Hyppää pääsisältöön

Voiko myyntiä johtaa kestävästi? Johtajuussymposiumin paneeli kokoaa asiantuntijat pohtimaan kestävää myyntiä ja sen johtamista

Julkaistu 1.9.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Pia Hautamäki_Saara Lehtonen
Oletko tullut ajatelleeksi, että myynti yrityksissä voisi olla kestävää? Yliopettaja Pia Hautamäen johdolla kestävän myynnin asiantuntijat ottavat aiheesta selvää. Johtajuussymposiumin 2020 paneeli alkaa keskiviikkona 9.9. klo 9.00 verkossa.

Myynti on kasvun taustalla yrityksissä. Mitäpä jos myyntiä johdettaisiin kestävästi, voisiko kasvu jopa lisääntyä? Eli ei vain heitettäisi myynnintekijää kylmään veteen kotiuttamaan kauppaa, vaan oikeasti yhdessä pohdittaisiin niitä asiakkaalle tarjottavia arvon elementtejä ja harjoiteltaisiin asiakkaan kanssa käytävää vuoropuhelua. Kukaan ei ole seppä syntyessään eli harjoittelua tarvitaan – myös myynnissä. Ja kuten ei koskaan aikaisemminkaan, edelleenkään pelkät puhumisen lahjat eivät riitä myynnissä onnistumiseen.

– Kestävä myynnin johtaminen on teema, josta yrityksissäkin kokemukseni mukaan on varsin suppea ymmärrys. Tästä syystä on luonnollista, että Kestävä kehitys – sanoista tekoihin -teemainen Johtajuussymposiumi käsittelee myös myyntiä ja sen johtamista, Tampereen ammattikorkeakoulun myynnin johtamisen yliopettaja Pia Hautamäki sanoo.

Myyntiin tarvitaan muun muassa asiakkaan liiketoiminnan ymmärrystä, konsultoivaa otetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Jos myynninjohtaja ja ympärillä oleva tiimi ei ole myynninosaajalle paikka treenata entistä paremmaksi osaajaksi esimerkiksi vuorovaikuttajana, voidaanko puhua kestävästä myynnin johtamisesta? Entä miten tällaisessa ympäristössä toimiva myyjä onnistuu työssään asiakkaiden kanssa? No, ei välttämättä kovinkaan kestävästi.

Kestävän myynnin johtamisen -paneelissa asiantuntijoina toimivat Tampereen yliopiston professori Leena Aarikka-Stenroos, Lovia Oy:n toimitusjohtaja Anna Lehtola, Neste Oyj:n Key Account Manager Lauri Marja-Aho, Tampereen yliopiston yliopistolehtori Malla Mattila sekä Tampereen yliopiston innovaatiojohtaja Taru Pilvi. Oman asiantuntijuutensa keskusteluun tuo myynnin johtamisen yliopettaja Pia Hautamäki Tampereen ammattikorkeakoulusta toimien myös paneelin seremoniamestarina. Paneelikeskustelu alkaa 9.9.2020 kello 9.00 Seminaarikanavalla 2 (https://events.tuni.fi/johtajuussymposium2020/seminaarikanava-2/).

Johtajuussymposiumin 2020 seminaarit ja paneelit kokoavat eri tieteenalojen, yritysmaailman ja julkishallinnon edustajat kestävän kehityksen teemojen äärelle. Päivän aikana järjestetään 11 seminaaria. Ne tarjoavat vaikuttavan kattauksen puheenvuoroja valtakunnan huippuasiantuntijoilta sekä monipuolisia näkökulmia päivän teemaan.

https://events.tuni.fi/johtajuussymposium2020/  

Osallistu verkossa! Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tapahtumaan: https://www.lyyti.fi/reg/Johtajuussymposium2020
 

Kuva: Saara Lehtonen