Kirjasto

RefWorks poistuu käytöstä 31.12.2021 - tutustu viitteidenhallintaohjelma Zoteroon

Refworks loppuu
RefWorksin käyttö Tampereen korkeakouluyhteisössä päättyy vuodenvaihteessa. Kirjasto tarjoaa loppuvuoden aikana kaikille avoimia tietoiskuja viitteiden siirtoon RefWorks-tililtä.
Jatkossa kirjasto tarjoaa tukea ja koulutusta viitteidenhallintaohjelma Zoteron käytössä.

Viitteidenhallintaohjelma auttaa pitämään kirjallisuusviitteet tallessa ja järjestyksessä. Eri viitteidenhallintaohjelmissa on pääosin samankaltaiset perustoiminnot:

  • voit tuoda viitteitä eri lähteistä viitetietokantaasi sekä järjestellä niitä oman tarpeesi mukaan 
  • voit jakaa lähteitä esimerkiksi ryhmätöitä varten
  • viitteidenhallintaohjelmalla voit myös kätevästi lisätä viittauksia kirjoittamaasi tekstiin 

RefWorks –viitteidenhallintaohjelman käyttö päättyy Tampereen korkeakouluyhteisössä 31.12.2021.  Ohjeita viitteiden siirtämiseen RefWorksistä löydät kirjaston verkko-oppaasta.  Lisätietoa kirjaston tarjoamista tietoiskuista viitteiden siirtämiseen löydät intran uutisesta

Tammikuussa 2022 kirjasto aloittaa webinaarit, joissa voit tutustua Zotero -viitteidenhallintaohjelman perustoimintoihin. Webinaarit  on suunnattu Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoille ja henkilökunnalle. Webinaareista tulee tarkempaa tietoa lähempänä ajankohtaa. 

Mikä on Zotero ja miten saat sen käyttöön?

Zotero on ilmainen viitteidenhallintaohjelma. Korkeakouluyhteisön henkilökunta voi asentaa työkoneelleen Zotero-ohjelmiston Software Centeristä.  Omalle koneelle Zotero on ladattavissa ilmaiseksi Windowsille, Macille tai Linuxille osoitteesta zotero.org. Voit myös luoda ilmaisen Zotero-tilin synkronoidaksesi työpöytäkirjastosi verkkoversion kanssa. Näin pääset helposti käsiksi kaikkiin viitteisiisi, jos haluat käyttää ohjelmaa eri laitteilla, ja voit myös jakaa viitteitä muiden kanssa. 

Kun lataat Zoteroa tietokoneellesi, voit asentaa Zotero Connectorin haluamaasi verkkoselaimeen, jotta voit tallentaa nopeasti löytämäsi viitteet. Lisäosa koneellasi oleviin tekstinkäsittelyohjelmiin (mm. Word) asentuu automaattisesti avatessasi Zoteron ensimmäisen kerran. Zoteron ilmaispaketin tallennustila on rajoitettu (300 MB ilmaista tilaa), mutta voit maksaa lisätallennustilasta. Lisäosa ZotFileä käyttämällä voit tallentaa PDF-tiedostot erillään Zotero-kirjastostasi, mutta silti linkittää ne viitteisiinsä. 

Ohjeita Zoteron käyttöön  

Uusimmat uutiset kategoriassa Kirjasto

Uusimmat uutiset