
Kansanterveystiede, Terveystieteiden koulutus

Monta näkökulmaa terveyteen
Oletko kiinnostunut väestön terveyteen ja terveyseroihin liittyvistä kysymyksistä? Haluatko opiskella koulutusalalla, jossa tarkastellaan ajankohtaisia terveyden ja hyvinvoinnin kysymyksiä monitieteisesti ja laaja-alaisesti? Kiinnostaako opiskelu koulutusohjelmassa, jossa olet aktiivinen ja tasa-arvoinen toimija ja pääset tutustumaan tutkimusmaailmaan jo opintojen alkuvaiheessa?
Kansanterveystieteen opinnoissa terveysalan asiantuntijuutesi kehittyy monitieteisillä ja laaja-alaisilla sisältöopinnoilla, kuten terveys ja hyvinvointi eri ikäkausina, terveyden edistäminen sekä terveyspolitiikka. Opiskelussa kartutat työelämätaitoja, kuten viestintävalmiuksia, tiedonhankinta- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja kokonaisuuksien hallintaan. Opiskeluympäristö on kansainvälinen ja ryhmätyöskentelypainotteinen. Opintoihin kuuluvassa harjoittelussa sovellat oppimaasi käytännön työelämään. Opintojen aikana on mahdollista suorittaa myös terveystiedon aineenhallinnan opintokokonaisuus.
Opinnot suoritettuasi sinulla on monipuoliset valmiudet työskennellä suunnittelu-, kehittämis-, tutkimus- ja johtamistehtävissä julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa tai järjestökentällä terveysalan asiantuntijana ja vaikuttajana. Oman tutkinto-ohjelman opintojen lisäksi voit hyödyntää laajasti koko Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa opinnoissasi.
Tartu tilaisuuteen!
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Terveystieteiden kandidaatin tutkinnon suoritettuaan opiskelija
|
Kansanterveystiede
Terveystieteiden tutkinto-ohjelma muodostuu terveystieteiden Kansanterveystieteen hakukohteesta valituksi tullut opiskelija suorittaa Tutkinto-ohjelman opetuksessa käytetään opiskelijalähtöisiä menetelmiä, kuten ryhmä- ja seminaarityöskentelyä. Opinnoissa korostuu aktiivisuus ja halu itsenäiseen tiedonhankintaan. Kandidaattiohjelmasta valmistuneella on valmiudet osallistua terveyteen liittyviin asiantuntija, kehittämis- ja järjestämistehtäviin julkisissa tai yksityisissä organisaatioissa tai järjestöissä. Maisteriopinnot koostuvat kansanterveystieteen syventävistä sisältö- ja metodiopinnoista, harjoittelusta, valinnaisista ja vaihtoehtoisista opinnoista sekä pro gradu -tutkielmasta. Tutkinnon suorittaneet sijoittuvat koti- ja ulkomaisiin asiantuntija-, opetus-, johtamis-, suunnittelu-, kehittämis- ja tutkimustehtäviin. Tutkinto-ohjelmassa on mahdollista suorittaa myös terveystiedon aineenhallinnan opintokokonaisuus. |
Tampereen yliopiston perustutkintojen tutkintorakenne on kaksiportainen. Opiskelija suorittaa ensin terveystieteiden kandidaatin tutkinnon (180 op), jonka jälkeen suoritetaan terveystieteiden maisterin tutkinto (120 op) kansanterveystieteen maisteriohjelmassa.
Tutkinnon sisältö ja rakenne kuvataan tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Terveystieteiden kandidaatin tutkinto (180 op)
Terveystieteiden kandidaattiohjelma (180op) rakentuu terveystieteiden yhteisistä opinnoista (35op), perusopinnoista (25op), aineopinnoista (60op) ja valinnaisista opinnoista (60op).
