Hyppää pääsisältöön

Vielä ehdit: Hae mukaan Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden kevätlukukauden kursseille 22.11. mennessä

Julkaistu 20.11.2023
Tampereen yliopisto
Arktisen yliopiston alainen Circumpolar Studies on monitieteinen opintokokonaisuus, johon voivat hakea kaikki Tampereen yliopiston tutkinto- ja vaihto-opiskelijat. Opintokokonaisuuden monitieteiset tutkimukset valottavat arktisen alueen mahdollisuuksia ja siihen kohdistuvia uhkia. Hakuaika keväällä järjestettäville verkkokursseille päättyy 22. marraskuuta 2023.

Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden kevätlukukausi alkaa tammikuussa ja päättyy huhtikuussa 2024. Keväällä on tarjolla kuusi verkkokurssia, joiden järjestäjinä toimii neljä pohjoisamerikkalaista yliopistoa. Jokainen kurssi on arvoltaan kuusi opintopistettä ja opetuskielenä on englanti. Lisää tietoja kursseista löydät liitteenä olevasta esitteestä. Kurssit järjestetään Moodlen kaltaisella alustalla ja kurssilla voi olla osallistujia useasta eri maasta pohjoisamerikkalaisten opiskelijoiden lisäksi. Lisää kursseja on tulossa syksyllä 2024 ja näistä tiedotetaan myöhemmin intran kautta. Huomaathan, että ainoastaan kolmelle kurssille ei ole ennakkovaatimuksia.

Kevätlukukauden 2024 verkkokurssit (tammi-huhtikuu)

  • CS 100 - Introduction to the Circumpolar World, 6 ECTS (Yukon University & University of Northern British Columbia)
  • CS 312* – Land and Environment of the Circumpolar World II, 6 ECTS (Trent University)
  • CS 322* – Peoples and Cultures of the Circumpolar World II, 6 ECTS (Trent University)
  • CS 332* – Contemporary Issues of the Circumpolar World II, 6 ECTS (Trent University)
  • CS 400 - Arctic Environmental Security, 6 ECTS (Trent University)
  • CAST 3241H - Histories of the Canadian North, 6 ECTS (University of Alaska)

Vain CS 100 -peruskurssille sekä CS 400 ja CAST 3241H -erikoiskursseille ei ole ennakkovaatimuksia ja ne ovat avoinna kaikille uusille hakijoille.

*Aiemmin suoritettu tai nyt syyslukukaudella 2023 käynnissä oleva CS 100 -kurssi on ennakkovaatimuksena kursseille CS 312, CS 322 sekä CS 332. Jos et ole suorittanut aiemmin tai et ole suorittamassa CS 100 -kurssia parhaillaan (ennen tammikuuta), et voi ilmoittautua näille kursseille.

Hakukelpoisuus sekä opintopisteiden hyväksiluku

Kevätlukukauden kurssit ovat avoinna kaikille Tampereen yliopiston tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille opiskelutasosta riippumatta. Onnistuneesti suoritetusta kurssista saat pohjoisamerikkalaisen opintosuoritusotteen, jonka jälkeen voit hyväksilukea opintopisteet omaan tutkintoosi Tampereen yliopistossa. Keskustele kurssivalinnoistasi ja opintojen hyväksilukemisesta etukäteen tiedekuntasi kanssa, jos on tarpeen. Otathan huomioon, että pohjoisamerikkalaisen opintosuoritusotteen saa yleensä noin 6-12 viikossa kurssin päättymisen jälkeen, joten kurssin hyväksiluvussa voi mennä pitkään eikä mahdollista valmistumista kannata laskea näiden kurssien varaan.

Kansainvälistymiskokonaisuus sekä lisäpisteet north2north-vaihtohakuun lukuvuodelle 2024-25

Circumpolar Studies -opintokokonaisuuden opintopisteet voi sisällyttää kätevästi myös tutkintosi kansainvälistymiskokonaisuuteen.

Circumpolar Studies -opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä erikoistumaan arktisen tutkimuksen aiheisiin ja kysymyksenasetteluihin myös vaihto-opiskelun kautta. Opintokokonaisuuden onnistuneesti suoritetuista kursseista saa lisäpisteitä north2north-vaihtohaussa, jos olet kiinnostunut lähtemään north2north-vaihtokohteisiin Kanadaan tai Yhdysvaltoihin lukuvuodelle 2024-25. Lue lisää ja muista hakea myös unohtumattomaan north2north-opiskelijavaihtoon!

Kuinka haetaan mukaan Circumpolar Studies -kursseille

Toimita täytetty ja (joko käsin tai sähköisesti) allekirjoitettu liitteenä oleva hakulomake pdf-tiedostona sähköpostitse north2north-ohjelman koordinaattorille Igor Tanskaselle 22.11.2023 mennessä. Allekirjoittamatta jääneet tai myöhässä toimitetut hakulomakkeet ei oteta huomioon. Kursseille on rajattu osallistujamäärä, joten Tampereen yliopisto tekee nimeämiset, välittää hakemuksesi eteenpäin ja kurssin järjestäjä tekee lopulliset valinnat.

Jos sinulla on kysyttävää liittyen kursseihin, laita viestiä osoitteeseen circumpolarstudies [at] uarctic.org.

Lue lisää