Hyppää pääsisältöön

Tiedon valoa –tapahtuma tuo tulevaisuuden digiarjen Sorsapuistosaliin

Julkaistu 10.1.2020
Tampereen korkeakouluyhteisö
valoa-230116-jr-09.jpg
Asiantuntijapuheenvuorojen, keskustelujen ja työpajojen lisäksi Tiedon valoa –tapahtuma levittäytyy 25.1. Tampere-talon Sorsapuistosaliin käsin kosketeltavaksi toiminnallisten esittelypisteiden elämysalueeksi. Tila on jaettu kolmeen teemaan, jotka esittelevät digitaalisuutta arjessa, kestävää ja ekologista kaupunkia sekä Tampereen korkeakouluyhteisön tutkimusta ja tiedettä.

Digitaalinen arki 

Digitaalisen arjen 15 eri esittelypisteellä pääsee itse kokeilemaan kehitteillä olevaa teknologiaa sekä kysymään ja keskustelemaan omakohtaisista digiarjen kokemuksista. Ständeillä esittäytyvät erilaisin sovelluksin ja tavoin muun muassa langaton 5G tiedonsiirtoteknologia, virtuaalitodellisuus (VR), lisätty todellisuus (AR), big data, pilvipalvelut, koneoppiminen ja robotiikka. Digitaalisen arjen esittelypisteillä pääsee tutustumaan myös siihen, millaisia mahdollisuuksia tarjoaa älykäs asiointi Tampereen kaupungin palveluissa. 

Kestävä ja ekologinen kaupunki 

Kestävän ekologisen kaupungin esittelypisteillä lasketaan omaa hiilijalanjälkeä ja tutustutaan erilaisiin ilmasto-oppaisiin. Esillä on myös puurakentamisen uusimmat kuulumiset sekä monipuolista tietoa pientalojen uusiutuvasta energiasta. Poliisiammattikorkeakoululla on omalla näyttelyalueella havainnollinen romuseinä, jota käytetään saastuttamisrikollisuuden tutkimuksissa. Jakamistalous sekä tilat ja tavarat yhteiseen käyttöön –teema on myös esillä kestävän kaupungin esittelypisteillä. Kävijät haastetaan osallistumaan ja kerätään tietoa osallistujien omakohtaisista jakamistalouden kokemuksista. Pisteellä on myös tietoa yhteiskäyttöön suunnitelluista tuotteista ja palveluista. 

Tampereen korkeakouluyhteisön tutkimus ja tiede 

Tampereen korkeakouluyhteisön tutkimus ja tiede esittäytyvät omalla alueellaan. Mukana on muun muassa robotteja, drooneja ja fotoniikan uusinta tutkimusta. Kierto- ja materiaalitalouden tutkimuspisteellä pääsee hypistelemään uutta kaurapaperia ja askartelemaan siitä itse erilaisia tuotteita. Ihmiskeskeisyys ja asiakaslähtöisyys ovat tärkeällä sijalla tieteessä ja teknologian kehittämistyössä. Ihmiskeskeisiä teknologioita on monipuolisesti esillä myös Sorsapuistosalissa, jossa pääsee keskustelemaan alan tutkijoiden kanssa digitalisaatiosta, tekoälystä ja ihmisen asemasta tämän kaiken uuden keskellä. 

Tiedon valoa -tapahtuman sivuille