Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Opiskelijalähettiläät

Opiskelijalähettiläänä pääset vaikuttamaan oman alasi vetovoimaan ja näkyvyyteen!

Mitä opiskelijalähettiläät tekevät?

Opiskelijalähettiläät ja opiskelijakokemus ovat tärkeässä roolissa yliopiston hakijamarkkinoinnissa. Yliopiston yhteisen opiskelijalähettilästoiminnan keskiössä ovat

 • vierailut 2. asteen oppilaitoksiin
 • oppilaitosten vierailijaryhmien vastaanottaminen kampuksilla (esim. kampuskierrokset)
 • hakijamarkkinoinnin tapahtumissa edustaminen
 • Unibuddy chat -alustalla hakijoiden kysymyksiin vastaaminen

Pienemmissä ryhmissä on mahdollisuus myös

 • tuottaa sisältöä yliopiston sosiaalisen median tileille
 • kirjoittaa blogeja 
 • toimia tekniikan alan MyTech-lähettiläänä 
 • toimia Tiedekahvila-tiimissä

Koulutettuna opiskelijalähettiläänä ja opiskelijalähettiläiden listan kautta voit saada työkeikkoja myös yliopiston muiden yksiköiden (esim. viestintä) vastuulla oleviin tilaisuuksiin.

Koska ihmiset ja aidot kohtaamiset ovat aina merkityksellisiä, opiskelijalähettiläänä

 • annat kasvot Tampereen yliopistolle ja samalla Tampereen korkeakouluyhteisölle​
 • tarjoat esimerkin ja annat nuorille mahdollisuuden samaistumiseen​

Saat paljon myös itsellesi

 • saat esiintymiskokemusta
 • kartutat kokemusta oman osaamisen sanallistamisesta
 • saat aitoja työelämäntaitoja
 • saat uusia kontakteja ja tutustut opiskelijoihin eri kampuksilta
 • voit tienata opintojen ohella
 • voit saada toiminnastasi 2 op vapaavalintaisiin opintoihin 

Millainen on hyvä opiskelijalähettiläs?

Opiskelijalähettilästoiminnassa tärkeintä on positiivinen mieli ja halu kertoa omasta alasta ja opiskelusta Tampereen yliopistossa. Sinun ei tarvitse olla kokenut esiintyjä.

Oma alavalinta ja alakohtainen kokemus opiskelusta ovat tärkein valttisi opiskelijalähettiläänä, vaikka samalla esitelläänkin yliopistoa laajemmin. Opiskelijan omannäköinen tarina on tärkeintä! Samoin erilaisten polkujen esilletuominen hakemista pohtiville. 

Miten pääsen mukaan toimintaan?

Opiskelijalähettilääksi voi hakea opintojen 2. vuodesta alkaen. Voit hakea toimintaan ympäri lukuvuoden ja mukaan sitoudutaan lukuvuodeksi kerrallaan. Myös jo mukana olevien, jatkavien opiskelijalähettiläiden tulee hakea mukaan uudelle lukuvuodelle.

Jos kiinnostuit opiskelijalähettilästoiminnasta, täytä hakulomakkeemme: https://forms.office.com/e/W3QtnnWUY7.

Lukuvuoden alussa järjestämme koulutuksen kaikille opiskelijalähettiläinä toimiville. Myös aikaisempina vuosina lähettiläinä toimineet osallistuvat koulutukseen.

Palkkiot

Keikoista maksetaan palkkio sekä mahdolliset matkakorvaukset. Esimerkiksi peruspalkkio oppilaitosvierailusta tai kampuskierroksesta on 40 euroa. Messuista ja tapahtumista maksetaan 100 e/päivä ja alle 8 h päivistä ilmoituksen mukaan.

Sisällöntuottajien Content crew'hun valituille maksetaan lukukaudesta150 euron palkkio, kun lähettiläs osallistuu koulutukseen 20.9.23, osallistuu aktiivisesti kuukausittaisiin kokouksiin (poissaolo vain hyvästä syystä), kirjoittaa yhden blogin ja tekee yhden some-sisällön (story, reels tai take over). Muista julkaisuista maksetaan 50 euroa/sisältö. 

Unibuddy chatissa toimivat lähettiläät saavat 50 e/lukukausi.

Opiskelijalähettiläät eivät ole työsuhteessa, ja olemalla mukana toiminnassa valitset itse oman aikatauluusi sopivat keikat. 

