Hyppää pääsisältöön

TAMK Urapalvelut – tukea opiskelijan urapolulle

Julkaistu 2.2.2021
Tampereen ammattikorkeakoulu
Nelli Pahkamäki ja Minna ArkkoNelli Pahkamäki ja Minna Arkko antavat opiskelijoille konkreettista ja yksilöllistä apua työnhakuun ja urasuunnitteluun.
Tampereen ammattikorkeakoulun Työelämäpalvelut on nyt TAMK Urapalvelut. Urapalvelujen toimintaa pyörittävät tuoreet tamkilaiset Minna Arkko ja Nelli Pahkamäki.

TAMK Urapalvelut oli aiemmin nimeltään Työelämäpalvelut. Nimimuutos tehtiin marraskuun 2020 lopussa yhdessä yliopiston Urapalvelujen kanssa. Uusi nimi ei muuta palvelujen toimintaa, mutta tarkentaa niiden tehtävää ja kuvaa niiden sisältöä paremmin. Minna Arkko ja Nelli Pahkamäki toimivat TAMK Urapalvelujen suunnittelijoina. 

– Ajattelemme, että ura ei ole vain yksi suora polku. Polkuja voi olla useita eri suuntiin, niiltä voi välillä poiketa ja samaan päämäärään voi päästä monella tavalla, Arkko ja Pahkamäki selventävät. 

Urapalvelujen päätehtävä on auttaa opiskelijoita työ- ja harjoittelupaikkojen löytämisessä sekä oman uran suunnittelussa. Tavoitteena on nimenomaan itselle mielekkään työn löytäminen. Palvelut on tarkoitettu kaikille TAMKin opiskelijoille sekä tutkinto-ohjelmille. 

Urapalvelujen toimintatavat ovat moninaiset. Palveluihin kuuluu muun muassa henkilökohtainen uraohjaus, avoimet ja tutkinto-ohjelmille järjestetyt ryhmävalmennukset sekä työnhakuun liittyvät avoimet urapajat, kuten CV-työpajat ja haastattelusimulaattori. 

– Henkilökohtaisessa ohjauksessa käyneet opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että meiltä saa yksilöllistä ja konkreettista apua työnhakuun. Kansainväliset opiskelijat kokevat saaneensa hyviä neuvoja työnhakuun nimenomaan Suomessa, Arkko ja Pahkamäki kertovat. 

Urapalvelut on mukana myös työelämätapahtumissa, hankkeissa ja projekteissa. AMKista uralle -uraseurantakysely siirtyy Urapalvelujen vastuulle, kun sen hankekausi loppuu helmikuussa 2021. 

Urapalvelujen toiminnasta saa tietoa intran käsikirjasivulta, JobTeaser-palvelun ajanvarauksesta sekä Facebook-sivulta TAMK Urapalvelut. 

Urapalvelujen tiimissä tuoreet tekijät 

Minna Arkon ja Nelli Pahkamäen muodostama tiimi on erittäin tuore, sillä molemmat ovat löytäneet tiensä TAMKiin vuoden 2020 aikana. Molemmilla heillä on aiempaa kokemusta muun muassa maahanmuuttajien työnhakupalveluista.   

Sekä Arkko että Pahkamäki ovat sitä mieltä, että heidän työssään parasta ovat vaihtelevat tehtävät sekä omat vaikutusmahdollisuudet työn sisältöön. Myös opiskelijoiden kanssa työskentely ja keskustelu on antoisaa. 

– On hienoa nähdä, kun esimerkiksi uravalmennus herättää opiskelijassa oivalluksia ja ideoita, Arkko sanoo. 

JobTeaser – työnhaun palvelut yhteen koottuna 

Marraskuun lopussa tapahtui toinenkin muutos, kun TAMK otti käyttöön JobTeaser-palvelun Urapalvelujen avustuksella. JobTeaser on alusta, joka sisältää kaiken mahdollisen opiskelijan työnhaun ja urasuunnittelun tueksi. Sen voi ladata myös ilmaisena sovelluksena. 

Palvelussa opiskelija voi esimerkiksi selata ja hakea työ- ja harjoittelupaikkoja, lukea yritysesittelyjä ja tutustua työelämän tapahtumakalenteriin. JobTeaserissa voi myös tilata työpaikka- ja tapahtumailmoitukset sähköpostiin itse valituilla hakuehdoilla. 

TAMK Urapalvelujen ajanvaraus ja uravinkit ovat nyt niin ikään JobTeaserissa. Minna Arkko ja Nelli Pahkamäki kannustavat opiskelijoita ottamaan palvelun käyttöön. 

– JobTeaserissa kaikki avoimet paikat ja palvelut ovat koottuna yhteen, ja sisältö on suunnattu nimenomaan TAMKin opiskelijoille. Siitä on varmasti hyötyä ja tukea läpi opiskeluajan. 

Urapalvelujen to do -lista opiskelijalle  

  • Käy tsekkaamassa JobTeaser ja luo sinne profiili (tamk.jobteaser.com) 
  • Tilaa sähköposti-ilmoitukset kiinnostavista työmahdollisuuksista ja uratapahtumista 
  • Lataa itsellesi ilmainen JobTeaser-sovellus. 
  • Osallistu kaikille avoimiin urapajoihin (esim. CV-työpaja ja haastattelusimulaattori). Ilmoittautuminen JobTeaserin Tapahtumat-sivulla. 
  • Varaa henkilökohtainen uraohjausaika, kun se on sinulle ajankohtaista ja/tai lähetä valmis CV:si meille kommentoitavaksi (careerservices.tamk [at] tuni.fi). 
  • Käy lukemassa JobTeaserista UP Uravinkit työnhakuun. 

  

teksti: Emmi Suominen

kuva: Saara Lehtonen