Tiedon valoa –tapahtuma tuo tulevaisuuden digiarjen Sorsapuistosaliin

Digitaalinen arki
Digitaalisen arjen 15 eri esittelypisteellä pääsee itse kokeilemaan kehitteillä olevaa teknologiaa sekä kysymään ja keskustelemaan omakohtaisista digiarjen kokemuksista. Ständeillä esittäytyvät erilaisin sovelluksin ja tavoin muun muassa langaton 5G tiedonsiirtoteknologia, virtuaalitodellisuus (VR), lisätty todellisuus (AR), big data, pilvipalvelut, koneoppiminen ja robotiikka. Digitaalisen arjen esittelypisteillä pääsee tutustumaan myös siihen, millaisia mahdollisuuksia tarjoaa älykäs asiointi Tampereen kaupungin palveluissa.
Kestävä ja ekologinen kaupunki
Kestävän ekologisen kaupungin esittelypisteillä lasketaan omaa hiilijalanjälkeä ja tutustutaan erilaisiin ilmasto-oppaisiin. Esillä on myös puurakentamisen uusimmat kuulumiset sekä monipuolista tietoa pientalojen uusiutuvasta energiasta. Poliisiammattikorkeakoululla on omalla näyttelyalueella havainnollinen romuseinä, jota käytetään saastuttamisrikollisuuden tutkimuksissa. Jakamistalous sekä tilat ja tavarat yhteiseen käyttöön –teema on myös esillä kestävän kaupungin esittelypisteillä. Kävijät haastetaan osallistumaan ja kerätään tietoa osallistujien omakohtaisista jakamistalouden kokemuksista. Pisteellä on myös tietoa yhteiskäyttöön suunnitelluista tuotteista ja palveluista.
Tampereen korkeakouluyhteisön tutkimus ja tiede
Tampereen korkeakouluyhteisön tutkimus ja tiede esittäytyvät omalla alueellaan. Mukana on muun muassa robotteja, drooneja ja fotoniikan uusinta tutkimusta. Kierto- ja materiaalitalouden tutkimuspisteellä pääsee hypistelemään uutta kaurapaperia ja askartelemaan siitä itse erilaisia tuotteita. Ihmiskeskeisyys ja asiakaslähtöisyys ovat tärkeällä sijalla tieteessä ja teknologian kehittämistyössä. Ihmiskeskeisiä teknologioita on monipuolisesti esillä myös Sorsapuistosalissa, jossa pääsee keskustelemaan alan tutkijoiden kanssa digitalisaatiosta, tekoälystä ja ihmisen asemasta tämän kaiken uuden keskellä.
Tiedon valoa -tapahtuman sivuille