Yhteiset opinnot (35op)
Terveystieteiden kandidaattiohjelman yhteiset opinnot koostuvat kolmesta eri osa- alueesta:
- Opiskelutaidot (5op)
- Kieli- ja viestintäopinnot (15op)
- Asiantuntijataidot(15op)
Perusopinnot (25op)
Terveystieteiden kandidaattiohjelman perusopinnot suoritetaan oman maisteriopintosuuntauksen mukaisesti.
Kansanterveystieteen perusopinnot 25 op
Aineopinnot (60 op)
Aineopinnot koostuvat yhteisistä aineopinnoista ja oman maisteriopintosuuntauksen mukaisista aineopinnoista.
- Terveystieteiden yhteiset aineopinnot (25 op)
- Aineopintoja kansanterveystieteen maisteriopintoihin suuntautuville (35 op)
Valinnaiset opinnot kansanterveystieteen maisteriopintoihin suuntautuville(60op). Terveystieteiden kandidaattiohjelman valinnaiset opinnot suoritetaan oman maisteriopintosuuntauksen mukaisesti.
Kansanterveystieteen maisteriohjelma (120 op)
Maisteriopinnot koostuvat kansanterveystieteen syventävistä sisältö- ja metodiopinnoista, valinnaista opinnoista ja pro gradu -tutkielmasta sekä työharjoittelusta.
Syventävät opinnot 90 op
- Kansanterveystieteen yhteiset opinnot 45 op
- Yhteiskurssit kansainvälisen ohjelman kanssa 10op
- Vaihtoehtoiset menetelmäopinnot 5 op
- Tutkielmaopinnot 40 op
Valinnaiset opinnot 30 op
Terveystieteiden kandidaattiohjelmasta valmistuneella on valmiudet osallistua terveyteen ja/tai hoitamiseen liittyviin asiantuntija-, kehittämis- ja Terveystieteiden maisteritutkinnon suorittaneet sijoittuvat koti- ja ulkomaisiin asiantuntija-, opetus-, johtamis-, suunnittelu-, kehittämis- ja tutkimustehtäviin. Tutkinto-ohjelmassa on mahdollista suorittaa myös terveystiedon aineenhallinnan opintokokonaisuus. Terveystiedon opintokokonaisuus yhdessä pedagogisten opintojen ja maisteriopintojen kanssa antaa terveystiedon opettajapätevyyden. Työelämäyhteydet Terveystieteiden tutkinto-ohjelman suunnittelussa on kiinnitetty huomiota opiskelijoiden työelämävalmiuksien karttumiseen. Kansanterveystieteen maisteriopintoihin kuuluu työelämäharjoittelu, joka tapahtuu sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja koulutuslaitoksissa, kansalaisjärjestöissä tai muissa terveysalan organisaatioissa. Tutkinto-ohjelmassa järjestetään vuosittain työelämäpäivä, jossa tutkinnoista valmistuneet alumnit kertovat urapoluistaan ja työelämän ajankohtaisista haasteista. Osallistuminen kansainväliseen vaihtoon tai harjoitteluun luo yhteyksiä kansainväliseen työelämään. |
Terveystiedon opintokokonaisuus yhdessä pedagogisten opintojen ja maisteriopintojen kanssa antaa terveystiedon opettajapätevyyden.
Terveystieteiden tutkinto-ohjelmissa opiskellaan aidosti kansainvälisessä ympäristössä. Yhteisössä työskentelee ja opiskelee erilaisista kulttuuritaustoista tulevia opettajia ja eri tutkinto- ohjelmien opiskelijoita. Opiskelija voi valita opintoja kansanterveystieteen kansainvälisen maisteriohjelman laajasta opetustarjonnasta ja olla vuorovaikutuksessa monikulttuurisessa oppimisympäristössä. Opiskelija voi myös toimia kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijatuutorina. Lisäksi opiskelija voi suorittaa opintoja vaihto-opiskelijana tai tehdä liikkuvuusjakson tai opintoihin liittyvän harjoittelun ulkomailla.
