Hyppää pääsisältöön

Kansanterveystiede, Terveystieteiden koulutus

Tampereen yliopisto

Yhteiskunnallista näkökulmaa terveyteen

Valmistu kansanterveyden asiantuntijaksi ja vaikuttajaksi!

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Terveystieteiden kandidaatti ja maisteri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Oletko kiinnostunut väestön terveyteen ja terveyseroihin liittyvistä kysymyksistä? Haluatko opiskella koulutusalalla, jossa tarkastellaan ajankohtaisia ja yhteiskunnallisia terveyden kysymyksiä monitieteisesti ja laaja-alaisesti? Kiinnostaako opiskelu koulutusohjelmassa, jossa pääset tutustumaan tutkimusmaailmaan jo opintojen alkuvaiheessa? 

Kansanterveystieteen opinnoissa terveysalan asiantuntijuutesi kehittyy monitieteisillä ja laaja-alaisilla sisältöopinnoilla, kuten terveys eri ikäkausina, terveyden edistäminen sekä terveyspolitiikka. Opetusmenetelmät ovat monipuoliset ja opiskelussa kartutat työelämätaitoja, kuten viestintävalmiuksia, tiedonhankinta- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja kokonaisuuksien hallintaan. Opintoihin kuuluvassa harjoittelussa sovellat oppimaasi käytännön työelämään. Opintojen aikana on mahdollista suorittaa myös terveystiedon aineenhallinnan opintokokonaisuus. Lisäksi voit suorittaa globaalin terveyden opintoja yhdessä kansainvälisten maisteriopiskelijoiden kanssa.

Opinnot suoritettuasi sinulla on monipuoliset valmiudet työskennellä suunnittelu-, kehittämis-, tutkimus- ja johtamistehtävissä julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa tai järjestökentällä terveysalan asiantuntijana ja vaikuttajana. Oman tutkinto-ohjelman opintojen lisäksi voit hyödyntää laajasti koko Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa opinnoissasi.

Tartu tilaisuuteen!