Hyppää pääsisältöön

Liina-Kaisa Tynkkynen

yliopistotutkija
Tampereen yliopisto
puhelinnumero+358401901675

Oma esittely

Olen sosiaali- ja terveyspolitiikan tenure track -tutkija ja yhteiskuntapolitiikan dosentti. Jos ihmettelet nimikettäni, et ole ainoa. "Tenure track" on yliopistoslangia ja tarkoittaa professorin urapolkua . Perusidea on, että henkilö voidaan palkata professoria alempaan tehtävään ja erilaisten uravaiheiden kautta hän voi edetä professoriksi. Tällä hetkellä olen tasolla "Assistant professor", mikä joissain yliopistoissa kääntyy apulaisprofessoriksi. 

Väittelin Tampereen yliopistosta sosiaali- ja terveyspolitiikan alalta vuonna 2013. Väitöksen jälkeen olen tutkimustoiminnassani keskittynyt pääosin sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmien uudistuksiin, yksityisiin terveyspalveluihin sekä hoivapolitiikkaan. Olen laajasti kiinnostunut terveyspolitiikan kysymyksistä. Tällä hetkellä käynnissä olevat tutkimushankkeeni käsittelevät terveydenhuoltojärjestelmien resilienssiä ja kriisivarautumista sekä pandemoiden hallintaa. Johdan tutkimusryhmää, joka tutkii mm. suomalaisen terveysjärjestelmän toimintaa koronapandemian aikana.

Toimin myös maa-asiantuntijana European Observatory on Health Systems and Policies -seurantakeskuksen verkostoissa. Tämän työn kautta olemme tuottaneet erilaisia suomalaisen palvelujärjestelmän kuvauksia ja arvioita.

Yhteiskunnallinen vuorovaikutus on minulle tärkeää. Mediuutiset valitsi minut 100 terveysalan vaikuttajan joukkoon vuonna 2017 nimikkeellä "keskustelun herättäjä". Samana vuonna olin myös Aamulehden 100 nuoren vaikuttajan listalla. 

Osaamisalueiden kuvaus

Terveyspolitiikka

Terveydenhuolto

Terveyspalvelujärjestelmä

Terveyspalvelut

Sote-uudistus

Tutkimuskohteet

Terveydenhuolto

Terveyspolitiikka

Sote-uudistus

Terveydenhuollon markkinat

Terveydenhuollon reformit

Yksityiset terveyspalvelut

Palveluintegraatio

Koronavirus ja palvelujärjestelmä

Koronavirus ja terveyspolitiikka

Tieteenalat

Sosiaali- ja terveyspolitiikka

Terveydenhuoltotutkimus

Tutkimusrahoitus

Muutosjoustavuus, kriisivalmius ja huoltovarmuus suomalaisessa terveydenhuolto­järjestelmässä (RECPHEALS), Suomen Akatemia 2020-2023, Hyvinvoinnin turvaaminen pandemia-aikoina: kohti yhteistyöhön perustuvaa syndemioiden hallintaa (WELGO), STN 2021-2024

Tutkimusura

Olen työskennellyt Tampereen yliopistossa erilaisissa tutkimus- ja opetustehtävissä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella erikoistutkijana. Lisäksi olen vieraillut London School of Economicsissa ja toiminut osa-aikaisena tutkijana Oslon yliopistossa. Aloitin professorin vakinaistamispolulla (tenure-track) vuonna 2019. Vuonna 2020 sain yhteiskuntapolitiikan dosentuurin Jyväskylän yliopistosta.

Merkittävimmät julkaisut

Ajantasalla olevan julkaisuluetteloni löydät helpoiten Google Scholarista