Tutkinto-ohjelman opiskelija voi suorittaa kansainvälistymiskokonaisuuden (vähintään 20 op). Kansainvälistymiskokonaisuus voi sisältyä alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon. Kansainvälistymiskokonaisuuteen kiinnitettävien opintojen tulee aina kuulua suoritettavaan tutkintoon.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Ristiinopiskelun ajatus on auttaa opiskelijoitamme rakentamaan joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja. Tampereen korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit näin hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta.
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta kokoaa uudella tavalla yhteen yhteiskunnan ja terveyden tutkimuksen, jonka panosta hyvinvointihaasteiden ratkaiseminen tarvitsee. Yhteiskunnan ja terveyden tutkimuksen kentällä tiedekunta tuottaa ajankohtaista ja kriittistä tutkimusta, jolla on itsenäistä arvoa yhteiskuntaelämän ongelmiin vastaamisessa. Tutkimuksen kivijalka ovat vahvat oppiaineet, mutta tiedekunnan omintakeiset vahvuudet jäsentyvät oppiainerajat ylittävinä, monitieteisinä painopisteinä. Terveystieteissä painopisteinä on mm. seuraavat teemat:
- Lapsuus, nuoruus ja perhe
- Vanheneminen, ikääntyvien terveys ja toimintakyky
- Työelämä, työhyvinvointi ja työterveys
- Hyvinvointipalvelut
- Syövän syyt, syiden ja haittojen vähentäminen
- Politiikan ja hallinnan kulttuurit
- Tiede, teknologia ja innovaatiot
Kansanterveystieteen maisteriohjelmassa suoritettu maisterin tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden
- Kansainväliseen epidemiologian tohtoriohjelmaan
- Terveystieteiden tohtoriohjelmaan
- sekä muihin soveltuviin tohtoriohjelmiin.
Kansainvälisen epidemiologian, lääketieteen ja terveystieteiden tohtoriohjelmaan kuuluvat biostatistiikka, epidemiologia, gerontologia, Global Health and Development, hoitotiede, kansanterveystiede, sosiaalipsykiatria, sosiaali- ja terveyspolitiikka, terveydenhuollon johtaminen, terveydenhuoltotutkimus, terveyssosiologia, terveystaloustiede ja työterveys.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa
Korkeakoulujen kevään 2021 toinen yhteishaku
Kevään 2021 toisen yhteishaun hakuaika 17.3.-31.3.2021 klo 15.00
- Valinta ylioppilastutkintotodistuksen tai valintakokeen perusteella
Opiskelijaksi voi hakea henkilö, joka on saavuttanut yliopistolaissa määritellyn yleisen korkeakoulukelpoisuuden. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä koulutuksen opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
VALINTATAPA |
ALOITUSPAIKAT |
JOISTA ENSIKERTALAISILLE |
TODISTUSVALINTA |
12 |
6 |
VALINTAKOEVALINTA |
10 |
5 |
YHTEENSÄ |
22 |
11 |
Katso lisätietoja aloituspaikkojen varaamisesta ensikertalaisille.
Opiskelijat kansanterveystieteen hakukohteeseen valitaan joko todistusvalinnan tai valintakoevalinnan perusteella. Ensin täytetään pelkän ylioppilastutkintotodistuksen perusteella valittavien valintajono ja tämän jälkeen pelkän valintakoemenestyksen perusteella valittavien valintajono.
TODISTUSVALINTA
Todistusvalinnassa valitaan 12 uutta opiskelijaa todistuspisteiden perusteella ilman valintakoetta. Olet hakijana mukana todistusvalinnassa, jos olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB- tai EB-tutkinnon tai Helsingin Saksalaisen koulun lukion RP-/DIA-tutkinnon. Ensikertalaisille on todistusvalinnassa varattu 6 paikkaa.
Todistusvalinnassa otetaan huomioon ne viimeistään keväällä 2021 suomalaisen ylioppilastutkinnon suorittavat, joiden tiedot ovat ylioppilastutkintorekisterissä 18.5.2021. Lukioiden on toimitettava ylioppilastutkintorekisteriin myös tiedot lukion oppimäärän suorittamisesta 18.5.2021 mennessä. Yliopisto ei vastaa lukiosta johtuvista suoritustietojen myöhästymisistä. Todistusvalinnan tulokset pyritään julkaisemaan ennen valintakoetta. Aikataulusta johtuen hakijoiden on syytä valmistautua osallistumaan myös valintakokeeseen.
