Hyppää pääsisältöön

Webinaarit, kaikki osallistuvat etänä

Tampereen yliopisto ja TAMK

Webinaarin järjestäminen Zoom-videotapaamispalvelulla

Zoom on Tampereen korkeakouluyhteisön videotapaamispalvelu, joka tarjoaa mahdollisuudet videokuva- ja ääniyhteyteen, näytön ja materiaalin jakamiseen sekä pienryhmätyöskentelyyn Windows, Mac, Linux, iOS ja Android -laitteilla. Zoomilla voidaan järjestää videotapaamisia, etäopetusta sekä suurten osallistujamäärien webinaareja. 

Voit luoda Zoomin www-portaalissa webinaarin jonka kapasiteetti on 500 osallistujaa. Jos tarvitset suuremman kapasiteetin tapahtumallesi voit pyytää IT Helpdeskin kautta käyttöösi väliaikaisen erillisen webinaarilisenssin 1000 osallistujalle.

Webinaarilisenssillä toteutettu Zoom-tapahtuma poikkeaa kokouslisenssillä tehdyistä tapahtumista osallistujien roolien osalta. Webinaarissa osallistujien roolit ovat "panelist" ja "attendee". Panelistit voivat käyttää kameraa, mikrofonia ja ruudunjakoa. Osallistujilla ei ole kameraa ja mikrofonia käytössään, he voivat osallistua keskusteluun chatin tai Q&A-työkalun kautta. Osallistuja eivät myöskään näe osallistujalistaa josta näkisivät muut osallistujat. 

Zoom-webinaarin osallistujamäärän väliaikainen nosto 1000 henkilöön tulee lähettää IT Helpdeskiin osoitteeseen: it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi).

 

Zoom-webinaarin luonti

Voit luoda tapahtumalle linkin Zoomin www-portaalissa https://tuni.zoom.us/ asetuksista (webinars, schedule a webinar). Asetukset ovat pitkälti samankaltaiset kuin Zoom-kokouksissakin.

Webinaarin asetuksista voit valita onko harjoittelutapaaminen käytössä (Enable Practise session). Järjestäjät ja erikseen kutsutut panelistit voivat liittyä harjoittelutapaamiseen ennen yleisön sisälle päästämistä. Linkin tallentamisen jälkeen voit kutsua tilaisuuteen panelisteja sähköpostiosoitteen perusteella (Invite panelistst) he saavat henkilökohtaisen kutsun jolla saavat automaattisesti panelistin roolin jolla on kamera- ja mikrofonioikeudet. Jos otat käyttöön tilaisuuteen rekisteröitymisen voit määritellä asetuksiin (registration settings) hyväksytäänkö osallistujat automaattisesti vai manuaalisesti Zoomin portaalin kautta. Manuaalista hyväksyntää odottavat osallistujat näkyvät asetuksissa kohdassa registration settings (total registrants, pending approval).

 

Webinaarin järjestäminen Teams-videotapaamispalvelulla

Teams-webinaariin voi osallistua 1000 osallistujaa, katso ohjeet: Teams-livetapahtuma ja webinaari

 

 

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

 

Julkaistu: 1.2.2019
Päivitetty: 29.5.2024