Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoitepaula.haara [at] tuni.fi
puhelinnumero+358503187677
Keskustakampus

Työtehtävät

Teen mediatutkimuksen väitöskirjaa, jossa tarkastelen miten Suomen passin avulla on mahdollistettu ja rajattu ihmisten liikkumista. Tutkimus kytkeytyy Covid-19-virusepidemiankin ajankohtaiseksi nostamiin kysymyksiin ihmisten liikkuvuuden hallinnasta sekä kysymyksiin datan ja teknologian roolista yhteiskunnassa. Teoreettisesti tutkimus linkittyy kriittiseen turvallisuustutkimukseen, käytäntöteoreettiseen mediatutkimukseen sekä visuaalisen kulttuurin tutkimukseen.

Työskentelen tutkijana Haffect -hankkeessa (Verkon affektiiviset käytännöt: Vihapuheen tuottaminen, kokemus ja hallinta digitaalisella aikakaudella) (Suomen Akatemia). Teen myös selvitystä visuaalisuudesta viestinnän ja median yliopisto-opetuksessa ja tutkimuksessa sekä tulevaisuuden visuaalisuuteen liittyvistä tietotaidoista KuvaTieto-projektissa (Åkerlundin mediasäätiö).

Aiemmat tutkimushankkeeni ovat liittyneet erityisesti median käyttöön nettiympäristössä. Tutkimuksen teemoina ovat olleet muun muassa medialukutaito, vihapuhe, luottamus erilaisiin mediasisältöihin sekä mediapolitiikka. Olin mukana myös Sovittelujournalismi -hankkeessa (Koneen Säätiö), jossa etsittiin keinoja, joilla journalismi voisi käsitellä konfliktiherkkiä aiheita. Tarkastelin hankkeessa erityisesti verkkokeskustelujen moderointia.

Lisätietoja julkaisuista ym.