12 x 30 min ja keväällä 12 x 30 min opetusta 3.vuoden musiikinteoriapedagogiopiskelijoiden (erikoistumisalana säveltäminen) ja ohjaavan opettajan johdolla. Tarkoituksena on ohjata oppilaita yksilöllisesti heidän sävellystyössään. Nuotinlukutaito on välttämätön, jonkun instrumentin hallinta suotavaa. Yksilöopetus.

Lukukausimaksu syyslukukaudelta 150 euroa ja kevätlukukaudelta 150 euroa.

Hinnat sisältävät alv 24 %.

Jos sinulla on tarvetta soitinlainaan, ota yhteyttä opettajaasi, joka selvittää, onko sopivaa soitinta saatavilla. Soitinlainat tehdään yhteistyössä Tampereen konservatorion kanssa. Konservatorio laskuttaa lainasta hinnastonsa mukaisesti.