Henkilöprofiili

Matleena Laakso

asiantuntija
Työelämäyhteydet ja jatkuva oppiminen

Oma esittely

Olen digipedagoginen asiantuntija ja kouluttaja (KM, AmO). Tavoitteeni on edistää digin pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä ja auttaa etenkin opettajia omassa työssään. Jaan osaamistani mm. blogissani ja avoimella lisenssillä jaetuissa diasarjoissa.  

Työskentelen sekä Tampereen yliopistolla että TAMKissa, sivutoimisesti myös muissa organisaatioissa sekä freelancerina. Koulutan pääosin opettajia ja oppilaitoshenkilöstöä perusopetuksesta korkea-asteelle. 

Työtehtävät

Tampereen yliopisto
Työskentelen asiantuntijana OKM-rahoitteisessa Jatkuvan oppimisen hankkeessa digipilottien parissa tukien kuuden tiimin verkkokurssien kehittämistyötä. Olen työskennellyt yliopistolla aiemmin 1995-1996 ja 2004-2008 ja senkin jälkeen lyhyemmissä työsuhteissa, mutta aina pääosin opetusalan täydennyskoulutuksen parissa. Vedin syksyllä 2019 yliopisto-opettajille koulutuksia, joista syntyi kaksi blogijulkaisua H5P-sisällöistä ja vuorovaikutuksen aktivoinnista digivälineillä

Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKissa olen työskennellyt sivutoimisesti elokuusta 2016 alkaen opetusalan täydennyskoulutushankkeissa. Lisäksi olen vetänyt koulutuksia TAMK Edulle ja käynyt kerran TAMK Globalin kautta Kiinassa kouluttamassa korkea-asteen opettajia. Vuonna 2020 olen mukana Oppija Ikä kaikki - ja Digitukea areenalle -hankkeissa sekä koulutan TAMKedun kautta.