Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Ohjauksen kokonaisuus jatkokoulutuksessa

Opintojen ja tutkimuksen ohjauksen päämääränä on, että saavutat koulutukselle ja tutkinnolle asetetut tavoitteet ja voit hyvin. Ohjaus myös tukee tavoiteajassa valmistumistasi. Saat oppimista ja akateemiseksi asiantuntijaksi kasvamista tukevaa ohjausta osana opetusta, tutkimuksen tekemistä ja mahdollisuuksien mukaan erillisenä palveluna. Yliopiston ohjauksen kokonaisuus vahvistaa jatkokoulutuksen monitieteisyyttä ja kansainvälisyyden tavoitteiden saavuttamista.

Vastuuohjaajasi on keskeisin henkilö, joka tukee ja ohjaa sinua opinto- ja tutkimussuunnitelman teossa ja päivittämisessä sekä tutkimusarjen kysymyksissä tutkimuksen eteenpäin viemiseksi. Muita ohjaustahoja ovat muun muassa omalla vastuualueellaan muut ohjaajat, mahdollinen seurantaryhmä sekä tohtoriohjelman tutkinto-ohjelmavastaava ja opintohallinnon henkilöt. Muita keskeisiä toimijoita ohjauksen ja asiantuntijuuden kehittymisen kokonaisuudessa ovat:

  • Tutkijakoulu
  • tutkimuspalvelut
  • Kirjasto
  • HR
  • koulutus ja oppiminen yksikön yhteiset palvelut: erityisesti hyvinvointisi tukeen ja urasuunnitteluun liittyvät palvelut

Alla olevassa kuvassa on havainnollistus Tampereen yliopiston jatko-opintojen ohjauksen kokonaisuudesta tavoitteiden ja toimintojen näkökulmasta. Kuvan vihreä osuus tuo esille perusedellytykset, jotka tavoitteiden saavuttaminen edellyttää. Ole itse aktiivinen tavoittelemasi osaamisen kehittymiseksi!
Tutustu myös provostin päätökseen:

ohjauksen-kokonaisuus-jatkotutkintojen näkökulmasta
Julkaistu: 15.4.2019
Päivitetty: 3.7.2023