IB- ja EB-tutkinnon keväällä 2021 suorittavien osalta todistusvalintapisteet lasketaan ennakkoarvioiden perusteella (predicted grades -arvosanat yhteispisteineen). Todistusvalinta on ehdollinen, kunnes hakijan saamat pisteet ja hakukelpoisuus on tarkastettu lopullisesta tutkintotodistuksesta. Jos arvosanat muuttuvat ennakkoarvioinnista siten, että hakija nousee valitsematta jääneiden joukosta valittavien joukkoon, voidaan hänet valita opiskelijaksi asetetun todistusvalinnan aloituspaikkojen määrän yli. Jos arvosanat muuttuvat niin, että hakija ei tulisikaan valituksi, opiskelupaikka peruutetaan. DIA-tutkinnon keväällä 2021 suorittavien osalta valinta on ehdollinen, kunnes hakijan hakukelpoisuus on tarkistettu lopullisesta tutkintotodistuksesta. Hakijan on toimitettava liitteet valtakunnallisen aikataulun mukaisesti.
Sinun ei tarvitse itse ilmoittaa, haetko todistusvalinnassa. Sinut huomioidaan niissä valintatavoissa, joihin koulutustaustasi soveltuu.
Jos tulet todistusvalinnassa hyväksytyksi jollekin alemmalle hakutoiveellesi, voit todistusvalinnan varasijasijoittelussa (tai hakukohteen muilla valintatavoilla) tulla vielä hyväksytyksi ylemmälle hakutoiveellesi.
VALINTAKOEVALINTA
Valintakokeessa valitaan 10 uutta opiskelijaa pelkän valintakoesuorituksen perusteella. Opiskelijat valitaan kokeesta saadun kokonaispistemäärän mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Valintakokeen enimmäispistemäärä on 60 pistettä. Voidakseen tulla valituksi, hakijan on saatava kokeesta vähintään 30 pistettä. Mikäli valintakoepistemäärän perusteella sisäänotettavien hyväksymisraja sijoittuu siten, että vain osa saman pistemäärän saavuttaneista valittaisiin, valitaan heidät kaikki.
Valintakokeeseen voivat osallistua kaikki hakukelpoiset hakijat. Jos sinut on hyväksytty todistusvalinnassa ensimmäiselle hakutoiveellesi, et voi osallistua enää valintakokeeseen. Jos sinut on todistusvalinnassa hyväksytty alemmalle hakutoiveellesi, voit osallistua vielä ylempien hakutoiveiden valintakokeisiin.
Ensikertalaisille on valintakoevalinnassa varattu yhteensä 5 paikkaa.
IB- ja EB-tutkinnon keväällä 2021 suorittavat: Vaikka sinut olisi hyväksytty todistusvalinnassa ennakkoarvioiden perusteella ensimmäiselle hakutoiveellesi, voit osallistua kaikkien hakutoiveidesi valintakokeisiin, koska lopulliset arvosanasi eivät välttämättä riitä todistusvalinnassa hyväksytyksi tulemiseen.
Todistusvalinnan pisteytys
Todistusvalinnassa pisteitä voi saada viidestä aineesta:
Äidinkieli
Neljä hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta vaihtoehdon a tai b mukaan:
a) Terveystieto ja kolme hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta
b) Neljä hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta
Jos hakijalta puuttuu jokin edellä mainituista aineista, ei hän saa siitä pisteitä. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa.
Yhdestä aineesta voi saada pisteet vain kerran. Matematiikasta voi saada pisteitä joko pitkästä tai lyhyestä matematiikasta. Hakija voi saada pisteitä useammasta eri kielestä. Vanhamuotoisesta reaalista ei voi saada pisteitä.
