Hyppää pääsisältöön

TAMKista lähes 700 tutkintoa kevätkaudella – juhlapäivä oli iloinen ja arvokas

Julkaistu 8.6.2019
Tampereen ammattikorkeakoulu
Onnitteluhalaus TAMKin valmistumisjuhlassa 8.6.2019 (kuva Anna Vättö)
Tampereen ammattikorkeakoulussa kevätkaudella valmistuneille opiskelijoille jaettiin todistuksia, ruusuja ja evästystä alkavaan, uuteen elämänvaiheeseen lauantaina 8. kesäkuuta pidetyissä kahdessa juhlassa.

TAMKin juhlasali täyttyi valmistuvista opiskelijoista ja heidän läheisistään kahteen otteeseen lauantaina 8.6.2019. Eri osaamisaloilta tutkintonsa saa tänä keväänä päätökseen lähes 700 opiskelijaa, ja heistä noin 400 vastaanotti AMK- tai YAMK-todistuksensa valmistumisjuhlapäivänä.  

Opiskelijat valmiina työelämän haasteisiin  

Valmistuvan opiskelijan puheessaan biotuote- ja prosessitekniikan insinööri Josefiina Järä muisteli omaa opintopolkuaan ja niitä tuhansia työtunteja, joita todistuksen eteen on tehty. Erityisen arvokkaana hän piti kansainvälistä vaihtojaksoaan Yhdysvalloissa, North Carolina State Universityssa. 

– Siellä pääsin oppimaan lisää paperiteollisuudesta. Vaihdossa opin myös paljon itsestäni, ja sain lisää rohkeutta. Opin myös, että nuoret eri puolilla maailmaa ovat sittenkin aika samanlaisia. Onnittelen myös teitä, jotka olette muista maista tulleet tänne TAMKiin opiskelemaan ja suorittaneet tutkinnon vieraalla kielellä. Tänään on aika juhlia työmme tulosta, Järä riemuitsi. 

Medianomin tutkinnon, Bachelor of Culture and Arts, suorittanut Krista Karppinen oli onnellinen opinnoistaan TAMKissa ja työpaikastaan Ylen lastenohjelmien tuotannossa. Opiskeluaikana hänelle kirkastui se, miten tärkeitä ovatkaan vuosien aikana syntyneet ihmissuhteet ja harjoittelupaikat.  

Tuore elokuva- ja tv-tuottaja tietää, ettei tutkinto tarkoita sitä, että olisi täysin valmis. Työ opettaa, ja työelämäkin muuttuu koko ajan.  

– Mutta tutkinto antaa perusvalmiudet kohdata työelämän tilanteet. Ja töitä kyllä löytyy, kun tekee työnsä hyvin.  

Arkkitehtitoimistossa jo yli vuoden ajan työskennelleellä Mira Lankisella tulevaisuudennäkymät ovat hyvin selkeät. Tuore rakennusarkkitehti tiivisti juhlapäivän tunnelmat pariin lauseeseen. 

– Valmistuminen on aivan mahtavaa. Nyt on syytä hymyillä ja nauttia kesästä. 

Uutta osaamista tarvitaan aina  

Mira Lankiselle ja muille rakennusalan koulutuksista valmistuneille on nyt kysyntää. Koulutuspäällikkö Jouko Lähteenmäki kertoi, että valmistuneet työllistyvät siihen tahtiin, että todistuksia on jaettu joka kuukausi pitkin kevättä. Todistusten arvosanat ovat olleet myös poikkeuksellisen hyviä. Lähteenmäki löytää siihen parikin hyvää syytä. 

– Kaikesta päätellen meidän koulutusprosessimme toimii. Mutta ennen kaikkea te opiskelijat olette olleet erittäin motivoituneita.  

Aamupäivän juhlapuhuja, Antti Arvio ohjelmistotalo M-Files Oy:stä painotti puheessaan TAMKin opetuksen laatua ja valmistuvien osaamista muun muassa tulevaisuuden teknologioissa. Hän muistutti, että valmistuneet ovat monessa asiassa jo työelämässä olevia edellä. 

Sekä Arvio että iltapäivän juhlassa puhunut Soldemin toimitusjohtaja Veera Lehtismäki ovat kumpikin esimerkkejä siitä, että urapolut voivat olla hyvinkin vaihtelevia. Omia urasuunnitelmia ei kannata lukita liian tarkkaan, koska kaikki työkokemus on arvokasta, mutta omat vahvuudet ja motivaatio on hyvä tunnistaa. 

– Valinnat, mitä nyt teette, eivät lukitse koko tulevaisuuttanne. Aina voitte vaihtaa suuntaa, Arvio sanoi. 

Rehtori Markku Lahtinen onnitteli puheessaan valmistuvia opiskelijoita ja kannusti heitä verkostoitumaan sekä ylläpitämään koko elämän mittaista oppimista. TAMKin alumnitoiminta tarjoaa mahdollisuuksia molempiin. 

– TAMKista voi hankkia uusia taitoja ja lisäkoulutusta myös valmistumisen jälkeen. 

Rehtori suuntasi kiitoksensa myös lahjoittajille, jotka ovat mukana kehittämässä TAMKin toimintaa. 

– Lahjoitukset mahdollistavat entistä vaikuttavampaa ammatillista korkeakoulutusta myös tulevaisuudessa. 

Stipendejä 36 000 euron arvosta 

Kiitoksia lukuisille yhteistyökumppaneille antoi myös vararehtori Päivi Karttunen, jonka iloinen tehtävä oli julkistaa ansioituneille opiskelijoille jaettavat stipendit. Tunnustuksia ja stipendejä eri aloilta valmistuneille jaettiin tänä keväänä 106 opiskelijalle ja yhteensä 36 000 euron arvosta.  

TAMKin valitsemina parhaina opinnäytetöinä palkittiin Lotta Laihotien AMK-opinnäytetyö Virtsan bakteeriviljelyseulonnan verifiointi Sysmex UF-5000 virtaussytometrille, Minna Hämäläisen YAMK-opinnäytetyö Evaluating a Pilot Online Leadership Training Initiative. Case Study: Basic Leadership Training Course (BLT) sekä Maiju Enonrannan ja Anne-Marie Jokelan YAMK-opinnäytetyö Oppilaat ja vanhemmat kehittämässä koulun toimintakulttuuria – Pedacafé-menetelmän avulla kohti osallisempaa ja yhteisöllisempää koulua. 


Aamulehti oli paikalla molemmissa juhlissa tekemässä suoraa lähetystä ja tallennetta verkkokanaviinsa.
Linkki Aamulehteen (videotallenteet ovat jaossa Aamulehden tilaajille) 

Lue myös Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtajan (2013-2019) tehtävän jättäneen Matti Höyssän ajatuksia TAMKista:
Päättötodistuksen aika
 

Teksti: Anna Vättö, Leena Stenman

Kuva: Anna Vättö