Hyppää pääsisältöön

Tieteen päivillä Tampereella 25.-26.1. puhutaan rohkeudesta

Julkaistu 21.1.2019
Tampereen yliopisto
Tieteen päivät
Yliopistokaupungeissa alkuvuodesta järjestettävä Tieteen päivät -tapahtuma täyttää Tampere-talon Nuorten päivänä perjantaina 25.1. ja yleisöpäivänä lauantaina 26.1. Ohjelmaa on myös lapsille. Tieteen päivien teemana on Rohkeus.

Nuorten päivän kohderyhmänä ovat yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat. Heidän kanssaan pohditaan rohkeutta ja uhkarohkeutta sosiaalisessa mediassa, avaruustutkimuksessa ja pelaamisessa. Päivän päättää molekyylibiologian professori Howard Howy Jacobs englanninkielisellä luennollaan To be or not to be a scientist.

Lauantaina rohkeutta tarkastellaan niin tekniikan, arkkitehtuurin ja tekoälytutkimuksen kuin luonnontieteiden, psykologian ja yhteiskuntatieteidenkin näkökulmista.

Tampereella kuullaan ja keskustellaan rohkeudesta työyhteisöissä, rohkeudesta kaupunkisuunnittelussa ja asukasaktivismin rohkeudesta. Voiko tekoäly olla rohkeaa?

Kaupunkisuunnittelu – toisin tekemisen rohkeus -paneelissa keskustellaan kaupunkisuunnittelun rohkeista kokeiluista, visioista, ideoista ja ratkaisuista. Keskustelemassa ovat pormestari Lauri Lyly, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen, Kuntaliiton tutkimus- ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen, arkkitehtuurin yliopistonlehtori Minna Chudoba ja historian professori Marjaana Niemi. Paneelin puheenjohtajana toimii sosiaalipolitiikan professori Liisa Häikiö.

Esittelypisteillä pääsee molempina päivinä heittäytymään vaikkapa yhteiskuntasimulaattoriin tai Muumi-ohjelmaan. Tampereen Lasten akatemian luennossa lauantaina lastenpsykiatrian professori Kaija Puura pohtii, mitä rohkeus on. Lapset voivat kokea ja kokeilla myös LUMATEn työpajoissa. Mukana tapahtumassa ovat lisäksi Ursan planetaario ja Nukketeatteri Sampo näytelmällä Roska-aarre.

Tieteen päiville on vapaa pääsy.

Lauantain ohjelma: https://sites.tuni.fi/tieteenpaivat/lauantai-26-1/
Facebook: https://www.facebook.com/events/950093575184766/
Tampere-talo: https://tampere-talo.fi/tapahtumat/tieteen-paivat/

Lisätietoja:
Tapahtumakoordinaattori Kristiina Tattari, 050 301 1364, kristiina.tattari [at] tuni.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 21.1.2019