Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Opiskelijaedustaminen

Tampereen ylioppilaskunta eli TREY on kaikkien 18 000 Tampereen yliopiston opiskelijan yhteinen edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja.

Kaikki me 18 000 opiskelijaa olemme ylioppilaskunta: TREYn jäseniä ovat kaikki Tampereen yliopistossa alempaa tai ylempää perustutkintoa suorittavat tutkinto-opiskelijat sekä jäseniksi liittyneet Tampereen yliopiston jatko- ja vaihto-opiskelijat. Tärkein jäsenetu on 10 euroa maksava opiskelijakortti ja sen tuomat opiskelija-alennukset. Lisäksi TREY tarjoaa jäsenilleen ja piirissään toimiville noin 150 yhdistykselle runsaasti erilaisia palveluja, kuten tapahtumia, neuvontaa, lainattavia tavaroita, koulutuksia, maksutonta lakineuvontaa ja paljon muuta.

TREY valvoo jäsentensä etua Tampereen yliopistossa ja Tampereen seudulla. Se tarkoittaa asiantuntevaa vaikuttamista ja viestimistä opiskelijoita koskevissa kysymyksissä mm. koulutukseen, toimeentuloon, asumiseen ja kansainvälisyyteen liittyen. Tärkeimpänä TREYn lakisääteisenä tehtävänä on nimittää opiskelijaedustajat yliopiston ja sen yksiköiden hallintoon. Näin opiskelijat ovat edustettuina siellä, missä heitä koskevia päätöksiä yliopistossa tehdään.

TREYssä jokaisen on mahdollista päästä vaikuttamaan erilaisissa toimielimissä, joista voit lukea lisää: trey.fi/mukaan-toimintaan.

 

Yhteystiedot

Ylioppilaskunnan toimisto sijaitsee Hervannan kampuksen päärakennuksen 1. ja 2. kerroksessa osoitteessa Korkeakoulunkatu 10, 33720 Tampere. Lisäksi ylioppilaskunnalla on palvelutoimistot Hervannan kampuksella ja keskustakampuksella, ja palvelutoimiston saaminen Kauppiin on työn alla!

Ylioppilaskunnan yhteystiedot ja palvelupisteiden aukioloajat löydät TREYn nettisivuilta: trey.fi/yhteystiedot

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 11.11.2021