Hyppää pääsisältöön

Tehoa tiimioppimisesta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut
Sähköpostiosoitekehityosaajana [at] tuni.fi

Kuvaus

Pelkät tiimityöskentelytaidot eivät enää riitä työelämässä, vaan arvo on kyvyssä saada koko tiimi kehittymään ja luomaan uutta osaamista yhdessä!

Tiimioppiminen on hiljaisen tiedon jakamista, sanottamista ja dokumentointia, erilaisten näkökulmien ja osaamisten kohtaamista, innovointia ja uuden kehittämistä sekä tekemällä oppimista. Tiimioppimisen avulla yksilön osaaminen laajenee organisaation uudeksi osaamiseksi. Tiimioppiva organisaatio löytää uudenlaisia tapoja tehdä asioita, kehittää tuotteita ja palveluita sekä kasvattaa kilpailukykyään innovatiivisuudessa.

Tehoa tiimioppimisesta on vuorovaikutteinen valmennus, jonka sisältö on räätälöitävissä juuri yrityksen tarpeisiin. Valmennus on suunnattu innovatiivisille organisaatioille, jotka haluavat kehittää uuden osaamisen ja tiedon syntymistä organisaatiossa. Jokainen organisaatio voi olla oppiva organisaatio! 

Organisaatio saa tarvittavat työkalut toteuttaa tiimioppimisen mallia, joka mahdollistaa jatkuvan uudistumisen ja kehittymisen, psykologisen turvallisuuden muodostumisen tiimissä ja askeleet kohti tyytyväisempää työarkea. Valmennuksessa huomioidaan kunkin organisaation ja tiimin erityiset tarpeet.  

Matka tiimioppimisen hallitsemiseen lähtee liikkeelle itsestäsi. Ollaksesi huippu tiimiläinen, sinun täytyy tuntea itsesi, vahvuutesi ja osaamisesi, jotta voit asettua luontaiseen rooliisi tiimissä ja toimia siinä onnistuvasti. Tehoa tiimioppimisesta -valmennus auttaa sinua ymmärtämään ryhmän ja tiimin eron sekä sen, kuinka tiimistä tulee menestyksekäs.  Koulutuksen tavoitteena on auttaa sinua kehittämään menestyksekkäästä tiimistä uutta osaamista synnyttävä tiimi, joka pysyy uusiutuvana ja itseään kehittävänä.  

Lue kokemuksia aikaisemmin järjestetystä Tiimioppimisen Bootcampista!

Oletko kiinnostunut oppimaan tiimistäsi ja sen sisäisistä rooleista enemmänkin? Tutustu Belbin®-tiimiroolitesti -palveluumme!

Sisältö

4h – Kuinka olla hyvä tiimiläinen? 

  • Omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistaminen 
  • Luontaisen tiimiroolin löytäminen 

4h – Mikä erottaa tiimin ryhmästä? 

  • Onnistuvan tiimin elementit (mm. psykologinen turvallisuus) 
  • Tavoite, tarkoitus, roolit, säännöt 

4h – Miten muodostaa ryhmästä uutta osaamista synnyttävä tiimi? 

  • Tiimioppiminen 
  • Tiimioppimisen mahdollistava valmentava johtaminen 

Valmennus edellyttää voimakasta sitoutumista valmennettavilta. Valmennukseen kuuluu ennakkotehtävä. 

Toteutus

Valmennuksen laajuus on 4-12 h ja toteutusaika 1-3 puolipäivää riippuen yrityksen tarpeista. Tarpeesta ja tilanteesta riippuen valmennus voidaan toteuttaa yrityksen tiloissa tai verkko-opetuksena.

Ilmoittautuminen

Ryhmään otetaan mukaan 30 henkilöä ja osallistujamäärän on oltava vähintään 10, että kurssi järjestetään. Valmennus on räätälöitävissä tilanteen mukaan. Jos tarvetta syntyy, voi ryhmässä olla osallistujia eri firmoista. Tällöin opetus katsotaan yleisemmäksi.

Ota meihin yhteyttä - teemme juuri teidän tiimillenne sopivan toteutuksen! 

 

 

Yhteyshenkilöt