Todistusvalinnan pisteet lasketaan alla olevan taulukon mukaan. Enimmäispistemäärä: vaihtoehto a) 158,0 ja vaihtoehto b) 154,0.
TERVEYSTIETEET |
L |
E |
M |
C |
B |
A |
äidinkieli* |
33,0 |
27,5 |
22,0 |
16,5 |
11,0 |
5,5 |
Vaihtoehto a) |
||||||
terveystieto |
32,3 |
26,9 |
21,5 |
16,2 |
10,8 |
5,4 |
Vaihtoehto a) Kolme hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta |
||||||
biologia |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
filosofia |
20,0 |
16,7 |
13,3 |
10,0 |
6,7 |
3,3 |
fysiikka |
26,5 |
22,0 |
17,6 |
13,2 |
8,8 |
4,4 |
historia |
24,5 |
20,4 |
16,3 |
12,2 |
8,2 |
4,1 |
kemia |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
kieli, pitkä |
28,3 |
23,6 |
18,9 |
14,1 |
9,4 |
4,7 |
kieli, keskipitkä |
25,1 |
20,9 |
16,8 |
12,6 |
8,4 |
4,2 |
kieli, lyhyt |
22,6 |
18,9 |
15,1 |
11,3 |
7,5 |
3,8 |
maantiede |
20,0 |
16,7 |
13,3 |
10,0 |
6,7 |
3,3 |
matematiikka, pitkä |
36,1 |
30,0 |
24,0 |
18,0 |
12,0 |
6,0 |
matematiikka, lyhyt |
28,3 |
23,6 |
18,9 |
14,1 |
9,4 |
4,7 |
psykologia |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
terveystieto |
17,3 |
14,4 |
11,5 |
8,7 |
5,8 |
2,9 |
uskonto/elämänkatsomustieto |
24,5 |
20,4 |
16,3 |
12,2 |
8,2 |
4,1 |
yhteiskuntaoppi |
20,0 |
16,7 |
13,3 |
10,0 |
6,7 |
3,3 |
muut reaaliaineet** |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
*äidinkieli: suomi, ruotsi, saame tai suomi/ruotsi toisena kielenä
**EB-, IB, RP-/DIA-tutkintoaineet, joille ei löydy vastinetta suomalaisessa ylioppilastutkinnossa, pisteytetään kohdan muut reaaliaineet mukaan
Näin luet taulukoita EB-, IB-, RP-/DIA-tutkintojen osalta
Mikäli useilla hakijoilla on samat pisteet ja valittavien kiintiö ylittyisi, ratkaistaan tasapistetilanne seuraavasti:
- terveystiedon arvosana
- äidinkielen arvosana
- matematiikan arvosana
- pitkän kielen arvosana
Jos tämän jälkeen valittavien kiintiö ylittyy, ketään tasapistesijalla olevista ei hyväksytä.
Mikäli todistusvalinnassa jää paikkoja täyttämättä, vapautuneet paikat siirretään valintakoevalintaan.
Valintakoevalinnan pisteytys
Valintakokeen maksimipistemäärä on 60 pistettä ja valintakokeesta on hakijan saatava vähintään 30 pistettä, jotta voi tulla valituksi.Valintakokeessa hakijoiden välisen järjestyksen ratkaisee ensisijaisesti kokeen kokonaispistemäärä. Mikäli usealla hakijalla on sama alin hyväksytty pistemäärä, hyväksytään kaikki tasapisteissä olevat hakijat.
Valintakoeaika: Tampere, perjantai 28.5. 2021 klo 11.00-15.00.
Tarkemmat tiedot salijaosta julkaistaan sivulla salijaot valintakokeissa viimeistään koetta edeltävänä päivänä. Erillistä kutsua valintakokeeseen ei lähetetä.
Valintakokeiden tarkempi toteutustapa valitaan vallitseva pandemiatilanne huomioiden. Valintakokeiden tarkemmasta toteutustavasta ilmoitetaan myöhemmin, viimeistään 16.3.2021.
Valintakoe ei edellytä ennakkovalmistautumista.
