Hyppää pääsisältöön

Puusuutarit rakentavat Asta Rakentaja -messut

Julkaistu 23.1.2019
Tampereen ammattikorkeakoulu
Asta Rakentaja 2019 on Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen messutapahtuma. Helmikuun 1.–3. päivä pidettävät messut ovat TAMKista keväällä valmistuville rakennusinsinööreille opiskeluajan mittavin ja näkyvin työelämäprojekti.

TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit ry vastaa messujärjestelyistä yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa. Rakenneteknisiä ratkaisuja ja materiaaleja esittelevä TuoteTalo on messujen näkyvin Puusuutareiden kädenjälki.

Mestari–kisälli-periaatteella jatkuvuutta

Messut syntyvät tiiviissä yhteistyössä yritysten ja elinkeinoelämän kanssa. Jo 51 vuotta toimineessa Puusuutareiden yhdistyksessä tieto periytyy opiskelijoilta toiselle mestari-kisälli-periaatteella.

Messujen valmistelu on pitkäjännitteistä työtä. Puusuutareiden 4 vuoden opiskelijat ovat vastuussa tulevista messuista, samalla kun 3 vuoden opiskelijat, uudet puusuutarit, suunnittelevat jo seuraavia messuja täydellä vauhdilla.

– Otamme tulevat puusuutarit mukaan suunnitteluun varhaisessa vaiheessa ja toivomme heiltä myös omia näkemyksiä. He näkevät alusta lähtien, miten messuprojekti rakentuu ja oppivat meiltä vanhemmilta opiskelijoilta. Tehtäviä on laidasta laitaan, kaikille löytyy omat vastuualueensa, kertoo Puusuutareiden puheenjohtaja Aleksi Koskenniemi.
 

Tuotetalo – messujen vetonaula

Puusuutareiden rakentama TuoteTalo on vuodesta toiseen ollut yksi Asta Rakentaja -messujen suosituimmista käyntikohteista. Se on rakennettu kokonaan yritysten toimittamista materiaaleista.

– TuoteTalossa on esillä rakentamisen uusimmat materiaalit ja alan viimeisimmät trendit. Esimerkiksi TuoteTalon keittiö on tänä vuonna puusepän käsityönä valmistama, tarkka mittatilaustyö, Koskenniemi sanoo.

Puusuutareista valittu ohjelmapäällikkö vastaa yhteistyössä messujärjestäjien kanssa ohjelmalavalla esitettävistä teemoista. Tänä vuonna esiintyjänä on muun muassa Sipe Santapukki Apulanta –yhtyeestä, joka kertoo omasta ekologisesta taloprojektistaan.

– Messujen järjestäminen on meille myös tapa kerätä varoja, jotta pystymme tekemään näyttelyporukalla opintomatkan ennen valmistumista, tänä vuonna suuntaamme Amerikkaan.
 

Puusuutarit esittelevät Asta Rakentaja -ohjelmalavalla omaa toimintaansa lauantain messupäivänä 2. helmikuuta kello 15.30.

Asta Rakentaja 2019 -messut pidetään 1. - 3.2.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Puusuutarit järjestävät messut 12. kerran yhdessä Tampereen Messujen kanssa.
 

Lisätietoja: Aleksi Koskenniemi, Puusuutarit ry, puheenjohtaja, aleksi.koskenniemi [at] tuni.fi, p. 045 147 6677

www.asta.fi
puusuutarit.fi

Valokuva: Puusuutarit