Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Pysäköinti

Henkilökunta- ja opiskelijapysäköinti

Voit lunastaa pysäköintiluvan eParking-järjestelmästä. Kirjaudu järjestelmään HAKA-tunnuksella.

Järjestelmästä löydät kunkin kampuksen pysäköintialueet hintatietoineen. Jos lunastat yleisen luvan, huomaathan, että se ei takaa vapaata pysäköintipaikkaa, vaan antaa oikeuden pysäköintiin silloin, kun paikkoja on vapaana. Voit syöttää järjestelmään useita rekisterinumeroita, mutta vain yksi voi kerrallaan olla aktiivinen. Pysäköijä on vastuussa siitä, että oikea rekisterinumero on aktiivisena. Voit vaihtaa ja aktivoida rekisterinumeron myös älypuhelimella. Muutos on voimassa välittömästi. Kaikki pysäköintialueet ovat kaupungin pysäköinnin valvonnan piirissä ja valvojat näkevät rekisterinumeron perusteella, onko pysäköintimaksu maksettu.

Huomaathan, että tarvitset pysäköintiluvan myös moottoripyörälle. Syötä moottoripyörän rekisterinumero järjestelmään, kun pysäköit moottoripyörän.

Kaikki henkilökunnan pysäköintiluvat sisältävät mahdollisuuden pysäköidä viitenä päivänä kuukaudessa kaikilla kampuksilla (keskustakampus, TAMK, Kauppi, Hervanta). Valittuina päivinä voit tarvittaessa pysäköidä useallakin kampuksella saman päivän aikana. Tämä pysäköinti onnistuu eParking-ohjelmassa kun valitset kartalta P-ikonin (lyhytaikaispysäköinti) ja siirryt sen kampuksen päälle mihin olet pysäköimässä. Valitse tarjottavista vaihtoehdoista 0€ maksava lupa. Lisäoikeus on tarkoitettu käyttäväksi satunnaisiin palaverikäynteihin ja vastaaviin.

Pysäköintilupa myydään jatkossa vain sille kampukselle, jossa työpisteesi sijaitsee. Jos työpisteesi vaihtuu toiselle kampukselle, ilmoita muutoksesta sähköpostitse IGL:lle. Jos työtehtäväsi vaativat säännöllisiä käyntejä useilla kampuksilla, pysäköintilupaan on mahdollista saada lisäoikeudet. Tämä vaatii esihenkilösi vahvistuksen sekä sähköposti-ilmoituksen IGL:lle.

Pysäköinti päiväluvalla

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun henkilökunnalla on mahdollisuus pysäköidä kampuksilla myös päiväluvalla. Pysäköinnin hinta on 3 euroa/päivä (ohjelmassa lukee virheellisesti 3€/h). Luvalla voi saman päivän aikana pysäköidä kaikilla kampuksilla.

Pysäköintioikeus varataan ja maksetaan puhelimella IGL-Technologies Oy:n eParking-sovelluksessa. Sovelluksen voi ladata matkapuhelimeen Google Play tai AppStore -kaupasta, suora linkki lautaukseen löytyy eparking.fi -sovelluksen etusivulta. Sovellusta pääsee käyttämään Haka-kirjautumisella (Tampereen korkeakoulut).

Pysäköintivaihtoehdolla on tarkoitus palvella henkilökunnan satunnaista käyntitarvetta kampuksilla. Pysäköintioikeus koskee kaikkia yliopiston ja TAMK:in kampuksilla työskenteleviä, myös korkeakoulukonsernin ulkopuolisia työntekijöitä. Päivälupa koskee kampusten nimeämättömiä parkkipaikkoja. Hervannan kampuksella parkkihalli ja sen edessä oleva Etuparkki eivät ole yliopiston pysäköintialuetta, eikä kuulu siis tämän pysäköintiluvan piiriin. Jos paikkoja ei ole vapaana, ei pysäköinti ole mahdollista.

Pikaohje eparking-sovelluksen käyttöön pysäköinnin alkaessa

1. Kirjaudu sisään eParking.fi-sovellukseen (Haka-kirjautuminen). Avaa sovellus.

2. Siirrä kartalla näkyvä P-kuvake kampuksen kohdalle, kunnes näkyviin tulee teksti TUNI henkilökunnan päivälupa 3.00 €/h tai jos käytät kuukausiluvallisena 0€-lupaa valitse kampuksella oleva sininen pysäköintialue (alueen nimessä on lueteltu kampuksia ja 0€-hinta). (Jos nämä eivät näy, tarkista että oikeasta alakulmasta on valittu P-kuvake)
3. Paina ruudussa näkyvää Valitse-merkkiä (ja täytä vaadittavat tiedot). Paina "Aloita pysäköinti".

Maksu tapahtuu "lyhtyaikaisen pysäköinnin" puolella antamiesi luottokorttitietojen perusteella. Tiedot (rekisterinumero, luottokortti) voi tallentaa valmiiksi sovellukseen. Saat lyhytaikaisista pysäköinneistäsi kuitin tuni-sähköpostiisi viikon päätteeksi (lauantaina).

Pysäköinti Hervannan kampuksella

Hervannan kampuksella on sekä opiskelijoilla että henkilökunnan jäsenillä mahdollisuus lunastaa pysäköintilupa.

Korkeakoulunkadulla on vierailijoille tarkoitettuja pysäköintipaikkoja, joissa pysäköinnin voi maksaa kolikoilla, luottokortilla, Parkman-, Easypark- tai eParking-mobiilisovelluksella. Pysäköintipaikat sijaitsevat Hervannan valtaväylältä Korkeakoulunkadulle tultaessa oikealla olevalla pysäköintialueella ja vasemmalla kadun varressa. Pysäköintialueiden yhteydessä sijaitsee myös parkkihalli, jossa vierailijat voivat pysäköidä vapailla paikoilla. Parkkihallissa pysäköinnin voi maksaa vain eParking, EasyPark, Parkman ja OP Drive -sovelluksilla.

Pysäköinti Kaupin kampuksella

Kaupin kampuksella vain henkilökunnan jäsenet voivat lunastaa pysäköintiluvan. Tämä johtuu vähäisestä pysäköintipaikkamäärästä.

Kaupin kampuksella ei ole vierailijoille tarkoitettuja pysäköintipaikkoja. 

Pysäköinti Keskustakampuksella

Keskustakampuksella on sekä henkilökunnan jäsenillä että opiskelijoilla mahdollisuus lunastaa pysäköintilupa. Opiskelijalupien määrä on rajallinen vähäisen pysäköintipaikkamäärän vuoksi.

Keskustakampuksella on vain vähän vierailijoille tarkoitettuja pysäköintipaikkoja. 

Lisätiedot:

IGL-Technologies Oy, asiakastuki: email: info [at] eparking.fi, puh. 03 410 892 72 (arkisin klo 8-18)
Antti Salminen p. 050 301 4193, antti.salminen [at] tuni.fi (antti[dot]salminen[at]tuni[dot]fi)

Julkaistu: 30.1.2019
Päivitetty: 25.3.2024