Valintakoe on suomenkielinen.
Yksilöllisiä järjestelyjä valintakoetilanteessa tarvitsevan hakijan tulee jättää kirjallinen hakemus yksilöllisistä järjestelyistä valintakokeessa Tampereen yliopiston hakijapalveluihin 7.4.2021 klo 15.00 mennessä. Tarkemmat ohjeet yksilöllisten järjestelyiden hakemisesta löytyvät sivulta yksilölliset järjestelyt valintakokeessa.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle mahdollisesti esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle mahdollisesti esitetyt liitepyynnöt. Tarkistathan liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Pääsääntöisesti liitteitä ei kumminkaan pyydetä. Katso lisätietoja sivulta liitteet yhteishaussa.
Opiskelupaikkansa peruuttaneen tilalle valitaan asianomaisessa valintajonossa varasijajärjestyksessä seuraava hakija ensikertalaisille varatut paikat huomioiden, mikäli vuosittainen sisäänottomäärä ei ole ylittynyt. Varasijoille asetetaan rajattu määrä hakijoita.
Todistusvalinnan osalta tulokset pyritään julkaisemaan ennen valintakoetta, kuitenkin viimeistään 31.5.2021. Muutoin valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 9.7.2021. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi. Valintakokeeseen osallistuneilla hakijoilla on oikeus saada koevastauksensa nähtäväksi 14 päivän ajan edellä ilmoitetusta tulosten julkistamispäivästä (9.7.2021) lähtien. Katso tarkemmat ohjeet sivulta valintakokeiden näyttöpalvelu (Tampereen yliopisto).
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae siirtohaussa
Yliopistojen siirtohaku kevät 2021
Siirtohaun hakuaika 3.5.-17.5.2021 15:00
- Haku on tarkoitettu Tampereen yliopiston sisällä kandidaattivaiheessa siirtyville tai toisista suomalaisista yliopistoista kandidaattivaiheessa siirtyville
Tähän hakukohteeseen ovat siirtohaussa hakukelpoisia Tampereen yliopistossa koulutusta vaihtavat opiskelijat sekä muista suomalaisista yliopistoista siirtyvät opiskelijat, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus. Jos alempi korkeakoulututkinto on valmistumassa hakukeväänä, tulee tällaisen hakijan hakea siirtohaun sijasta suoraan ylempään korkeakoulututkintoon yhteishaun hakuaikana 17.3.–31.3.2021. Katso tarkemmat ohjeet sivulta siirtohaun hakukelpoisuus.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä siirtohaun hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta voi harkintansa mukaan valita terveystieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoihin (kansanterveystiede) opiskelijoita siirtohaussa ilman valintakoetta. Vuonna 2021 terveystieteiden koulutuksen kansanterveystieteen koulutukseen valitaan siirtohaussa enintään 2 opiskelijaa. Varattua kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen. Mikäli valintakriteerit täyttäviä hakijoita ei ole tässä hakukohteessa, jäljelle jäävät paikat voidaan siirtää avoimen yliopisto-opintojen perusteella valittavien kiintiöön.
Siirtohaussa kansanterveystiedettä opiskelemaan voivat hakea alempaa korkeakoulututkintoa suorittavat yliopisto-opiskelijat, joilla on aiempia kansanterveystieteen alaan sopivia opintoja. Valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota hakijan vapaamuotoisessa motivaatiokirjeessä esittämiin syihin siirtyä opiskelemaan kansanterveystiedettä.
Hakijoista valitaan ansioituneimmat.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi ottamansa henkilön suorittavan täydentäviä opintoja.
