Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Harjoittelukäytännöt tutkinto-ohjelmissa

Tampereen yliopisto ja TAMK

1 Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikan haku ja sopimus

Terveys- ja sosiaalialan harjoittelupaikat ovat pääsääntöisesti TAMKin ja harjoitteluorganisaation välisiä sopimuksia, joiden solmimisesta vastaa Terveys-yksikön tai Hyvinvointi ja terveystekteknologia-yksikön johtaja (yksittäinen opiskelija ei siis tee sopimusta).

Sosiaali- ja terveysalalla TAMK neuvottelee harjoittelupaikoista harjoittelupaikkoja tarjoavien organisaatioiden kanssa. Harjoittelupaikkojen välityksessä käytämme sähköistä harjoittelupaikkajärjestelmää Jobiilia. Harjoittelupaikoista vastaavat Helena Vesaluoma ja Elina Korpimäki . Harjoittelupaikat tulevat pääsääntöisesti auki Jobiiliin, josta varaat itsellesi paikan sovituksi ajankohdaksi ilmoitettuna aikana. Kaikki harjoittelupaikat eivät kuitenkaan löydy tästä järjestelmästä. Jobiilin ulkopuolisten harjoittelupaikkojen varaamisesta sovit itse, ja täyttämäsi eLomakkeen pohjalta paikan soveltuvuus ko. harjoitteluun tarkistetaan. Mikäli sosiaali- ja terveysalan opiskelijana teet harjoittelun palkallisena työnä (katso erillinen ohje), hankit paikan itse.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden harjoittelusta maksetaan opiskelijakohtainen ohjauskorvaus harjoittelupaikkaan. TAMKilla on sekä määräaikaisia että toistaiseksi voimassa olevia ohjatun harjoittelun sopimuksia niihin harjoittelupaikkoihin, joissa TAMKin opiskelijoita on säännöllisesti harjoittelemassa. Jos menet harjoittelijaksi organisaatioon, jossa on TAMKin opiskelijoita harjoittelemassa satunnaisesti, ohjaavan opettajan tulee tarkistaa sopimuksen voimassaolo.

Katso sivun alareunasta tutkinto-ohjelmakohtaiset tarkennukset.


2 Muut alat ja harjoittelusopimus

Muilla tutkinto-ohjelmilla hankit harjoittelupaikkasi itse, useimmiten kysymällä harjoittelupaikkaa suoraan organisaatioista. llmoittaudu PAKKI:in. Ohjaava opettaja hyväksyy harjoittelupaikan soveltuvuuden kyseiselle harjoittelujaksolle ja allekirjoittaa harjoittelusopimuksen.

Harjoittelupaikkoja välitetään JobTeaser-palvelussa. Opiskelijat hankkivat harjoittelupaikan pääsääntöisesti itse. Lisävinkkejä ja -linkkejä työnhakuun Opiskelijan oppaasta, JobTeaserin UP Uravinkit -sivulta sekä TAMK Urapalveluiden sivulta.

Muiden tutkinto-ohjelmien opiskelijoiden ohjauksesta ei makseta palkkiota harjoitteluorganisaatiolle. Harjoittelusta tehdään sopimus. Opiskelija esitäyttää sopimuksen ja pyytää siihen allekirjoitukset.

Katso sivun alareunasta tutkinto-ohjelmakohtaiset tarkennukset.

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 5.12.2022