Hyppää pääsisältöön

TAMKin uusi koulutuksen vararehtori on Sanna Wesanko: ”TAMKissa tapahtuu paljon, on mukavaa päästä siihen tekemiseen mukaan”

Julkaistu 19.1.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Sanna Wesanko kasvokuvassa.Sanna Wesanko on TAMKin uusi koulutuksen vararehtori.
Sanna Wesanko siirtyy tehtävään Laurea-ammattikorkeakoulun kehittämispäällikön tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Diakissa koulutuspäällikkönä sosiaalialalla sekä lehtorina.

FM, KM, psykoterapeutti Sanna Wesanko on valittu Tampereen ammattikorkeakoulun uudeksi koulutuksen vararehtoriksi. Wesanko aloittaa tehtävään perehtymisen 7. helmikuuta ja tehtävässä 1.7.2022 nykyisen koulutuksen vararehtorin Päivi Karttusen jäädessä eläkkeelle. 

– Tämä on ainutlaatuisen hieno ja upea työmahdollisuus. Näen TAMKin todella vetovoimaisena työyhteisönä ja työpaikkana, johon olen tulossa motivoituneena ja hyvillä mielin, Sanna Wesanko sanoo.  

Wesanko siirtyy tehtävään Laurea-ammattikorkeakoulun kehittämispäällikön tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Diakonia-ammattikorkeakoulussa koulutuspäällikkönä sosiaalialalla sekä lehtorina.  

– Suuri ilonaihe on, että pääsen seuraamaan läheltä Päivin työtä ja oppimaan häneltä. Aion tavata paljon ihmisiä, puhua heidän kanssaan ja ennen muuta kuunnella sitä mitä TAMKissa on meneillään, Wesanko jatkaa. 

Wesanko on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistosta ja filosofian maisteri Helsingin yliopistosta, jossa hän myös suorittaa tohtoriopintojaan. Hänen väitöskirjansa aihe käsittelee ammattikorkeakoulujen englanninkielisiä koulutuksia ja kansainvälisten opiskelijoiden opiskelua. Lisäksi Wesanko on koulutukseltaan psykoterapeutti. Hänellä on myös opinto-ohjaajan pätevyys. 

Hakuprosessissa oli mukana 26 kandidaattia 

TAMKin koulutuksen vararehtorin haku oli avoinna 15.–30.11.2021. Julkista hakua täydennettiin suorahakutoimin. Hakuaikana tehtävään haki 19 kandidaattia. Suorahaun kautta tunnistettiin noin 50 profiilia ja näistä kontaktoituja oli 27. Lopullisessa haussa mukana heistä oli seitsemän kandidaattia. Hakuun osallistui kolme TAMKin sisäistä kandidaattia, joista yksi eteni haastatteluihin. Hakijoista miehiä oli yhdeksän.  

Hakijaraadin muodostivat TAMKin rehtori-toimitusjohtaja Tapio Kujala, koulutusvararehtori Päivi Karttunen, yksikönjohtaja Jouko Lähteenmäki, hallituksen henkilöstöedustaja Jussi Savolainen ja hallituksen opiskelijaedustaja Kia Kauppinen

Valintaryhmä valitsi hakijoista seitsemän haastateltaviksi ja päätti yksimielisesti soveltuvuusarviointeihin lähetettävät kärkiehdokkaat, joita oli kaksi. Lopullinen hallituksen esitys muodostui valintaryhmän yksimielisestä esityksestä. 

– Loppusuoralla oli kaksi erinomaista kandidaattia, joista valintaryhmän oli helppo tehdä esitys hallitukselle. Hallitus teki valinnan valintaryhmän esityksen mukaisesti. Hienoa on, että Wesanko pääsee aloittamaan Päivin rinnalla. Nyt rakennamme hyvän perehdytysohjelman uudelle koulutusvararehtorille, rehtori-toimitusjohtaja Tapio Kujala sanoo. 

Valintaryhmän perusteissa Wesangon vahvuuksiksi katsottiin ammattikorkeakoulukentän ja -pedagogiikan tuntemus sekä käytännössä osoitettu esimiestaito erilaisissa rooleissa Laureassa ja Diakissa. Wesangon vahvuudeksi katsottiin myös osaaminen strategian tavoitteellistamisesta sekä käytännön sitoutuminen tavoitteiden muuttamiseksi tulokselliseksi toiminnaksi. 

– Minulla on taustalla pitkä ura ammattikorkeakouluissa, mikä tukee minua hyvin uudessa tehtävässäni, ja nyt on ihana jatkaa uuteen ammattikorkeakouluun, joka on monialainen ja vetovoimainen. TAMKissa tapahtuu paljon, on mukavaa päästä siihen tekemiseen mukaan, Wesanko sanoo.  

Wesangon valintaa puolsivat raadin mukaan lisäksi hänen vahvat vuorovaikutus- ja englanninkielen taitonsa sekä omakohtainen kokemus yrittäjyydestä. Opinto-ohjaajana Wesangolla on myös vahva kokemus opiskelijayhteistyöstä sekä opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisesta.