Hyppää pääsisältöön

TAMKissa alkaa uusi Dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma

Julkaistu 23.8.2019
Tampereen ammattikorkeakoulu
Dataosaaminen_Kannelkoski
Uusi Dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma käynnistyy Tampereen ammattikorkeakoulussa tammikuussa 2020. Koulutukseen voi hakeutua insinöörin, tradenomin tai sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnolla. Hakuaika on 4.–18. syyskuuta.

Tutkinto-ohjelma on tarkoitettu eri alojen asiantuntijoille, jotka tarvitsevat työssään dataa. Digitalisaation tuomat muutokset edellyttävät useilla aloilla dataosaamisen kasvattamista, tekoälyn mahdollisuuksien tunnistamista sekä eettisten näkökulmien huomioimista.

– Parhaimmillaan saamme muodostettua opiskelijoista monipuolisen osaajajoukon, jossa yhdistyy tekninen osaaminen, sovellusalueosaaminen sekä liiketoimintanäkökulma, kertoo ohjelmistotekniikan lehtori Pekka Pöyry.

Data ja tekoäly osana tulevaisuuden asiantuntijuutta

Data ja tekoälyn hyödyntäminen on tulevaisuudessa entistä enemmän osana jokaista asiantuntijatyötä. Opinnoissa keskitytään datan analysointiin ja visualisointiin sekä tekoälyn sovelluksiin käytännössä. Hakijoilta ei vaadita aiempaa ICT-alan kokemusta.

– Datan määrä kasvaa, joten uusia työkaluja ja menetelmiä tarvitaan, jotta dataa voidaan esimerkiksi jalostaa ja visualisoida. Asiantuntijan on myös hyvä ymmärtää datan hyödyntämismahdollisuudet omalla alallaan, Pöyry tiivistää.

Osa digitalisaation tuottamasta datasta on sellaista, että sitä voidaan hyödyntää tekoälyn keinoin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen.

Opiskelua työn ohessa

Opiskelijat suorittavat yhdessä eri taustoista riippumatta 30 opintopisteen laajuiset syventävät ammattiopinnot. Lisäksi muut kuin insinöörit opiskelevat 30 opintopisteen verran valinnaisia syventäviä opintoja.

Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Lähiopetusta järjestetään torstai-iltaisin ja perjantaipäivisin noin kahden viikon välein lukuvuoden aikana.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Ohjelmistotekniikan lehtori Pekka Pöyry, p. 040 866 9817, pekka.poyry [at] tuni.fi

Kuva: Essi Kannelkoski