Hyppää pääsisältöön

Videotapaaminen opetuksessa ja opiskelussa

Tampereen yliopisto ja TAMK

Reaaliaikaiseen ja vuorovaikutteiseen verkko-opetukseen on käytettävissä kaksi eri palvelua: Microsoft Teams ja Zoom (Funet Miitti). Palvelut tarjoavat monenlaisia toimintoja, joilla opettajat voivat monipuolistaa verkossa tapahtuvaa opetusta mm. kyselyt, tiedostojen jaot, näytön jakaminen ja osallistujien ryhmiin jakaminen ryhmätöitä varten. Videotapaamispalvelut ovat myös opiskelijoiden itsenäisesti käytettävissä opiskeluun liittyvissä tilanteissa, esimerkiksi ryhmä- ja projektitöissä. 

Jos TUNI Groups ja sitä kautta Teams on jo muutenkin tiimityövälineenäsi omalla ryhmälläsi, Teamsin käyttö myös videotapaamisiin on luontevaa. Jos tarvitset vain videotapaamistyökalun, niin silloin Zoom on paras vaihtoehto. 

Microsoft Teams

Microsoft Teams on palvelu, joka mahdollistaa  yksittäisten henkilöiden ja ryhmien väliset videotapaamiset. Videotapaamisessa voidaan jakaa videokameran kuvaa, käytössä olevan äänilaitteen mikrofonia sekä tietokoneen näyttöä. Microsoft Teams toimii myös TUNI Groups -ryhmätyöpalvelun kanssa. Kun luot ryhmälle TUNI Groups -ryhmän, saat ryhmän jäsenten käyttöön yhteisen Teams-tiimitilan. Teams-tiimitilassa voi viestiä keskustelukanavilla, pitää ryhmän kesken videotapaamisia, työstää yhteisiä tiedostoja, jakaa projektitehtäviä sekä yhteisiä videoita. 

 

Zoom (Funet Miitti)

Zoom on Tampereen korkeakouluyhteisön videotapaamispalvelu, joka tarjoaa mahdollisuudet videokuva- ja ääniyhteyteen, näytön ja materiaalin jakamiseen sekä pienryhmätyöskentelyyn Windows, Mac, Linux, iOS ja Android -laitteilla. Zoomilla voidaan järjestää verkkokokouksia, etäluentoja sekä suurten osallistujamäärien webinaareja.

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

Julkaistu: 1.2.2019
Päivitetty: 11.12.2023