Hyppää pääsisältöön

Tietoarkiston Aila-portaali on nyt osa eurooppalaisia avoimen tieteen pilvipalveluita

Julkaistu 3.9.2019
Tampereen yliopisto
Tietoarkiston palveluportaali Aila hyväksyttiin osaksi European Open Science Cloudia.

EOSC eli European Open Science Cloud on virtuaalinen alusta, joka kokoaa eurooppalaiset avoimen tieteen palvelut ja infrastruktuurit yhteen paikkaan. Tarkoituksena on tarjota avoimia ja saumattomia tutkimusaineistojen tallentamista, hallintaa ja jatkokäyttöä edistäviä palveluita yli rajojen. EOSC rahoitetaan Euroopan Unionin Horisontti 2020 -puiteohjelmasta ja tavoitteena on luoda sille pysyvä toimintamalli ohjelman päätyttyä.

EOSC Marketplace sisältää eri organisaatioiden ja infrastruktuurien ilmoittamat, EOSCin kriteerit täyttävät palvelut. Käyttäjät voivat selailla ja hakea palveluita, kirjautua omilla organisaatiotunnuksillaan, lisätä omia projekteja ja valita niihin sopivat palvelut. Myös Tietoarkiston palveluportaali Aila on listattuna yhtenä ensimmäisistä suomalaisista palveluista kaikkiaan lähes 80 palvelun joukossa. 

Tietoarkisto on osana eurooppalaisen avoimen tieteen pilvipalveluiden kehittämisessä osallistumalla EOSCin Social Sciences and Humanities Open Cloud (SSHOC)- ja EOSC Nordic -hankkeisiin.

Lisätietoja

IT-palveluasiantuntija Tuomas J. Alaterä, tuomas.alatera [at] tuni.fi

Palveluportaali Aila 

Avoin tiede: EOSC eli eurooppalainen avoimen tieteen pilvi (European Open Science Cloud)