Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

SportUnin taukoliikunta

Taukoliikunnalla on todettu olevan huomattavia vaikutuksia sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin. Työn tauottamisella on oleellinen vaikutus esimerkiksi verenkierron lisääntymiseen elimistössä sekä vireystilan paranemiseen. Jo lyhyellä ja säännöllisellä taukoliikunnalla voidaan edistää työtehoa ja arjessa jaksamista.

SportUni tarjoaa koko korkeakouluyhteisölle yhteisen 15minuutin mittaisen liikkuvan tauon, NopsanNostatuksen, joka tiistai klo 14.00 Zoomissa. Lisää NopsaNostatus omaan kalenteriisi!

Opiskelijoiden liikuntaliitto on koonnut sivustolleen vinkkejä, miten istumista voi tauottaa opiskelupäivän aikana. Samat vinkit soveltuvat myös työpäivän tauottamiseen. Sinne saa jättää myös oman vinkin muiden nähtäväksi!

Myös Liikkuva opiskelu -sivuston ideapankista voi hakea mallia muiden toimivista käytännöistä tauottaa istumista opiskelipäivän aikana. Liikkuvan opiskelun uudelle palvelutarjottimelle on lisäksi koottu vinkkejä eri ammattiryhmille opiskelijoiden liikunnan ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tutustu SportUnin taukoliikuntavideoihin, joita voit tehdä opiskelun tai työpäivän keskellä.

SportUnin taukoliikuntavideoilla voit myös tauottaa opetusta. 

SportUnin henkilökunta opastaa mielellään taukoliikunta-asioissa koko yhteisöä. Ota yhteyttä liikuntakoordinaattori Sini Karsaan sini.karsa [at] tuni.fi.

Tutustu SportUnin palveluihin.

Julkaistu: 29.1.2021
Päivitetty: 29.2.2024