Hyppää pääsisältöön

Yhteishenki ja monipuolisuus olivat Tampereen valtteja Studiassa

Julkaistu 5.12.2019
Tampereen korkeakouluyhteisö
Opiskelijalähettiläitä Studiassa
Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 27. kerran ja tapahtumaan osallistui tänä vuonna noin 13 000 kävijää.

Tampereen korkeakouluyhteisön esittelypisteellä oli viime vuoden tapaan kova kuhina. Korkeakouluyhteisön messutiimi koostui hakijapalveluiden asiantuntijoista ja kymmenistä eri alojen opiskelijalähettiläistä, jotka saivat vastailla kahden päivän aikana nuorten tiukkoihin kysymyksiin.

Hakijan oppaat
Korkeakouluyhteisön paperinen Hakijan opas oli viime vuosien tapaan supersuosittu ja lähti monen kävijän matkaan.

Opiskelijavalintauudistus mietitytti 

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun hakijapalveluiden asiantuntijoilta kyseltiin etenkin opiskelijavalintauudistuksesta. 

– Opiskelijavalintauudistus herättää paljon mielenkiintoa, samoin vaihtoehtoiset väylät päästä yliopistoon. Paljon on kyselty esimerkiksi uudesta yhteiskuntatutkimuksen näyttöreitistä, joka on korvannut valintakokeen, kertoo yliopiston opintokoordinaattori Jasmin Rantanen. 

– Uudistuksesta sekä todistusvalinnasta ollaan hyvin kiinnostuneita, sekä uudesta AMK-valintakokeesta, sanoo TAMKin hakijapalveluiden suunnittelija Tuulikki Harsia.

Opiskelijalähettiläs Studiassa
Opiskelijalähettiläät vastailivat kysymyksiin muun muassa siitä, mikä erottaa Tampereen korkeakoulut muista. Vastauksina kuultiin ainakin vapaasti valittavien opintojen laaja kirjo ja Tampereen mahtava opiskelijakulttuuri.

Taitavat lähettiläät saivat kehuja 

Nuoret kyselivät opiskelijalähettiläiltä erityisesti hakemisesta, pääsykokeista ja opiskelijaelämästä Tampereella.  

– Tänä vuonna tuntuu, että nuoret kyselivät laajasti kaikista aloista, eikä vain niistä perinteisesti suosituimmista, sanoo yliopiston opintokoordinaattori Erika Säynässalo. 

Opiskelijalähettiläiden innokkuus ja skarppi ote saivat vuolaasti kiitosta. 

– Lähettiläiden yhteispeli on ollut aivan loistavaa, ja tässä oppii itsekin niin paljon uutta näistä koulutusohjelmista kun kuuntelee heidän tarinoitaan, sanoo TAMKin hakijapalveluiden suunnittelija Taru Karlsson-Laiho. 

Ständillä vieraili myös runsaasti opinto-ohjaajia, joille oli kiirinyt sana tamperelaisten opo-arvonnasta. Arvontaan osallistuvilta kysyttiin, mitä sisältöjä toivotaan kehitteillä olevaan opoille suunnattuun viestintäkanavaan. Opoja kiinnosti erityisesti korkeakoulujen yhteistyö sekä kevään tulevat esittelytapahtumat ja opiskelijalähettilästoiminta. 

Perttu Pölönen
Tampereen korkeakoulut kutsuivat messuille puhujavieraaksi futuristi, keksijä ja startup-yrittäjä Perttu Pölösen, joka innosti nuoria kokeilemaan ja opiskelemaan monipuolisesti eri juttuja.
Opiskelijalähettiläs Studiassa
Tamperelaisten ständillä oli vahva yhteishenki, joka välittyi myös kävijöille.

Tampereen pisteellä löysi kaikki alat samasta paikasta 

Tampereen korkeakouluyhteisön esittelypisteelle veti väkeä monipuolisuus, koska samasta paikasta löytyivät sekä yliopiston että ammattikorkeakoulun hyvin monipuolinen koulutustarjonta.  

– Tämä yhteinen ständimme on toimiva ja moni on tullut sanomaan, että se on tosi fressi ja edellä aikaansa. Täältä löytyy monta kiinnostavaa alaa samasta paikasta, Harsia sanoo. 

Hakijoita kiinnosti myös vapaasti valittavat opinnot, jotka nähtiin Tampereen suurena vahvuutena. 

– Yksilölliset, kilpailukykyiset tutkinnot, joita voi itse räätälöidä. Se on meidän valttikorttimme, Rantanen sanoo. 

 

Tampereen korkeakouluyhteisö on esillä näkyvästi myös kevään esittelytapahtumissa, katso missä! Toukokuussa messuillaan isosti Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtumassa, Tampere-talossa tiistaina 12.5.2020. 

 

Katso vielä messutunnelmat videolta!

 

Teksti: Ida Koivuniemi 

Kuvat ja video: Saara Lehtonen