Hyppää pääsisältöön

Uraseuranta Tampereen ammattikorkeakoulussa

Miten Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuneet ovat työllistyneet ja miten tutkinto vastaa työelämän odotuksia? Muun muassa näitä kysymyksiä selvitetään vuosittain valtakunnallisella uraseurantakyselyllä.
Sanna Wesanko kasvokuvassa.

Alumnit ovat meille tärkeitä yhteistyökumppaneita. Alumniemme näkemykset koulutuksen tuottamasta osaamisesta sekä työelämän osaamistarpeista ovat meille erityisen arvokkaita, jotta voimme edelleen kehittää koulutuksiamme ja palveluitamme, painottaa koulutuksen ja oppimisen palveluista vastaava vararehtori Sanna Wesanko.

Uraseurantakysely 2017 valmistuneille

Alumnit ovat TAMKille elintärkeä työelämäpalautteen lähde, sillä heillä on ensi käden tietoa oman alan osaamistarpeista ja uramahdollisuuksista sekä kokemusta ammattikorkeakoulututkinnoista.

Vuosittainen uraseurantakysely on TAMKin alumneille hyvä tilaisuus antaa palautetta. Syksyllä 2022 ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen uraseurantakysely kohdennettiin vuonna 2017 AMK- ja YAMK-tutkinnon suorittaneille. Kyselyyn vastasi 10722 ammattikorkeakouluista valmistunutta. 

Kyselyn perusteella AMK- ja YAMK-tutkinnon suorittaneiden työllisyystilanne on erinomainen. Työttömiä työhakijoita oli viisi vuotta valmistumisen jälkeen vain 1 % vastanneista. 

Tiesitkö myös, että vuonna 2017 AMK- ja YAMK-tutkinnoista valmistuneista:

  • 85 % on tyytyväisiä suorittamaansa tutkintoon 
  • 78 % arvioi tutkintonsa antaneen riittävät valmiudet työelämään
  • 88 % on tyytyväisiä työuran kokonaisuuteen

Tutustu tarkemmin vuonna 2017 valmistuneiden uraseurantakyselyn tuloksiin


Seuraava kysely syksyllä 2023

Oletko valmistunut vuonna 2018? Kuudes valtakunnallinen ammattikorkeakouluista valmistuneiden uraseurantakysely toteutetaan loka-marraskuussa 2023. Sen kohderyhmänä ovat kaikki vuonna 2018 AMK- ja YAMK-tutkinnoista valmistuneet. Kysely toteutetaan yhtä aikaa yliopistojen maistereille suunnatun uraseurantakyselyn kanssa.

Alumneille suunnatun kyselyn avulla selvitetään ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työllistymistä sekä tyytyväisyyttä omaan tutkintoon ja työuraan. Kyselystä saatuja tietoja käytetään muun muassa TAMKin tutkintojen kehittämisessä sekä opiskelijoiden uraohjauksessa, vaikkapa esimerkkeinä työnantajista ja työtehtävistä, joihin oman alan opiskelijat ovat työllistyneet.

- Alumnit ovat meille tärkeitä yhteistyökumppaneita. Alumniemme näkemykset koulutuksen tuottamasta osaamisesta sekä työelämän osaamistarpeista ovat meille erityisen arvokkaita, jotta voimme edelleen kehittää koulutuksiamme ja palveluitamme, painottaa koulutuksen ja oppimisen palveluista vastaava vararehtori Sanna Wesanko.

Valtakunnallisen kyselyn keskeisenä tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, ovatko ammattikorkeakoulusta valmistuneet tyytyväisiä saamansa koulutuksen laatuun. Opetus- ja kulttuuriministeriö arvioi korkeakoulujen toimintaa tämän kyselyn avulla. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Lisätietoja kyselystä antaa TAMKin uraseurantatiimi: uraseuranta.tamk [at] tuni.fi

Kuvituskuva: Linda Laaksonen