Hyppää pääsisältöön

Matleena Laakso

Sivutoiminen tuntiopettaja
Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri
Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMK Pääkampus

Oma esittely

Olen digipedagoginen asiantuntija ja kouluttaja (KM, AmO). Tavoitteeni on edistää digin pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä ja auttaa etenkin opettajia omassa työssään. Jaan osaamistani mm. blogissani ja avoimella lisenssillä jaetuissa diasarjoissa. Työskentelen Tampereen korkeakouluyhteisön töiden ohella freelancerina. Koulutan pääosin oppilaitoshenkilöstöä perusopetuksesta korkea-asteelle sekä muita koulutusalan asiantuntijoita. 

Työtehtävät

Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKissa olen työskennellyt sivutoimisesti 2016 alkaen pääosin opetusalan täydennyskoulutushankkeissa. Vedän myös koulutuksia Jatkuvan oppimisen palvelut Treelle (ent. TAMK Edu/Global) ja kerran kävin Kiinassa kouluttamassa opettajia. Vuonna 2023 työskentelen useissa OPH-rahoitteisissa opetustoimen täydennyskoulutushankkeissa (lue lisää ja ilmoittaudu ) sekä ammatillisen opettajankoulutuksen parissa. 

Tampereen yliopisto
Yliopistolla olen työskennellyt päätoimisesti 1995-1996 ja 2004-2008 ja sen jälkeen useita kertoja sivutoimisesti opetusalan täydennyskoulutuksen parissa. 2020 olin asiantuntijana Jatkuvan oppimisen hankkeessa tukien kuuden laajan digipilotin verkkokurssien kehittämistyötä ja 2021 tukien hybridiopetusta. Tämän lisäksi pidän erilaisia koulutuksia ja verkkotyöpajoja yksittäisiin tutkinto-, henkilöstö- ja/tai täydennyskoulutuksiin liittyen.