Hallinto

Toiminnan koordinoimiseen käytetään Tampereen yliopiston Moodle-alustaa, jolle kaikki koulutuksen käyneet lähettiläät lisätään. Lähettiläskeikoista ilmoitetaan ja niille ilmoittaudutaan alustan kautta. Content crew'n (ent. some-tiimi) ja Tiedekahvila-tiimin kanssa käytämme TEAMS-alustaa.

Opiskelijalähettilästoiminnasta vastaa yliopiston opiskelija- ja hakijapalveluiden –tiimin opiskelijarekrytoinnin porukka.

Lisätietoja opiskelijalähettilästoiminnasta voit tarvittaessa kysyä osoitteesta opiskelijalahettilaat.tau [at] tuni.fi

Tampereen yliopiston opiskelijalähettilästoiminta käynnistyi syksyllä 2019.

Lue lisää: Opiskelijalähettilääksi Tampereen yliopistossa

 

Jos sinulla on aikaa vain yhdelle keikalle:

Etkö ole opiskelijalähettiläs, mutta sinua on pyydetty vierailulle entiseen lukioosi tai ammattikouluusi kertomaan opiskeluistasi Tampereen yliopistossa? 

Hienoa! Laita meille sähköpostia ja kerro meille seuraavat tiedot vierailuasi koskien:

- Nimesi

- Missä koulutusohjelmassa opiskelet Tampereen yliopistossa

- Mihin toisen asteen oppilaitokseen olet menossa (HUOM! Mikäli kyseissä oppilaitoksessa on jo lukuvuoden aikana esitelty alaasi tai useita muita aloja, emme valitettavasti budjettisyistä voi maksaa sinulle korvausta vierailusta)

- Koska olet menossa (päivämäärä ja kellonaika, jos jo tiedossa)

- Kopio viestinvaihdosta koulun yhteyshenkilön kanssa (esim. opinnonohjaaja)

- Esitteletkö alaasi etänä vai paikan päällä ja jos paikan päällä oppilaitoksessa, miten olet matkustamassa paikkakunnalle?

Luethan myös nämä ohjeet:

- Säästetään luontoa ja matkustetaan julkisilla! Matkaliput korvataan edullisimman julkisen kulkuneuvon hinnan mukaan. Osta aina opiskelijalippu, kun se on mahdollista. Oman auton käytöstä sovitaan aina erikseen ja etukäteen. Sinun on etukäteen esitettävä perustellut syyt oman auton käyttämisen syistä (paljonko julkinen liikenne maksaa, miksi järkevämpää mennä omalla autolla jne.). Oman auton käytöstä korvaus maksetaan vain, jos siitä on sovittu etukäteen ja sille on saanut hyväksynnän. Mikäli et voi perustella oman auton käyttöä, maksamme matkakorvauksen edullisimman jukisen kulkuneuvon hinnan mukaisesti.

- Olethan meihin yhteydessä hyvissä ajoin. Sinulla tulee olla tarpeeksi aikaa 1) opiskelijalähettiläiden koulutustallenteen katsomiseen ja 2) opiskelijalähettiläsvierailuiden PowerPoint-esityspohjan muokkaamiseen omaan alaasi ja opiskelijakokemukseesi soveltuvaksi.Vastausaikamme sähköposteihin voi olla ajoittain jopa kolme työpäivää, joten otathan myös tämän huomioon.

- Ennakkoon sovituista noin 45-60 min. esittelyistä maksamme 40 euron palkkion sekä tarvittaessa matkakorvaukset.

- Vierailuista, joita ei ole meiltä hyväksytty etukäteen, emme valitettavasti maksa palkkiota tai matkakorvauksia.

- Jos innostut vierailusi jälkeen opiskelijalähettiläänä toimimisesta ja haluat osallistua enemmän kuin yhden keikan verran, voit ilmoittautua opiskelijalähettilääksi vuoden ympäri. 

Lue lisää: Opiskelijalähettilääksi Tampereen yliopistossa

Viestisi meille voit laittaa sähköpostilla osoitteeseen opiskelijalahettilaat.tau [at] tuni.fi

Kiitos, että autat meitä kertomaan toisen asteen opiskelijoille opiskelusta Tampereen yliopistossa ja opiskelijaelämästä Tampereella. 

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 18.10.2023