Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopisto
puhelinnumero+358505762521
Keskustakampus

Oma esittely

Toimin tutkijana ISEDA (Innovative Solutions to Eliminate Domestic Abuse) -hankkeessa. Tässä Horizon Europe -hankkeessa hyödynnämme teknologisia ratkaisuja ja monialaista asiantuntemusta lähisuhdeväkivallan vastaisessa työssä ja palvelujärjestelmän kehittämisessä. Hankkeen tutkimus- ja asiantuntijaverkostoon kuuluu yhdeksän Euroopan maata. Hankkeessa työskentelee tekoälyyn pohjautuvien ratkaisujen teknologia-asiantuntijoita, erilaisiin koulutusohjelmiin erikoistuneita pelinkehittäjiä ja -tutkijoita, psykologeja, poliisiviranomaisia, turvallisuusalan tutkijoita sekä sosiaali- ja terveystieteilijöitä. Tampereen yliopisto johtaa projektipakettia, jossa tuotetaan Euroopan laajuiset politiikkasuositukset väkivallan ennaltaehkäisystä sekä väkivallan raportointi- ja tutkintamenettelyistä.

Tätä ennen olen toiminut projektitutkijana KOVÄ (Koronaepidemian vaikutukset lähisuhdeväkivallan kokemuksiin ja palveluiden käyttöön) -hankkeessa, jonka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toteutti yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Turun yliopiston kanssa. Tutkimushanke teki yhteistyötä kansallisen rikosuhritutkimuksen kanssa. Hankkeen rahoitus perustui eduskunnan myöntämään lisämäärärahaan koronaepidemian yhteiskunnallisten vaikutusten tutkimiseen.

Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri (sosiologia, sosiaalityö) ja valmistelen väitöskirjaa sosiaalipolitiikan tutkimusalalta. Väitöskirjani käsittelee lähisuhdeväkivaltaa, palvelujärjestelmää, digitaalisten palveluiden ja tekoälyn hyödyntämisen haasteita ja mahdollisuuksia sekä rakenteellista eriarvoisuutta. 

Tutkimusyksikkö

Yhteiskuntatutkimus

Tieteenalat

Sosiaalipolitiikka