Hyppää pääsisältöön

RESTO-kilpailun voitto Laurea-ammattikorkeakouluun

Julkaistu 20.3.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
RESTO-kilpailun voittanut Espoo Maverick -joukkue.
RESTO-kilpailun voittajajoukkue Espoo Maverick Laurea-ammattikorkeakoulusta. Kuvassa Mikko Kaikkonen (vas.), Pieta Marjoniemi, Jenni Virtanen-Laine ja Jere Töyräs.
Restonomiopiskelijoiden osaamista testattiin valtakunnallisissa RESTO-tietotaitokilpailuissa Tampereella 14.–16.3. Voiton saavutti Espoo Maverick -joukkue Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Espoo Maverick -joukkueen jäsenet ovat Mikko Kaikkonen, Jere Töyräs, Pieta Marjoniemi sekä Jenni Virtanen-Laine. Joukkue palkittiin kiertopalkintopokaalilla. 

– Voitto tuntuu poskettoman hyvältä. Olemme puolen vuoden valmennuksen aikana hitsautuneet todella kiinteäksi ryhmäksi, mikä tekee voiton tunteesta moninkertaisen. Tuntuu hyvältä tuoda jo viides RESTO-mestaruus Laurea-ammattikorkeakouluun, Mikko Kaikkonen iloitsee. 

– Voitto tuntuu mielettömän hyvältä koko joukkueen mielestä. Tämä oli ainutlaatuinen kokemus – tiukkoja tehtäviä, uusia tuttavuuksia ja ennen kaikkea hauskoja hetkiä yhdessä alan huippujen kanssa, Jenni Virtanen-Laine kiteyttää. 

Espoo Maverick kahmi hyvät pisteet useammasta kilpailutehtävästä. He saivat kiitosta esimerkiksi Livetolta, joka antoi kilpailijoille tapahtumasovelluksen kehittämistehtävän. Joukkue toimi tehtävänannon mukaisesti, heidän ehdotuksensa oli erinomaisesti sovellettavissa käytäntöön ja ideointi oli rohkeaa. Ehdotuksessa oli hyvä tasapaino tapahtuman järjestäjän ja osallistujan hyötyjen välillä. Tehtävien arvioinnissa painotettiin myös uutuutta ja innovatiivisuutta. 

– Valmentajamme olivat valmistaneet meidät koitokseen, joten tiesimme aika hyvin mitä odottaa. Kilpailutehtävät olivat vaihtelevia ja toimeksiannot mielekkäitä. Oli hienoa kisata kovatasoisia joukkueita vastaan ja todeta alan tulevaisuuden olevan hyvissä käsissä, Kaikkonen kertoo. 

Toiseksi sijoittui Haaga-Porvoo TRavEllers Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta ja kolmanneksi JAMKSTEIN Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Muita palkintokategorioita olivat tehtäväkohtaiset palkinnot, verkostobingon voittajajoukkue sekä Suomen restonomiliiton suunnannäyttäjäpalkinto. 

Kilpailun järjestäjätiimin projektipäällikkö Ville Eloranta Tampereen ammattikorkeakoulusta on tyytyväinen kilpailun sujumiseen. 

– Näimme kilpailijoiden ratkaisuissa paljon tämän hetken trendejä ja teknologiaa. Myös kilpailun teema Together, Responsibly, Evolving oli otettu hyvin mukaan useampaan tehtäväratkaisuun. Kilpailijoiden päivät olivat kiireisiä, mutta kuulemani mukaan varsin palkitsevia. Käteen jäi palkintoja ja kokemuksia, mutta myös uusia kontakteja ja kavereita. 

Tutustu RESTO.fi-sivuihin 

 

Teksti: Emmi Suominen 
Kuva: Cia Raju