Hyppää pääsisältöön

Opiskelijalähettiläät

Opiskelijalähettiläänä pääset vaikuttamaan oman alasi vetovoimaan ja näkyvyyteen!

Opiskelijalähettiläät ja opiskelijakokemus ovat tärkeässä roolissa TAMKin hakijamarkkinoinnissa. Ammattikorkeakoulun opiskelijalähettilästoiminnan keskiössä ovat vierailut toisen asteen oppilaitoksiin, hakijamarkkinoinnin tapahtumissa edustaminen, sisällön tuottaminen ammattikorkeakoulun sosiaalisen median tileille, blogien kirjoittaminen, podcastien nauhoittaminen, Unibuddy chat -alustalla hakijoiden kysymyksiin vastaaminen ja oppilaitosten vierailijaryhmien vastaanottaminen kampuksilla (esim. kampuskierrokset).

Miksi?​

  • Kasvot Tampereen ammattikorkeakoululle ja samalla Tampereen korkeakouluyhteisölle​
  • Esimerkin vaikutus, antaa nuorille mahdollisuuden samaistumiseen​
  • Ihmiset ja aidot kohtaamiset merkityksellisiä

Opiskelijalähettiläänä:

  • saat esiintymiskokemusta
  • kartutat kokemusta oman osaamisen sanallistamisesta
  • saat uusia kontakteja ja tutustut opiskelijoihin eri kampuksilta
  • voit myös tienata opintojen ohella

Opiskelijalähettilästoiminnassa tärkeintä on positiivinen mieli ja halu kertoa omasta alasta, sinun ei tarvitse olla kokenut esiintyjä. Opiskelijan omannäköinen tarina on tärkeintä!

Miten pääsen mukaan toimintaan?

Opiskelijalähettiläitä rekrytoidaan mukaan toimintaan aina keväisin huhti-toukokuussa, mutta mukaan voi ilmoittautua myös hakuajan ulkopuolella. Lähettilästoimintaan ilmoittaudutaan lukuvuodeksi kerrallaan, joten myös jo nyt toiminnassa mukana olevat lähettiläät, jotka haluavat jatkaa seuraavana lukuvuonna, täyttävät ilmoittautumislomakkeen. Lähettilääksi voit hakeutua opintojesi 2. vuodesta alkaen.

Lukuvuoden alussa järjestämme koulutuksen kaikille opiskelijalähettiläinä toimiville. Myös aikaisempina vuosina lähettiläinä toimineet osallistuvat koulutukseen.

Keikoista maksetaan palkkio sekä mahdolliset matkakorvaukset. Esimerkiksi peruskorvaus oppilaitosvierailusta on 40 euroa ja yhden päivän messutapahtumaan osallistumisesta palkkio on 100 euroa.

Opiskelijalähettiläät eivät ole työsuhteessa ja olemalla mukana toiminnassa valitset itse oman aikatauluusi sopivat keikat. Voit halutessasi käydä vierailulla vain omassa kotilukiossasi tai –oppilaitoksessa tai jos aikaa ja kiinnostusta löytyy, voit tehdä esittelyjä myös muualla tai tehdä online- tai some-sisältöä.

Toiminnan koordinoimiseen käytetään TAMKin Moodle-alustaa, jolle kaikki koulutuksen käyneet lähettiläät lisätään. Tapahtumista ilmoitetaan ja niille ilmoittaudutaan alustan kautta.

Koulutettuna opiskelijalähettiläänä ja opiskelijalähettiläiden listan kautta voit saada työkeikkoja myös TAMKin muiden yksiköiden (esim. viestintä) vastuulla oleviin tilaisuuksiin.

Opiskelijalähettilästoiminnasta vastaa TAMKin Opiskelijarekrytoinnin tiimi. Oman alan valinta ja alakohtainen kokemus opiskelusta on lähettilästoiminnan keskiössä, vaikka toiminta koordinoidaankin keskitetysti. Lisätietoja opiskelijalähettilästoiminnasta saat osoitteesta oppilaitosvierailut.tamk [at] tuni.fi.

Lue lisää: Opiskelijalähettilääksi TAMKissa

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 18.10.2023