Kandidaatin tutkinnon jo suorittaneet tai siitä keväällä valmistumassa olevat hakevat suoraan kansanterveystieteen maisteriopintoihin yhteishaun hakuaikana 17.3.-31.3.2021.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Siirtohaun kautta valituksi tulleen opiskelijan on luovuttava siirron perusteena olevasta opinto-oikeudestaan ottaessaan opiskelupaikan vastaan. Tampereen yliopiston siirtohaun hakukohteet ovat mukana yliopistojen yhteisessä siirtohaussa, jossa ei ole valtakunnallista hakukohdemäärärajoitusta. Huomioithan, että hakukohteista enintään kaksi voi olla Tampereen yliopiston siirtohaun hakukohteita. Katso lisätietoja siirtohaun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Siirtohaussa sinun tulee liittää hakemukseesi:
- Ajan tasalla oleva opintosuoritusote
- Opiskelutodistus, josta käy ilmi opintojesi alkamisajankohta sekä käyttämäsi läsnä- ja poissaolokaudet (opintojesi alkamisajankohdasta lähtien)
- Motivaatiokirje
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Valinnassa otetaan huomioon hakuajan päättymiseen mennessä suoritetut opinnot. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Katso lisätietoja sivulta liitteet siirtohaussa.
Siirtohaussa ei yleensä ole varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijan kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Siirtohaun tulokset julkistetaan viimeistään 9.7.2021. Kaikkia siirtohakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae avoimen väylän haussa
Tampereen yliopiston avoimen väylän haku kevät 2021
Avoimen väylän haun hakuaika 3.5.-17.5.2021 15:00
- Valinta avoimien ja erillisten yliopisto-opintojen perusteella
Tämän hakukohteen kautta voivat hakea henkilöt, jotka ovat suorittaneet valintaperusteissa vaaditut opinnot avoimina tai erillisinä yliopisto-opintoina. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä avoimen väylän hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Vuonna 2021 terveystieteiden koulutukseen (kansanterveystiede) valitaan avoimina tai erillisinä yliopisto-opintoina suorittaneita enintään 7 opiskelijaa. Erillisillä yliopisto-opinnoilla tarkoitetaan yliopistossa (Suomessa tai muissa maissa) suoritettuja opintoja, joita ei ole kiinnitetty mihinkään tutkintoon. Mikäli valintakriteerit täyttäviä opiskelijoita ei ole tässä hakukohteessa riittävästi, siirretään jäljelle jäävät paikat kevään 2021 hakukohteiden Kansanterveystieteen maisterihaku ja Siirtohaku kiintiöihin.
Varattuja kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Opiskeluoikeus voidaan myöntää henkilölle, jolla on ennen hakuajan päättymistä suoritettuna avoimina yliopisto-opintoina kansanterveystieteen perusopinnot 25 op ja lisäksi muita kansanterveystieteen ja/tai muita yliopisto-opintoja avoimina tai erillisinä yliopisto-opintoina vähintään 65 op. Perusopintojen arvosanan tulee olla vähintään hyvä.
Hakemuksen liitteenä olevissa todistuksissa tai opintosuoritusotteessa tulee näkyä kansanterveystieteen perusopintojen 25 op kokonaismerkintä. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakijoiden kansanterveystieteen aineopintojen määrän ja niissä menestymisen, valinnaisten opintojen määrän sekä hakijan vapaamuotoisessa motivaatiokirjeessä esittämien opintoihin hakeutumisen syiden perusteella.
Valinnassa etusijalla ovat hakijat, joiden valinnan perusteena esitettävät opinnot ovat alle 10 vuotta vanhoja. Myös opintoihin käytetty aika voidaan ottaa huomioon.
Valittavien opiskelijoiden määrään vaikuttaa myös koulutuksen resurssit.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Tampereen yliopistoon voit hakea avoimen väylän haun kautta enintään kahteen hakukohteeseen. Katso lisätietoja avoimen väylän haun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Avoimen väylän haussa sinun tulee liittää hakemukseesi:
- Ajan tasalla oleva opintosuoritusote
- Motivaatiokirje
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Valinnassa otetaan huomioon hakuajan päättymiseen mennessä suoritetut opinnot. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Katso lisätietoja sivulta liitteet avoimen väylän haussa.
Avoimen väylän haussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Avoimen väylän haun tulokset julkistetaan viimeistään 9.7.2021. Kaikkia hakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.