Henkilöprofiili

Matleena Laakso

Sivutoiminen tuntiopettaja
Pedagogiset ratkaisut
Matleena Laakso

Oma esittely

Olen digipedagoginen asiantuntija ja kouluttaja (KM, AmO). Tavoitteeni on edistää digin pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä ja auttaa etenkin opettajia omassa työssään. Jaan osaamistani mm. blogissani ja avoimella lisenssillä jaetuissa diasarjoissa.  Työskentelen TAMKin ohella freelancerina. Koulutan pääosin oppilaitoshenkilöstöä perusopetuksesta korkea-asteelle sekä muita koulutusalan asiantuntijoita. 

Työtehtävät

Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKissa olen työskennellyt sivutoimisesti 2016 alkaen pääosin opetusalan täydennyskoulutushankkeissa. Vedän myös koulutuksia Treelle (ent. TAMK Edu/Global) ja kerran kävin myös Kiinassa kouluttamassa opettajia. Vuonna 2021 olen mukana neljässä hankkeessa: Oppija Ikä kaikki, Oppimisen kipinä, TurOs ja Digiportaat. Lisäksi koulutan avoimilla ja/tai tilauskursseilla. 

Tampereen yliopisto
Yliopistolla olen työskennellyt vuosina 1995-1996 ja 2004-2008 pääosin opetusalan täydennyskoulutuksen parissa sekä vuoden 2020 asiantuntijana Jatkuvan oppimisen hankkeessa tukien kuuden laajan digipilotin verkkokurssien kehittämistyötä. Tämän lisäksi minulla on ollut ja myös tälle vuodelle tulossa lyhyitä työsuhteita yksittäisiin tutkinto-, henkilöstö- ja/tai täydennyskoulutuksiin liittyen.