Henkilöprofiili

Matleena Laakso

Sivutoiminen tuntiopettaja
Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri
Matleena Laakso

Oma esittely

Olen digipedagoginen asiantuntija ja kouluttaja (KM, AmO). Tavoitteeni on edistää digin pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä ja auttaa etenkin opettajia omassa työssään. Jaan osaamistani mm. blogissani ja avoimella lisenssillä jaetuissa diasarjoissa. Työskentelen Tampereen korkeakouluyhteisön töiden ohella freelancerina. Koulutan pääosin oppilaitoshenkilöstöä perusopetuksesta korkea-asteelle sekä muita koulutusalan asiantuntijoita. 

Työtehtävät

Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKissa olen työskennellyt sivutoimisesti 2016 alkaen pääosin opetusalan täydennyskoulutushankkeissa. Vedän myös koulutuksia Treelle (ent. TAMK Edu/Global) ja kerran kävin myös Kiinassa kouluttamassa opettajia. Vuonna 2022 työskentelen mm. 1-2 ESR-hankkeessa ja useissa OPH-rahoitteisissa opetustoimen täydennyskoulutushankkeissa (lue lisää ja ilmoittaudu ). 

Tampereen yliopisto
Yliopistolla olen työskennellyt 1995-1996 ja 2004-2008 opetusalan täydennyskoulutuksen parissa. 2020 olin asiantuntijana Jatkuvan oppimisen hankkeessa tukien kuuden laajan digipilotin verkkokurssien kehittämistyötä ja 5-10/2021 tukien hybridiopetusta. Tämän lisäksi olen pitänyt ja pidän myös vuonna 2022 useita verkkotyöpajoja yksittäisiin tutkinto-, henkilöstö- ja/tai täydennyskoulutuksiin liittyen.