Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopistossa vietetään Lapset mukaan töihin -päivää 24.11.

Julkaistu 20.11.2023
Tampereen yliopisto
Hymyilevä aikuinen ja kaksi hymyilevää lasta tekevät pöydän ääressä sähkötyötä.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto.
Moni lapsi ei välttämättä tiedä, mitä aikuiset tekevät työkseen, missä töitä tehdään tai millaisia erilaisia ammatteja on olemassa. Valtakunnallista Lapset mukaan töihin -päivää vietetään jälleen perjantaina 24.11.2023, ja Tampereen yliopisto on mukana päivän vietossa. Päivä on osa valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa.

Päivän aikana Tampereen yliopiston henkilökunta ja lapset tutustuvat yliopistoon. Vapaamuotoisen tutustumisen ohella kampuksilla järjestetään monipuolista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa tiedettä, pelejä, rakentelua, piirtelyä ja liikunnan riemua.  

Esimerkiksi Hervannan kampuksella Tampereen yliopiston lasten ja nuorten oman yliopiston eli Juniversityn tiedeluokassa on avoinna lasten työpaja, ja kirjastossa lapset pääsevät testaamaan pelaamista VR-laseilla. Nokia Arenalla korkeakouluyhteisön tutkimus- ja toimintatila Paidiassa on luvassa piirtelyä, Lego-palikoilla rakentelua sekä tilasuunnitteluun liittyvää pelitoimintaa. Opiskelijalähettiläiden järjestämillä kampuskierroksilla pääsee tutustumaan keskustan ja Hervannan kampuksiin. SportUni liikuttaa lapsia kaikilla kampuksilla. 

– On hienoa, että muutaman koronapandemiavuoden jälkeen voimme taas olla mukana päivässä. Yliopisto on todella jännittävä ja monipuolinen työpaikka, ja päivän aikana lapset pääsevät tutustumaan siihen oman vanhemman tai läheisen aikuisen kanssa. Henkilökunnallekin on varmasti kiinnostavaa päästä kurkistamaan muun muassa Juniversityn luokkaan Hervannassa ja nähdä, millaista tiedekasvatustyötä me yliopistossa teemme, sanoo rehtori Keijo Hämäläinen

Lapset mukaan töihin -kampanja  
#LapsetMukaanTöihin2023