Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoitepaula.haara [at] tuni.fi
puhelinnumero+358503187677
Keskustakampus

Työtehtävät

Tutkin Banaali valvonta -hankkeessa (BANSUR) Suomen passin historiaa, ja tarkastelen sitä kautta valvonnan arkipäiväistymisen ja teknologioiden kehityksen välisiä yhteyksiä. Teen myös mediatutkimuksen väitöskirjaa, jossa tarkastelen ihmisten liikkuvuuden turvallistamista ja sen seurauksia. Pohdin miten passien avulla on mahdollistettu ja rajattu ihmisten liikkumista. Tutkimukset kytkeytyvät Covid-19-virusepidemiankin ajankohtaiseksi nostamiin kysymyksiin ihmisten liikkuvuuden hallinnasta. Tutkimukset liittyvät myös keskusteluihin datan ja teknologian roolista yhteiskunnassa.

Banaali valvonta -hankkeen lisäksi työskentelen tutkijana Haffect -hankkeessa (Verkon affektiiviset käytännöt: Vihapuheen tuottaminen, kokemus ja hallinta digitaalisella aikakaudella). Haffectissa olen kiinnostunut erityisesti siitä, mitä tapahtuu vihapuheeseen liittyvälle datalle. Minne data menee, miten sitä käytetään ja millaisin seurauksin? Teen myös selvitystä visuaalisen kulttuurin tutkimuksen opetuksesta ja tutkimuksesta.

Aiemmat tutkimushankkeeni ovat liittyneet erityisesti median käyttöön nettiympäristössä. Tutkimuksen teemoina ovat olleet muun muassa medialukutaito, luottamus erilaisiin mediasisältöihin sekä mediapolitiikka. Olin mukana myös sovittelujournalismi-hankkeessa, jossa etsittiin keinoja, joilla journalismi voisi käsitellä konfliktiherkkiä aiheita. Tarkastelin hankkeessa erityisesti verkkokeskustelujen moderointia.

Osaamisalueiden kuvaus