Hyppää pääsisältöön

Tee yhteistyötä TAMKin kansainvälisten opiskelijoiden kanssa

TAMKissa opiskelee ihmisiä joka puolelta maailmaa ja heistä jokaisen opintoihin kuuluu harjoittelua. Kansainvälinen harjoittelija voi tuoda mukanaan uutta ajattelua ja osaamista työpaikalle. Hän voi auttaa yritystäsi rakentamaan ja laajentamaan kansainvälisiä verkostoja.

Palvelumme työnantajille

Tarjoamme työnantajille:

  • Osaavia harjoittelijoita kahdeksasta kansainvälisestä tutkinto-ohjelmasta
  • Kansainvälisten opiskelijoiden tutustumiskäyntejä, tai teille kutsuja TAMKiin tutustumaan tuleviin osaajiin
  • Harjoittelun tukimalleja, kuten pariharjoittelu, kunkin työpaikan tarpeisiin sopivasti
  • Kansainvälisesti verkostoituneita, monia kieliä ja kulttuureja tuntevia opinnäytetyön tekijöitä

Me TAMKissa teemme parhaamme, jotta mahdollisimman moni ulkomailta tulleista opiskelijoistamme jäisi tekemään työtä Suomen ja Pirkanmaan hyväksi. Kansainvälisessä opiskelijayhteistyössä tukeminen on osa TalentBoost-toimintaamme.

Teemme tiivistä yhteistyötä muun muassa Tampereen yliopiston ja International House Tampereen kanssa Pirkanmaan veto- ja pitovoiman lisäämiseksi. Tätä työtä haluamme tehdä myös yhdessä Pirkanmaan työelämän kanssa. Tule mukaan!

Podcast: kansainvälisten osaajien tukeminen ja integroituminen

TAMKin alumnit ja alumnisuhdevastaava Kirsi Popova pohtivat kansainvälistä Tamperetta ja kuinka paikalliset yritykset ja korkeakoulut voivat tukea kansainvälisten osaajien integroitumista.

Kuuntele englanninkielinen podcast Spotifysta

Tutustu erilaisiin yhteistyömahdollisuuksiin

Tarjoa työ- tai harjoittelupaikkaa opiskelijoille

Voit ilmoittaa avoimista työ-, ja harjoittelupaikoista JobTeaser-alustalla. Tilin luominen ja avointen paikkojen julkaisu on täysin maksutonta.

JobTeaser-palvelu

Ohjeet JobTeaserin käyttöön

Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikkojen ilmoittautuminen tapahtuu Jobiilissa.

Jobiili-palvelu

 

Teetä opinnäyte-, harjoitus- tai projektityö

Etsitkö lisäresursseja tai tekijää pienelle projektille? Opiskelijat voivat tehdä tutkintoonsa soveltuvia opinnäyte- tai harjoitustöitä sekä pieniä projekteja yritysten ja yhteisöjen toimeksiannosta. Ne voivat olla erilaisia käytännön työelämän selvitys-, suunnittelu-, valmistus- ja kehittämistehtäviä.

Näy kampuksilla tai kutsu opiskelijat vierailulle

Tapaa eri alojen opiskelijoita kampuksilla ja rekrytointitapahtumissa tai kutsu opiskelijaryhmiä vierailulle yritykseesi. Toteuta kurssi osaamistarvettanne vastaavasta teemasta tai tule vierailjaluennoitsijaksi.

Lisää organisaatiosi näkyvyyttä kampuksella

Yrityskumppanuus

Tutustu kumppanuuden tavoitteisiin ja hyötyihin, valitse valmis kumppanuusmalli tai ota suoraan yhteyttä, niin rakennetaan yhdessä yrityksellenne yksilöllinen kokonaisuus. Oli tarve sitten opiskelijayhteistyölle, tuotekehitykselle, konsultaatiolle tai koulutukselle, kumppanuusmallista voidaan räätälöidä juuri teille sopiva!

Tule yrityskumppaniksi

Kokemuksia ja näkökulmia

Naheedin tarina

Kuka olisi ajatellut, että nainen maasta, jossa naisten koulut on suljettu, pääsisi opiskelemaan insinööriksi ja saisi työpaikan monikansallisesta yrityksestä?

Naheed Amiri-Moghal

Tandem-harjoittelumalli auttaa yrityksiä kansainvälistymisessä ja osaamistarpeiden ennakoinnissa

Tandem-harjoittelumallissa kansainvälinen opiskelija tekee harjoittelua yhdessä suomen kieltä puhuvan opiskelijan kanssa ja suomalainen opiskelija toimii osan aikaa harjoittelusta mentorina.

Environmental Engineering -tutkinto-ohjelmassa Tandem-mallista on saatu hyviä kokemuksia sekä tuloksia.

Lue harjoittelumallista TAMK-blogista

Yritykset kutsuivat kansainvälisiä opiskelijoita vierailuille

Vierailut paikallisiin pirkanmaalaisiin yrityksiin auttavat opiskelijoita verkostoitumaan yritysten kanssa ja löytämään harjoittelupaikkoja. Samalla myös yritykset saavat uutta ajankohtaista tietoa opiskelijoiden osaamisesta ja uusista potentiaalisista työntekijöistä.

Lue yritysvierailuista TAMK-blogista

TalentBoost - TAMKin palvelut kansainvälisille opiskelijoille

Study & Stay -malli

Study & Stay -malli tarjoaa Tampereen korkeakouluyhteisössä aktiviteettejä ja palveluita kaikille kansainvälisille opiskelijoille. Tarkoituksena on tarjota tukea kansainvälisille opiskelijoille Tampereen seudulla opiskeluun, elämiseen, työskentelyyn tai yrityksen perustamiseen.   

Tutustu Study & Stay -malliin (sivu englanniksi)

SIMHE-ohjaus

SIMHE-palvelu tarjoaa maahanmuuttajille ohjausta, neuvontaa ja tukea korkeakoulutukseen liittyen.TAMK on yksi SIMHE-vastuukorkeakouluista Suomessa.

Lue lisää Tampereen korkeakouluyhteisön SIMHE-palvelusta

Tutustu Opetushallituksen kansalliseen SIMHE-toimintaan

TAMKin opiskelijoille

TAMKin opiskelijana voit käydä katsomassa Talent Boost -ohjelmasta tietoa Intranetistä sekä löytää ajankohtaisia tapahtumia ja uutisia toiminnasta.

TalentBoost-sivut Intranetissä (vaatii kirjautumisen)

International House Tampere

International House Tampere tarjoaa kansainvälisen osaamisen ja rekrytoinnin neuvontapalvelua pirkanmaalaisille työnantajille.

Talent Boost -toiminta

TAMKin Talent Boost -toiminta perustuu Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Tampereen ammattikorkeakoulun väliseen sopimukseen kaudelle 2021–2024, ja siihen sisältyvään korkeakoulujen kansainvälisyysohjelmaan.

Toimintaan sisältyy neljä toisiinsa nivoutuvaa osa-aluetta: kansainvälisten opiskelijoiden houkuttelu Pirkanmaalle, kansainvälisten opiskelijoiden opintojen ja integraation tuki, korkeakoulun monikielisyyden ja -kulttuurisuuden vahvistaminen sekä kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisen edistäminen.

Lue lisää valtakunnallisesta ohjelmasta Talent Boostin verkkosivuilta